iPhone 8 – Primele Impresii cu noul Telefon

iPhone 8 si primele impresii cu noul telefon al companiei Apple inaintea lansarii din Romania, cu detalii despre design, ecran, camera si performante.

iPhone 8 a ajuns la iDevice.ro in aceasta seara, cu doar cateva ore inaintea lansarii de maine, asa ca am ocazia sa va impartasesc primele mele impresii in legatura cu noul telefon al Apple. Dupa cum puteti vedea si in poze, este vorba despre versiunea space grey a iPhone 8, cea care seamana cu un negru mat ascuns sub o carcasa de sticla si, ca sa fiu sincer, sunt placut surprins de design, desi din fata arata exact ca un iPhone 7.

Design si ecran

iPhone 8 nu impresioneaza chiar de la primul contact pentru ca panoul sau frontal arata exact precum cele ale ultimelor 4 modele ale iPhone lansate in ultimii ani. Carcasa din sticla este o cu totul alta poveste, pentru ca aici iPhone 8 vine intr-adevar cu ceva nou, o carcasa din sticla care nu-ti da senzatia ca va aluneca din mana si care are un aspect elegant si iti da intr-adevar impresia ca ai in mana un telefon premium, in contrast cu aluminiul din vechile modele.

iphone 8 impresii

iPhone 8 are prin carcasa din sticla cel mai important element nou de design si am ramas placut impresionat de combinatia dintre panoul frontal negru si space grey-ul carcasei. Cand am vazut initial iPhone 8 in versiune space grey, acum 2 saptamani, am avut impresia ca seamana foarte bine cu versiunea jet black, dar nu este asa, insa nu veti fi dezamagiti daca parasiti acel model, pentru ca telefonul in sine este aspectos.

Trecand la ecran, iPhone 8 are aceeasi rezolutie ca restul modelelor din ultimii ani, dar vine cu true tone si o gama mult mai larga de culori. N-am avut timp sa fac o comparatie pentru culori inca, dar cu True Tone va puteti juca putin in meniul de setari, apoi e greu sa va dati seama cat de mult va ajuta daca nu-l folositi pentru perioade lungi de timp si in special in zone cu lumina foarte slaba.

Camera

iPhone 8 impresii camera 1

iPhone 8 vine cu o noua camera, clasificata ca fiind a doua cea mai buna implementata vreodata intr-un telefon si din poze va puteti convinge singuri daca e asa, sau nu. N-am avut foarte mult timp sa ma joc cu ea, in comparatie cu iPhone 6S face poze mai bune, la o comparatie facuta pe ecran, iar culorile sunt aproape exact ca in realitate, iar asta m-a surprins in mod foarte placut.

iPhone 8 impresii camera

iPhone 8 nu are degeaba laudata noua camera, cred ca dupa ce voi reusi sa fac mai multe poze cu el ma voi convinge de schimbarile facute de catre Apple, cele mai mari pentru un iPhone din ultimii ani.

Performante

iPhone 8 a “inceput cu stangul” in mana mea, adica am avut niste blocaje ciudate in meniul de setare si in ecranul principal de aplicatii dupa configurare. Dupa aceea lucrurile au inceput sa se imbunatateasca si totul pare la fel de rapid ca pe iPhone 7 Plus, insa desigur ca iPhone 8 are putere de procesare mult mai mare, iar ea este pe deplin vizibila in editarea de poze sau de clipuri video.

iPhone 8 impresii performante

iPhone 8 este foarte rapid la navigare pe internet, Touch ID pare o idee mai rapid, butonul Home are un usor lag din cauza iOS 11 si probabil o sa ma lamuresc daca mai multe aplicatii deschise in fundal inseamna si probleme pentru multitasking.

Difuzoarele

Difuzoarele stereo sunt mai puternice decat cele ale iPhone 7 Plus, Apple spune ca cu maxim 25%, n-as putea sa va spun inca daca e adevarat, dar exista intr-adevar o imbunatatire acolo.

iPhone 8 nu are totusi sunete statice la apeluri, am facut cateva cu el si la niciunul n-am auzit ceva, desi unul dintre ele a fost de vreo 15 minute, asa ca e posibil sa aveti parte de o surpriza placuta din acest punct de vedere.

Despre incarcare rapida, wireless, etc, nu va pot spune nimic, nici despre autonomie, pentru ca am telefonul de foarte putin timp si nici nu am cumparat accesoriile potrivite pentru el.

Per total, arata ca un iPhone 7 pana-l intorc pe spate si faci niste poze, ori dezactivezi True Tone cand ecranul se ingalbeneste prea mult.

Daca aveti alte intrebari le astept in comentarii. Va rog sa scuzati calitatea pozei cu iPhone 8, este facuta cu Galaxy Note 8.