Apple ramane cel mai Valoros Brand de pe Planeta

Apple ramane in 2017 cel mai valoros brand de pe planeta, intrecandu competitori precum Google, Microsoft, Samsung si alte mari companii globale.

Apple ramane cel mai valoros brand de pe planeta pentru a-l cincilea an consecutiv, compania americana reusind din nou sa isi depaseasca competitorii in acest segment. Apple ramane pe prima pozitie cu o valoare a brand-ului estimata la 184,154 miliarde de dolari, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar asta multumita in principal vanzarilor pe care le-au generat produsele sale in ultimele 12 luni.

Apple ocupa prima pozitie la o distanta considerabila de compania Google, cei din Mountain View avand un brand evaluat la 141,703 miliarde de dolari, in crestere cu 6% fata de 2016. Mergand mai departe ajungem la compania Microsoft, al carui brand valoreaza doar 79,999 miliarde de dolari, adica mai putin de jumatate fata de cel al Apple, insa si in cazul sau vorbim despre o crestere a valorii, cu 10% de aceasta data.

Apple intrece cu mult si brand-ul Coca Cola, a carui valoare a scazut cu 5% pentru a ajunge la 69,733 miliarde de dolari, Amazon ocupand pozitia a 5-a cu o valoare de 64,796 miliarde de dolari, in crestere cu 29%. Apple are un brand extrem de puternic si valoros multumita importantei si vanzarilor pe care o au produsele sale, cel al Samsung fiind plasat pe pozitia a 6-a cu o valoare de 56,249 miliarde de dolari.

Apple valoros brand 2017