Apple finalizeaza Achizitia unei Divizii Toshiba

Apple este in proces de finalizare a procedurii de a cumpara o divizie a Toshiba care produce chip-uri de memorie, compania americana facand parte...

Apple este in proces de finalizare a procedurii de a cumpara o divizie a Toshiba care produce chip-uri de memorie, compania americana facand parte dintr-un consortiu care va cheltui 18 de miliarde de dolari in acest proiect. Conform presei, intreaga procedura a intrat in ultimul stadiu al negocierilor, astfel ca termenii finali ai achizitiei sunt stabiliti in acest moment inainte ca actele sa fie semnate si transferul de proprietate sa fie facut.

Intelegerea pentru cumpararea diviziei Toshiba ar putea fi anuntata chiar in cursul zilei de joi de catre consortiul din care face parte compania Apple. Dell SK Hynix si alte companii investesc suma de 18 miliarde de dolari pentru a cumpara divizia Toshiba, iar cei de la Apple ar contribui cu aproximativ 3 miliarde de dolari din intreaga suma, o cifra considerabila in intregul proiect creat.

Chiar daca intelegerea se apropie de finalizare si incheierea contractului, exista oricand posibilitatea ca vreo alta amanare sa apara in negocieri. Totusi, multumita acestui proiect, compania Apple va avea foarte multe de castigat din achizitionarea acestei divizii Toshiba, asigurandu-si preturi mici pentru componente si un flux continuu si mai mare pentru memorii dedicate produselor sale.

“Apple is part of a consortium of partners Bain has assembled for the offer aimed at resolving a contentious auction that has stretched over eight months, said the people, asking not to be named because the matter isn’t public. The formal announcement may slip given Toshiba’s track record of missing deadlines, they said.”

Apple Achizitia Divizii Toshiba