iPhone 8 Plus si Galaxy Note 8 – Comparatia Camerelor

iPhone 8 Plus si Samsung Galaxy Note 8 au camerele comparate in cel mai complex test care ne spune ca Apple incepe sa acorde mai multa importanta camerei.

iPhone 8 Plus si Samsung Galaxy Note 8 apar astazi in cea mai complexa si, poate, corecta comparatie a camerelor pe care am vazut-o deocamdata. Vorbim despre o comparatie intre toate camerele Samsung Galaxy Note 8 si iPhone 8 Plus, ele aratandu-ne modul in care se comporta acestea in diverse situatii de utilizare pentru a sti la ce sa ne asteptam de la ele cand vom folosi telefoanele.

iPhone 8 Plus are in prima parte a testului comparata camera frontala cu cea a Samsung Galaxy Note 8, iar aici pierde fara niciun drept de apel. Apple nici macar nu a laudat camera frontala a iPhone 8 Plus ca fiind exceptionala, asa ca probabil nimeni nu se astepta ca ea sa fie mai buna decat cea a Samsung Galaxy Note 8, mai ales ca nu a fost imbunatatita in vreun fel fata de cea oferita in seria iPhone 7.

iPhone 8 Plus are totusi o noua camera principala, iar ea este initial comparata in inregistrarea video cu Samsung Galaxy Note 8, aici telefonul celor de la Samsung castigand in multe situatii. Inregistrarea video a iPhone 8 Plus nu a fost laudata nici de catre DxOMark, deci nu ma asteptam sa castige, dar trebuie sa remar faptul ca Samsung Galaxy Note 8 se blocheaza cand este miscat telefonul rapid din stanga spre dreapta, lucru care nu se intampla la iPhone 8 Plus, iar aici vedem de ce are atata putere de procesare.

iPhone 8 Plus si Samsung Galaxy Note 8 – comparatia camerelor

iPhone 8 Plus si Samsung Galaxy Note 8 trece totusi printr-o situatie diferita cand vine vorba despre poze, pentru ca aici lucrurile nu mai sunt la fel de clare. iPhone 8 Plus castiga in unele situatii, Samsung Galaxy Note 8 in altele, insa in cam toate se observa ca telefonul Apple are culori mai vibrante, in timp ce Note 8 are culori mai albicioase.

iPhone 8 Plus aplica cu generozitate efectul HDR prin software, plus probabil alte modificari, iar pozele sunt au culori mult mai puternice decat in cazul Samsung Galaxy Note 8. Interesant este ca la iPhone 8 Plus camera principala are aplicat un efect HDR de colorare care nu exista la camera telephoto, dar aici probabil vorbim despre ceva gandit pentru a functiona asa de Apple, in timp ce la Samsung Galaxy Note 8 nu exista o discrepanda asa mare.

iPhone 8 Plus are o camera foarte buna pentru facut poze, cel putin la fel de buna precum cea a Samsung Galaxy Note 8, insa in cazul clipurilor video situatia este diferita. As da castig de cauza telefonului Samsung Galaxy Note 8 in test doar pentru ca are calitate video usor mai buna, dar faptul ca se blocheaza al miscari mai bruste este un semn ca mai e nevoie de vreo 4 – 6 procesoare pentru a face ceva utilizabil.

Voi ce parere aveti ?