iPhone X – Ecran mai MIC decat iPhone 8 Plus

iPhone X are un ecran mai mic decat cel al iPhone 8 Plus, spatiul pentru afisarea imaginilor fiind usor redus de catre compania Apple in noul telefon.

iPhone X are un ecran mai mic decat cel al iPhone 8 Plus, conform unor calcule complexe facute pentru a demonstra faptul ca diagonala mai mare nu inseamna in mod neaparat si mai multe informatii afisate peste tot. Conform acestor calcule, iPhone X are un ecran cu diagonala de 5.8 inch care este mai inalt si mai ingust decat cel al iPhone 8 Plus, el afisand putin mai multe informatii pe inaltime, dar mai putine pe latime.

iPhone X are un ecran Super Retina Display cu diagonala de 5.8 inch si rezolutie de 2436 x 1125 pixeli, cea mai mare implementata vreodata intr-un ecran de iPhone. In ciuda acestui lucru, decupajul din partea sperioara a ecranului reduce substantial spatiul in care sunt afisate informatii, compania Apple asumandu-si faptul ca utilizatorii vor avea o experienta de utilizare proasta in anumite conditii, dar ce putem noi face ?

iPhone X are un aspect ration ciudat de 2.17:1, fata de cel de 16:9 al iPhone 8 Plus, iar imaginea de mai jos arata foarte bine cum se compara cele doua ecrane. Puteti vedea foarte usor cum arata ecranul iPhone X suprapus peste cel al iPhone 8 Plus, compania Apple parand sa fi gandit telefonul sau la fel cum a facut si Samsung cu seria Samsung Galaxy S8, latimea facand loc inaltimii pentru telefoane.

iPhone X are un ecran mai MIC decat cel al iPhone 8 Plus

iPhone X Ecran MIC iPhone 8 Plus

iPhone X a avut acest aspect prezentat imediat dupa conferinta Apple de zilele trecute si putina lume i-a acordat atentia potrivita, insa este bine sa stiti ce face Apple. Practic, diagonala unui ecran nu mai este o unitate de masura suficient de buna pentru a ne spune cat de mare este suprafata de afisare a informatiilor pe ecranul unui telefon, iar aici iPhone X calca pe urmele Samsung Galaxy S8 in ceea ce priveste controversele.

iPhone X are, per total, 296774 puncte de afisare pe ecran, in timp ce iPhone 8 Plus are 304704 puncte, diferenta intre cele doua fiind de doar 2.6%, deci infima. Practic, utilizatorii nu vor simti o diferenta mare intre dimensiunile totale de afisare a informatiilor pe iPhone X si iPhone 8 Plus, insa in unele aplicatii si in paginile web s-ar putea sa vedeti ca exista totusi o diferenta fata de ceea ce foloseati in trecut.

iPhone X Ecran mai MIC iPhone 8 Plus

iPhone X cu al sau ecran usor mai mic decat cel al iPhone 8 Plus va avea probleme, in principal, cand vine vorba despre afisarea imaginilor, clipurilor video, sau a jocurilor. Desigur ca dezvoltatorii vor trebui sa isi modifice aplicatiile pentru ca interfata sa arate normal si pe ecranul iPhone X, dar asta va necesita timp si multa rabdare de la utilizatorii dornici sa foloseasca noul telefon al Apple.