iPhone X – Revolutia Pregatita 3 Ani de Apple

iPhne X a avut una dintre functiile revolutionare aflata in dezvoltare timp de 3 ani, nou chip A11 Bionic distrugand in performante toate telefoanele.

iPhone X are noutatea cea mai importanta dezvoltata in 3 ani de investitii de catre compania Apple, o perioada foarte lunga pentru orice fel de imbunatatire de acest gen. Vorbim despre o noutate revolutionara pentru lumea smatphone adusa de catre iPhone X si desigur ca nu ma refer la Face ID, pentru ca acest sistem nu are deocamdata dezvaluite in totalitate imbunatatirile aduse pentru iPhone.

iPhone X are un nou chip A11 Bionic integrat de catre compania Apple, acesta avand un procesor cu sase nuclee si 3 GB RAM, oferind performante record pentru un telefon mobil. Apple lauda acest nou chip A11 Bionic pe unde poate si ar trebui sa o faca, pentru ca iPhone X are performante exceptionale multumita lui, acestea fiind chiar mai bune decat cele ale unora dintre laptop-urile lansate in cursul anului 2017.

iPhone X are in noul chip A11 Bionic si un chip neural special care este gandit pentru a procesa tot ceea ce tine de inteligenta artificiala folosita in telefon. Fie ca vorbim despre Siri, inregistrarea de poze si clipuri video, folosirea realitatii augmentate, recunoasterea faciala pentru poze, sau orice face iPhone X si se bazeaza pe inteligenta artificiala, chip-ul neural din A11 Bionic se ocupa de procesarea functiilor.

iPhone X – revolutia pregatita 3 ani de Apple

iPhone X are acest chip neural dezvoltat in decursul a 3 ani de zile de catre Apple, impreuna cu procesorul cu sase nuclee, Apple afirmand ca asa gandeste aceste upgrade-uri. Compania sustine ca inginerii sai au inceput sa dezvolte acest chip A11 Bionic, cu toate cele integrate, pentru iPhone X cu 3 ani in urma, deci de aici se explica performantele avansate pe care noul chip le ofera pentru clienti.

iPhone X cu performantele pe care le are poate sa para ceva banal, pentru ca lumea incepe sa uite de performante, dar niciun alt telefon din lume nu-i va fi egal prea curand. Telefoanele Android au performante cu cel putin 50% mai slabe decat cele ale iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus, asa ca Apple va avea un avans enorm in fata competitorilor pentru cel putin jumatate de an multumita A11 Bionic.

iPhone X este o revolutie din punct de vedere al performantelor si nu doar o evolutie, pentru ca atunci cand oferi performante cu 50% mai bune decat ale competitorilor, revolutionezi cu adevarat. Desigur ca separat de fanii Apple, putini vor recunoaste suprematia iPhone X in lumea smartphone multumita noului chip A11 Bionic, dar cei care il vor folosi vor realiza cu siguranta ce schimbare majora este oferita.

iPhone X Revolutia 3 Ani Apple

64 COMENTARII

  1. yep, la el un fapt concret rezulta in marketing…
    intelegeam daca tot ce se spune nu este adevarat dar cand vezi ce reprezinta A11….

  2. “Nu vorbi, fara sa stii, nu halii mereu ce auzi de la altii”, zicea Puya inainte sa se apuce de chipsuri. Bai, MLKit e disponibil si pe iPhone 5 si pe iPad 2, asa ca tot ce tine de “chip neuronal” si Bionic si alte prostii sunt cuvinte cheie memorabile, care au rolul de a capta atentia. Aceleasi functionalitati merg si pe alte iPhone-uri, doar ca mai incet un pic. A11 e un procesor foarte rapid, atata tot.

  3. Normal ca e procesor rapid dar cu denumire pentru cei fără minte. Maică-mea e bionic, sa luam și noi unu din asta sa-l punem in bucătărie … bă da’ proasta-i lumea in ziua de azi … off …

  4. pai ce ai vrea sa mai fie A11? daca nu foarte rapid si eficient?
    din moment ce spui “atata tot” ?? roata la caruta? mancare pt cina?

  5. apple a devenit un marketing si hapsini dupa bani. ce sa facem. noi care iubim compania asta mergem mai departe !! pentru mine iphone x e totul asta da schimbare !! pacat pretu cam maricel .

  6. In titlu scrie ca e revolutionar, lol. E revolutionar doar pentru ca e facut de Apple. Daca ar fi dupa performante, Intel si Amd tot fac chipuri revolutionare de zeci de ani.

  7. sa ai un display oled…care e de fapt samsung,care samsung il are in telefoane de 5-6 ani si un face id care merge dar nu prea,asta inseamna sa fii mafiot,sa ii pacalesti pe naivi ca e ceva “revolutionar”…si sa ceri si putin pe el…cam 1000 de euro…

  8. Nu vorbi fara sa stii… am mai zis-o ?). Te-ai gandit asa cu capsorul tau de ce pe iPad cand faci split screen nu-ti merg 2 aplicatii in acelasi timp? Adica daca ai un joc si un facebook, jocul se opreste daca nu e activ. Vrei asa ceva pe un laptop? Tu compari aplicatiile banale de telefon cu aplicatii desktop, lol. Tu stii cum “optimizeaza” Apple hardware-ul ca sa mearga ok? Din software: scoate si taie din functionalitate la greu. De aia tine bateria asa mult, de aia merge asa repede iOS. Tu compari un telefon, unde ai doar 1 aplicatie activa cu un desktop, unde ai 10 pe acelasi ecran.

  9. Vorbim despre faptul ca A11 e rapid, dar nu revolutionar. Restul atributelor, precum Bionic, neuronal sau AI, sunt doar marketing.

  10. Eu am făcut o aplicație de AR și am testat-o pe fostul iPad 4 retina cu iOS 10.3.3 iar acum pe noul iPad 2017 cu iOS 11. Pe ambele merge la fel. Adevărat, nu am făcut-o cu ARkit de la Apple, ci cu Unity3D. Deci AR funcționează pe orice device. Exemplu PokemonGo.

  11. nu iti merg 2 aplicatii in acelasi timp? deci tu vorbesti fara sa stii? dragul meu eu pe ipad pro si pe toate mac ,inclusiv 12″ macbook am affinity , si pe ipad culmea merge cel mai bine fata de 12″ mb, fluent la 60fps, si da este aceeasi aplicatie cu aceleasi features…
    Serios, deja A12X va deveni mult mai puternic decat ce ofera core M acuma
    Deci clar nu ai notiunile si nu ai echipamentele necesaare sa ma contrazici, deja o demonstrezi prin acest comentariu
    Cand vei avea tu pe un laptop menit pt portabilitate de 12″ 10 aplicatii pe care sa le folosesti in acelasi timp pe ecran sa ma anunti…doamne cata incultura doar pt dragul de a te contrazice
    Bine la ce sa ma astept de la un om ce nu detine produsele din discutie si mai da si refrenuri de la muzica “cool” a romanilor

  12. omul nu prea stie sa isi aleaga cuvintele…”cuvinte cheie memorabile” pai cine kkt va mai tine minte “bionic” peste 2 ani de zile? tot ca fiind A11 il va reunoaste lumea

  13. Cat de fraier trebuie sa fii sa-ti votezi singur comentariul? ?)) Eu ti-am dat un downvote na ?))

    Cu tot echipamentul tau, nu mi-ai raspuns la comentariu. Ci ai dat-o in vise umede cu A12x care nu exista, un exemplu slab si insulte. Si ma faci pe mine roman tipic.

  14. se vede dupa cum dai replica…dupa cum se vede, imi place sa vad cine este curios si cine se uita cine pe cine se voteaza…deci te rog, lasa pe oamenii ce folosesc si au banii sa isi expuna parerile aici si sa lasam maimutele cu parerile lor la o parte

  15. Tu stii ce inseamna cuvantul revolutionar? Revolutionar a fost procesorul cu hyper threading, x64, multi-core-ul si va veni peste cativa ani procesorul cuantic.

    Ia zi-mi daca-i asa revolutionar, ce frecventa are A11? ?

  16. tocmai ce ti-am demonstrat ca am habar, si tu ai aratat ca vorbesti din texte…serios eu tin minte acum A10 sau A10X fara fusion sau alte tampenii, sunt cuvinte pt MOMENT se numesc, “nu ca sa ramana memorabile” doamne cata prrostie

  17. revolutionar este ceva iesit din comun….intel an de an iti ofera performante de pana la 10-15% , pe cand apple iti ofera 30% peste…

  18. Cica “lasa pe oamenii ce folosesc si au banii” zice omu cu macbook de 12 ??
    Maimutele n-au ce cauta la calculator, du-te-n copac.

  19. replica de sarac ca deobicei, si da am si 12″ macbook ce il foloseste fata, nu strica niciodata sa incerci anumite chestii sa vezi cum evolueaza tehnologia, din cauza aceasta eu stiu cum ruleaza aplicatii mai complexe pe ultimul ipad pro fata de un 12″ macbook spre ex. ipad pro depaseste deja macbook cel mic (deci nu macbook pro sau imac sau mac pro, ca deh la cata incultura ai, poate ai confundat)

  20. Mai citeste o carte, domnul meu:

    REVOLUȚIONÁR, -Ă, revoluționari, -e, adj., s. m. și f. 1. Care produce o transformare radicală într-un anumit domeniu; înnoitor,

  21. si mai citeste ce am scris, copilul meu
    “revolutionar este ceva iesit din comun”
    in cazul nostru adauga o performanta radicala
    Incearca sa adaptezi definitiile din dex la lumea in care traim si vezi ce pot insemna aceste definitii

  22. Am citit, nu este nimic revoluționar, doar ca este cel mai rapid procesor dintr-un smartphone. Părerea mea este ca nu își au rostul in aceasta discuție procesoarele de la Intel și AMD pentru ca aici vorbim despre smartphone-uri, nu PC-uri.

  23. Sunt mulți care încă nu au habar ca noul iPhone se numește “10” și nu “X”. I-am auzit pe mulți făcând aceasta eroare. Aici este și vina Apple. Trebuiau sa îl numească “Anniversary” si gata, asa nu se mai încurca lumea.

  24. Exact, jos palaria la partea cu performanta, dar totusi nu revolutioneaza nimic. Am oferit Amd si Intel ca exemple de procesoare care chiar au revolutionat ceva, indiferent daca vorbim despre desktop sau mobile.

  25. Pai dacă stai sa analizezi ce ai spus, ca Intel și AMD au revoluționat ceva, și aici este vorba despre același lucru. Intel și AMD revoluționează in lumea PC-urilor iar Apple a revoluționat sau au scos cel mai bun procesor, numește-o cum vrei, in lumea telefoanelor.

  26. Cand vorbesc despre ce-au revolutionat Intel sau Amd, nu ma refer la performante, ci mai degraba la arhitecturi si tehnologii, precum hyperthreading, multi-core, x64 si asa mai departe. Astea sunt revolutii. Apple imbunatateste un cip ARM.

  27. Hai ca sa nu mai lungim discuția, ca doar nu avem acțiuni la nici o companie și nici una nu ne da nimic gratis. Idea mea era ca in momentul de față, procesorul de pe iPhone este cel mai performant dintr-un smartphone. Ca Apple nu este cea mai inovatoare companie? Este adevărat? Ca Apple nu prea a mai schimbat și revoluția lumea de la iPhone 2G in coace? Adevărat. Vorbind doar despre smartphone-uri, iPhone este susținut de iOS, un sistem destul de bine optimizat, din punctul meu de vedere mai bune decât Android. Dacă iPhone ar avea Android, atunci Apple nu ar mai vinde nici un rahat.

  28. Este cel mai performant si sunt de-acord cu asta. M-am uitat zilele astea pe geekbench si e cam de 2 ori mai rapid decat cel din 7+. Asadar, jos palaria la performante.

  29. Sunt sigur ca cine are dubiul asta și va avea in fata un 8 și un X, va alege X-ul. Este mult mai frumos, mai ales ca este un design nou. Acum depinde și de gusturi. Mulți se plâng de aspectul acelor urechi dar și mai mulți se plâng de preț. Dacă X-ul ar fi la același preț ca 8-ul cred ca pe nimeni nu ar mai deranja acele urechi.

  30. nu prea cred ca se vor apuca sa faca procesoare nici macar cele din iphone și ipad-uri nu sunt facute de apple caci de samsung sau TSMC procesoarele intel sunt destul de bune nu înțeleg de ce apple ar face o decizie așa de proasta.

  31. Apple isi face cpu si gpu,ca sunt ASAMBLATE de altii e alta chestie. Cum sa fie o decizie proasta pt apple? Pai ar controla tot ce inseamna viitorul mac,nu ar mai sta dupa intel si intarzierile lor,inca 1 data,eu vorbesc momentan despre singurul posibil candidat,si anume macbook de 12″ cel fanless ce utilizeaza core M

  32. Aurelian, tu esti greu de cap? Omul incearca sa-ti explice mura in gura, ca daca ai cel mai performant cpu nu inseamna ca ai revolutionat ceva. Iar exemplul cu intel e cel mai bun, in cazul in care ai si suficienti neuroni sa pricepi, intel desi are in fiecare an cel mai puternic cpu, nu se lauda anual ca a revolutionat ceva, se lauda doar cand chiar revolutioneaza, de exemplu cand scoate cate o arhitectura sau tehnologie revolutionara, ca de exemplu hyperthreading, multi-core, etc.. tehnologii care au pus amprenta in istoria cpu.. inovatii care deschid o noua era a tehnologiei.. Da na, ce sa faci, sunt destui pe acest forum (ca tine), care pe langa faptul ca discuta fara sa aibe habar, mai sunt si insistenti si vor cu toata fiinta lor sa-si arate “inteligenta” .

  33. Clar, incepand cu A10 bate pe intel M la performante, probabil nici ei nu se asteptau sa avanseze atat de mult. Acum a depasit si i5, intel a batut pasul pe loc la performante in ultimii ani.

  34. Bai băiatule, tu ești normal la cap? Tu ai citit toate comentariile mele? Undeva am si scris că Apple nu a mai revoluționat nimic începând cu iPhone 2. Nu sunt nici un spălat pe creier Apple sau alta companie. Mintea mea este deschisa oricărei tehnologii care ne face viața mai comodă și o îmbunătățește. Cât despre acest procesor am scris că nu este nimic revoluționar, este doar un procesor, nu o mașina zburătoare. Am zis doar că este cel mai performant procesor dintr-un smartphone.

  35. Da, asa e. Nu e ok sa compari sticla cu ceramica, bateria de 2000 si ceva mAh cu 4400 mAh, Ubuntu cu iOS (ruleaza Ubuntu Touch al meu gratie MultiBoot si EFIDroid), ecranul de 5.8″ cu 6.44 s.a.m.d. Nu e ok deloc. Apple e baza.