iPhone X – Face ID, Setare si Utilizare in Aplicatii

iPhone X are prezentate modalitatile de setare si utilizare ale Face ID in aplicatii, sistemul fiind detaliat pentru toti clientii inaintea lansarii.

iPhone X are prezentata astazi functionalitatea Face ID pentru setarea in procesul initial de pornire al telefonului, dar si utilizarea in aplicatiile pe care le vom securiza cu sistemul de securitate biometrica. Totul este posibil multumita unor filmulete care prezinta functionalitatea iPhone X in iOS 11.1 beta 1, acestea fiind incluse de catre compania Apple pentru a ne explica modul in care vom putea folosi noul sau telefon.

iPhone X va avea un meniu special pentru setarea Face ID atunci cand pornim telefonul si ii facem toate setarile, iar in clipul video de mai jos puteti vedea cum arata. Practic, iPhone X ne va cere sa ne rotim capul in fata camerei TrueDepth pentru ca fata noastra sa fie inregistrata din toate unghiurile si sa fie mai usor de recunoscut de catre sistem in momentul in care dorim sa facem deblocarea ecranului pentru folosire.

iPhone X are exact acelasi sistem de setare inclusiv in aplicatia de configurari a setarilor sistemului de operare iOS 11, acolo fiind practic aceleasi optiuni pe care le avem pentru Touch ID. Deocamdata Face ID va permite inregistrarea unei singure fete pentru a face recunoastere faciala in vederea deblocarii telefoanelor, insa cei de la Apple spun ca in viitor am putea inregistra mai multe fete.

iPhone X – Face ID, setare si utilizare in aplicatii

iPhone X le va cere utilizatorilor sa le permita aplicatiilor sa foloseasca sistemul de recunoastere faciala pentru a securiza datele disponibile in ele. In clipul video de mai jos puteti vedea o demonstratie a modului in care ni se va cere permisiunea pentru a autoriza Face ID din iPhone X sa securizeze datele din aplicatii folosind fata noastra, alerta fiind similara cu oricare cere permisiuni pentru ceva.

iPhone X nu le va permite aplicatiilor care nu au deja acces la Touch ID sa se foloseasca de el, cel putin teoretic, desi e posibil ca Apple sa reseteze permisiunile dupa instalarea unui backup. Normal ar fi sa ni se ceara din nou permisiunea de utilizare pentru Face ID din iPhone X avand in vedere ca vorbim despre un nou sistem de securitate biometrica, dar ramane de vazut ce va decide sa faca Apple pentru noi.

iPhone X va avea datele din Face ID salvate intr-un chip enclava de catre compania Apple, ele neputand fi accesate de catre hackeri, nici daca facem jailbreak telefoanelor noastre. Apple ne asigura ca toate informatiile din Face ID vor fi sigure si tinute departe de oricine ar dori sa le foloseasca intr-un mod malitios, asa ca veti putea folosi sistemul pe iPhone X fara a va teme de ceva.

1 COMENTARIU