Orange Elimina Roaming-ul Gratuit in UE pe Cartele

Orange va elimina roaming-ul gratuit in UE pe unele cartele prepay care au anumite optiuni active, clientii fiind obligati sa isi modifice optiunile.

Orange va elimina roaming-ul gratuit in UE, SEE, pe cartelele clientilor in anumite conditii care sunt specificate mai jos chiar de catre operatorul de telefonie mobila. Mai exact, cei de la Orange vor dezactiva beneficiile gratuite in roaming pentru unii dintre clientii de cartele preplatite daca acestia au in acelasi timp activa o optiune cu beneficii nationale, lucru care acum nu se intampla.

Orange face parte dintre operatorii care din 15 iunie ofera beneficii gratuite in roaming in functie de valoarea abonamentelor sau optiunilor cartelelor prepay. Acum cei de la Orange vor limita accesul unora dintre clienti la aceste beneficii gratuite in roaming, ei fiind obligati sa activeze o optiune cu acces la roaming pentru a putea folosi minute, SMS si internet atunci cand parasesc spatiul Romaniei.

Orange elimina roaming-ul gratuit in UE pe cartele

Orange urmeaza un trend pornit de catre Digi Mobil si urmat intai de catre Vodafone, insa din pacate se pare ca unii clienti sunt obligati sa faca modificari pentru optiunile folosite. In mod normal Orange, si toti ceilalti operatori, ar fi trebuit sa ofere in roaming beneficii de SMS, minute sau internet in baza unui calcul prestabilit de catre UE, dar se pare ca utilizatorii de cartele prepay n-au prea mult noroc.

Orange nu face nimic diferit fata de cei de la Vodafone aici, ambii operatori cautand sa-i limiteze pe utilizatorii de cartele prepay care isi folosesc beneficiile din optiune si in roaming, in anumite conditii. Daca faceti parte dintre cei care folosesc cartele prepay si calatoriti in afara Romaniei in apropierea datei de 23 octombrie, asigurati-va ca respectati ceea ce spune Orange in atentionarea de mai jos.

“Din 23 octombrie 2017 nu mai ai acces la serviciul de roaming în Spațiul Economic European din creditul disponibil în cont dacă ai activă în același timp și o opțiune cu beneficii naționale. De aceea, pentru a avea acces la serviciu, îți recomandăm să activezi o opțiune cu acces la roaming. Ca alternativă, pentru a avea acces în roaming și a utiliza din creditul disponibil pe cont când ești în străinătate, poți să dezactivezi opțiunea cu beneficii naționale activă, dar vei pierde beneficiile care nu au fost consumate până la data dezactivarii. Înainte de a pleca din țară verifică la *100#, ramura Roaming, dacă ai acces la acest serviciu. Urmează instrucțiunile în vigoare la data curentă pentru activarea serviciului.”

orange elimina roaming gratuit ue cartele

13 COMENTARII

  1. Este o directiva impusa de ancom, nu are legatura cu politica vdf, orange, digi samd.. ancom doreste optiuni nationale separate de cele in roaming

  2. Ce prostie. Si eu de exemplu daca am rezervat un city break undeva pe la sf lui octombrie si cu o saptamana am activat o optiune cu minute, cand plec o dezactivez, cumpar una pentru roaming apoi cand ma intorc trebuie sa cumpar iar una cu minute. Ce banditi sunt, sigur au facut o intelegere intre ei.

  3. Era mai simplu sa cumperi una pentru roaming si o foloseai cat erai plecat si cand te intorceai aveai optiunea inapoi.Asa ca atunci cand aterizezi in romania prima data trebuie sa intri pe website sa iti incarci cartela. Doamne ce prostie.

  4. In momentul cand s-a luat decizia si s-a batut in cuie ziua in care optiunile nationale deveneau valabile si un UE, RDS-RCS s-a dus la ANCOM sa le permita modificarea abonamentelor/beneficiilor. Acelasi lucru au facut si cei 2 “granzi”. Asa a facut si Telekom ca nu le-a mers chipurile sistemul 3 luni de zile, exact inainte ca legea sa intre in vigoare. Si ca sa inchei, legea de la Parlamentul European nu asta de la noi, asta e plin de plebi a specificat clar eliminarea taxelor de roaming in UE, respectiv SEE. Ce spui tu acolo este impotriva unei legi votata in parlamentul european. Bine, asta nu inseamna ca nu este adevarat, la noi se poarta asa ceva. Vedem cat ne tine si pe abonamente, parca vad iarasi o schimbare.

  5. Rabi, poate dispar pentru moment. Iti faci contract pentru 2 ani si poate peste 6 luni anunta ca nu mai este valabil nici pentru cei cu abonament. E super atunci. :))

  6. Ai un contract semnat timp de 24 de luni indiferent de modificarile legislative sau alte prostii sunt obligati sa iti respecte contractul

  7. Un abonament semnat cu beneficii ramane in vigoare indiferent de ce vrea sa schimbe operatorul. Am un abonament Vodafone de 3 ani cu beneficii lunare in roaming 3 gb plus 500 minute si nu il poate schimba nimeni… negiciat la cumpararea un Iphone 6 🙂 pret super avantajos 😉