iPhone 8 vs Galaxy S8 – Comparatia Camerelor

iPhone 8, Samsung Galaxy S8 si iPhone 7 au camerele comparate intr-un test complex care ne arata care dintre telefoane are cea mai buna camera acum.

iPhone 8, Samsung Galaxy S8 si iPhone 7 apar intr-o prima comparatie a camerelor care ne arata din nou ca noul telefon al Apple pare sa aiba intr-adevar a doua cea mai buna camera implementata intr-un telefon, dupa iPhone 8 Plus. Ieri am vazut o comparatie intre iPhone 8 Plus si Samsung Galaxy Note 8 care ne arata cat de mari sunt diferentele intre camerele celor doua produse si v-am spus ca mi se pare destul de ciudat.

iPhone 8 este pus astazi fata in fata cu Samsung Galaxy S8 intr-un test similar si vedem exact aceeasi diferenta intre camere, deci lucrurile ar putea fi totusi adevarate. Dupa cum veti vedea chiar din primele poze, iPhone 8 face poze care au culori mult mai intense decat cele vizibile in pozele Samsung Galaxy S8 sau iPhone 7, diferentele fiind destul de mari intre cele trei telefoane mobile.

iPhone 8 are un senzor de imagine imbunatatit si un nou procesor de imagine, iar diferentele fata de iPhone 7 sunt mai mari decat in oricare alt an cu o lansare de un nou iPhone. Interesant este ca exista diferente mari chiar si fata de Samsung Galaxy S8 in ceea ce priveste inregistrarea pozelor, iPhone 8 oferind o calitate mult mai buna, desi teoretic situatia ar trebui sa stea exact invers, in realitate.

iPhone 8 vs Samsung Galaxy S8 – comparatia camerelor

iPhone 8 pare sa faca toate pozele cu un efect HDR aplicat automat chiar daca functia nu ar fi activata, dar fara a sti exact ce setari s-au folosit, chiar si la Samsung Galaxy S8, ramanem doar cu ce vedem. In aceasta situatie, ca si aseara, iPhone 8 pare sa-i fie superior Samsung Galaxy S8 in inregistrarea pozelor, iar fata de iPhone 7 imbunatatirile sunt cat se poate de clare, desi nu ma asteptam.

iPhone 8 “rupe traditia” anilor anteriori cand imbunatatirile pentru camerele telefoanelor Apple nu erau chiar atat de usor vizibile, dar nici in comparatie cu telefoanele Samsung. Anul acesta, Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy Note 8 par sa fie intrecute de iPhone 8 si iPhone 8 Plus in primele teste, iar asta este o surpriza foarte placuta din partea Apple, daca se va dovedi a fi intr-adevar 100% reala.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au fost declarate de catre expertii in fotografie ca fiind telefoanele cu cele mai bune camere, iar Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy Note 8 ar trebui sa le fie inferioare. Ramane sa vedem si alte comparatii intre camerele iPhone 8 si iPhone 8 Plus cu Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy Note 8 pentru a ne convinge fara dubiu de calitatea lor, dar situatia pare destul de clara.

48 COMENTARII

  1. Acum vine Viorel si va spune, domne nu este nimic in neregula cu S8….el nu vede nimic, probabil se uita de pe un display fara prea multe caracteristici, de fapt el are tehnologie de acum 5 ani

  2. pot confirma 100% ca acel S8 doar S8 nu e. il detin din Aprilie si niciodata nu am facut poze atat de mediocre, nici macar dc vroiam. La fel ca si la articolul de ieri unde era I8+ Vs asa zis Note8, adevăratul Note 8 l-am testat in Media galaxy chiar langa I8+ si i-o dat fum la I8+.

  3. Richard, nu ai cu cine vorbi. Toți știm ca dpdv al camerei, iPhone este îngenunchiat de Samsung, dar se complac în situația asta de a crede ca de fapt iPhone este mai sunt ca samsung. Lasă-i să creadă asta în continuare ?

  4. știm că trollul face doar ce stie el mai bine dar nu cred ca e atat de naiv încât sa creada ca Apple are camere mai bune ca Samsung, doar face pe grozavul.

  5. Și cum anume ai testat camerele celor doua telefoane la mediagalaxy? Sa nu mai zic de cum arată o poza pe ecranul lui N8 și cum pe al lui 8+. Dar adevarata claritate o vezi pe un monitor performant. Testarea ta din magazin este egal cu zero.

  6. Deci sa nu ne luam după dxomark care fac teste cu aparatura performanta,ne luam după testele tale din mediagalaxy,e bine atunci.

  7. ma refer la o testare rapidă de genul de mai sus unde la 2 poze facute rapid poti sa-ti dai seama care e mai ok. si poti sa-ti dai seama ca pozele cu S8 si mai ales Note 8 nu au cum sa iasa atat de nasol dupa cum se prezintă în articol.

  8. nu am spus sa te iei dupa mine. iar cei de la Dxomark tocmai ce au schimbat modul de testare si mai ales modul de punctare la camerele de pe smartphone. plus ca inca nu au testat Note8. as fi curios si de retastare HTC si S8 si Pixel dupa noua metoda. pana atunci nu prea are rost sa vb.

  9. ti se pare ca au iesit nasol pt ca iphone 8 face poze atat de bune
    Te rugam, sa arati o comparatie din alta parte intre un S8 si un iphone 8 care sa arate contrariul

  10. Bineinteles ca i-ai da,doar e pro Apple de fiecare data.Iar daca tu chiar crezi ca pozele alea chiar sunt facute cu camera lui S8,avem o problema…Pari baiat istet.

  11. omule, fara dovezi ce sa ateste contrariul nu are rost sa vorbim, deja sunt prea multe surse ce arata ca iphone 8/8plus sunt cele mai bune, pe langa Dxomark, si Austin Mann a zis la fel si multe alte persoane

  12. si eu sper, datorita 2.4 si faptului ca are double OIS
    Dar pt tine conteaza? din moment ce nu iti iei iphone x ? stiu ca aveai un lg g6 si erai multumit si astepti pixel 2 ?

  13. ma gandeam ca iti place mai mult android.. Sau nu conteaza asa de mult pt tine OS?
    Chiar ma uitam, azi la xiaomi mi mix 2, fiind mai compact ca primul si acum mergand si in europa,sa il cumpar sa il incerc…dar lumea se plange de soft ce e bagat in el si de camera. Stii ceva ?

  14. Fata de primele variante de ios care erau exprem de limitaate,androidul era mult mai ok.Oricum,si eu eram intr-o alta etapa a vietii atunci.Acum ma intereseaza mai mult partea practica si iphone 8 imi pare cel mai practic.Referitor la Mi Mix,am vazut la un priete, e al d…u de mare si de greu de folosit.Mi Mix 2 nu am vazut in realitate,dar din ce am inteles,a pierdut unele chestii care erau inedite pe prima varianta.Telefoanele Xiaomi sunt destul de penibile pe partea de camera.

  15. Am explicat ieri cum sta treaba
    Am văzut și comparațiile lor și Pixel mi sa părut mult mai bun, ideea este ca mi pare fake treaba asta cu camera extraordinara a i8, mai ales ca are niște minusuri mari fata de ceilalți
    “La culori totuÅŸi terminalul a luat doar 78 din 100 de puncte, pentru că Apple a ales să ofere culori mai calde decât media, dând uneori senzaÅ£ia de imagine gălbuie chiar. Un punct slab al camerei este captura în miÅŸcare, acolo unde se pierd detalii la foto. La video stabilizarea ar fi fantastică, conform analizei, dar la textură se mai putea umbla.
    Åži zgomotul e vizibil în condiÅ£ii low light, iar captura low light deÈ™i are o expunere excelentă, are ceva subexpunere întâlnită în condiÅ£ii ultra low light”

  16. Cam asa, È™i aici e ceva ciudat mai ales ca au re testat numai câteva terminale (U11, Pixel, i7 È™i i7 Plus), dar pe S8 nu la u re testat… De ce? Nimeni nu È™tie

  17. E și normal sa-l schimbe pt ca și tehnologiile(de ex dual camera) se schimba. Tu ai citit măcar ce înseamnă schimbarea asta? Consideri ca Samsung e descriminat? Așa pot sa zic si eu ca înainte Apple era discriminat.
    Și geekbench și-a schimbat modalitatea de măsurare din cauza altor modalitati de măsurare datorate tehnologiilor noi(procesor pe 64 biti,primul quadcore,primul decacore,astea când au apărut) dar și datorate in parte trișării Samsung in testele sintetice.

  18. Autenticitatea fotografiilor poate fi verificată cu informațiile EXIF. Nu putem fi siguri de ceea ce scot aparatele, decât după comparația fișierelor RAW.
    Nu îmi este greu să fac ou fotografie cu Note 8 după care să o încarc în Photoshop sau Lightroom unde să îi scot din Vibrance, să îi adaug Luminance, să îi măresc Highlights, etc.
    Fotografiile pot fi manipulate, după care sunt exportate în .jpeg, .png, etc.
    Adevărata imagine se vede pe RAW, care nu poate fi modificat.

  19. ce scriu eu si ce înțelegi tu, nu am zis nimic de discriminare ci doar ca nu vad verdictul nou in urma retestarii anumitor tel cu greutate in materie de camera gen S8 HTC si Pixel. respectiv lipsa testării Note8

  20. Acum dacă vrei sa găsești nod in papura găsești la camera oricarui telefon. Ma duc jos la concluzii și îți enumăr doar părțile negative,nu zic nici pâss despre părțile pozitive. Sau din text selectez doar ce-mi comvine mie. Nu ma pune sa caut ceva negativ despre camera lui S8 ca-ti găsesc imediat.

  21. Ma, stau si ma uit la voi cat va certati, cat hate.. ba’ pentru Samsung, ba’ pentru apple, si toti gramada… noi suntem prostii care dau banii, iar ei isi fac treaba in continuare :))
    Intelegeti un lucru, asa cum in industria auto, exista doua tipuri de masini: mercedes si restul, asa si-n industria telefoanelor mobile exista doua tipuri de telefoane: apple si restul :))

  22. Te rog, nimic nu e perfect și nici nu am spus ca e perfect, pot sa ți pun eu lucruri negative despre camera lui S8
    Dar ce e corect e corect, dacă te uiți pe site ul DxOMark la scoruri, se vede de la o posta ca au fost plătiți de Apple, adică nu pot sa mi explic cum de vorbeau numai de i7 Plus, au re testat i7 și i7 Plus, le au comparat numai cu terminale vechi de ani de zile și cu atâtea minusuri prezentate mai sus au obținut scoruri peste concurenta, care au implementat mult mai bine softul și hardware ul într o camera