Orange Elimina Roaming-ul Gratuit in UE pe Cartele

Orange va elimina roaming-ul gratuit in UE pe unele cartele prepay care au anumite optiuni active, clientii fiind obligati sa isi modifice optiunile.

13

Orange va elimina roaming-ul gratuit in UE, SEE, pe cartelele clientilor in anumite conditii care sunt specificate mai jos chiar de catre operatorul de telefonie mobila. Mai exact, cei de la Orange vor dezactiva beneficiile gratuite in roaming pentru unii dintre clientii de cartele preplatite daca acestia au in acelasi timp activa o optiune cu beneficii nationale, lucru care acum nu se intampla.

Orange face parte dintre operatorii care din 15 iunie ofera beneficii gratuite in roaming in functie de valoarea abonamentelor sau optiunilor cartelelor prepay. Acum cei de la Orange vor limita accesul unora dintre clienti la aceste beneficii gratuite in roaming, ei fiind obligati sa activeze o optiune cu acces la roaming pentru a putea folosi minute, SMS si internet atunci cand parasesc spatiul Romaniei.

Orange elimina roaming-ul gratuit in UE pe cartele

Orange urmeaza un trend pornit de catre Digi Mobil si urmat intai de catre Vodafone, insa din pacate se pare ca unii clienti sunt obligati sa faca modificari pentru optiunile folosite. In mod normal Orange, si toti ceilalti operatori, ar fi trebuit sa ofere in roaming beneficii de SMS, minute sau internet in baza unui calcul prestabilit de catre UE, dar se pare ca utilizatorii de cartele prepay n-au prea mult noroc.

Orange nu face nimic diferit fata de cei de la Vodafone aici, ambii operatori cautand sa-i limiteze pe utilizatorii de cartele prepay care isi folosesc beneficiile din optiune si in roaming, in anumite conditii. Daca faceti parte dintre cei care folosesc cartele prepay si calatoriti in afara Romaniei in apropierea datei de 23 octombrie, asigurati-va ca respectati ceea ce spune Orange in atentionarea de mai jos.

“Din 23 octombrie 2017 nu mai ai acces la serviciul de roaming în Spațiul Economic European din creditul disponibil în cont dacă ai activă în același timp și o opțiune cu beneficii naționale. De aceea, pentru a avea acces la serviciu, îți recomandăm să activezi o opțiune cu acces la roaming. Ca alternativă, pentru a avea acces în roaming și a utiliza din creditul disponibil pe cont când ești în străinătate, poți să dezactivezi opțiunea cu beneficii naționale activă, dar vei pierde beneficiile care nu au fost consumate până la data dezactivarii. Înainte de a pleca din țară verifică la *100#, ramura Roaming, dacă ai acces la acest serviciu. Urmează instrucțiunile în vigoare la data curentă pentru activarea serviciului.”

orange elimina roaming gratuit ue cartele