iPhone 8 – Viteze de Internet Diferite intre Modele

iPhone 8 are viteze de internet diferite in functie de modelul detinut de client, cele cu modem GSM Qualcomm avand performante mai bune decat cele cu Intel.

iPhone 8 vine anul acesta cu aceeasi problema ca anul trecut, mai exact diversele modele de telefoane vandute de catre compania Apple au si viteze de internet diferite. Cei de la Speedtest au publicat graficul de mai jos in care ne arata ca telefoanele iPhone 8 cu modem Qualcomm au viteze de internet mai bune decat modelele care au chip Intel, dar asta nu ar trebui sa mai surprinda pe cineva anul asta.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au modemuri GSM de la Qualcomm si Intel, Apple folosind in Europa pe cele ale Intel, asa ca va puteti astepta la viteze mai mici decat cele obtinute de Qualcomm. Diferenta este de peste 10% in viteza intre modelele iPhone 8 care au modemuri Intel si Qualcomm, insa vitezele medii inregistrate de Speedtest sunt mici, asa ca in functie de retea, e posibil ca diferentele intre telefoane sa fie mai mari, de chiar cativa zeci de Mbits pentru download.

iPhone 8 vine totusi cu imbunatatiri pentru vitezele de internet fata de seria iPhone 7, in aceasta situatie diferentele fiind de pana la 25% pentru modemurile Qualcomm. Pentru cele Intel vorbim despre o imbunatatire de pana la 10% pentru vitezele de navigare pe internet folosind iPhone 8, asa ca Apple ofera din nou performante diferite pentru clientii sai din cauza razboiului pe care il duce cu Qualcomm.

iPhone 8 – viteze de internet diferite intre modele

iPhone 8 viteze internet

iPhone 8 este superior modelelor anterioare ale companiei Apple pe toate retelele de telefonie mobila din SUA, insa interesant va fi de vazut cum se comporta in fata telefoanelor Android. iPhone 8 nu are suport pentru 4×4 MIMO, asa cum se intampla la Galaxy S8, de exemplu, compania Apple limitand telefoanele din cauza modemurilor Intel care sunt inferioare fata de cele ale Qualcomm.

iPhone 8 nu are din aceasta cauza suport pentru retelele LTE Gigabit din unele tari, insa teoretic ar trebui sa poata atinge viteze de pana la 800 Mbps in unele retele, in Australia existand cel putin una. In Europa veti putea folosi iPhone 8 si iPhone 8 Plus la viteze de pana 600 Mbps in retelele care ofera suport pentru asa ceva, Romania neavand deocamdata retele atat de rapide, asa ramanem cu altceva.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus ar fi avut potential mare daca Apple nu le-ar fi limitat pentru ca vrea sa isi impuna punctul de vedere in fata celor de la Qualcomm. Pana una-alta, e putin probabil sa simtiti aceasta limitare a iPhone 8 in vitezele de navigare pe internet, dar e posibil sa o simtitit atunci cand se face trecerea intre diverse retele de telefonie mobila, sau cand exista semnal slab.