iPhone X – Aplicatiile Functioneaza cu Face ID

iPhone X va avea aplicatiile compatibile cu Face ID de la bun inceput dupa eliminarea Touch ID, dezvoltatorii nefiind obligati sa-si actualizeze aplicatiile.

iPhone X va avea Face ID implementat de catre compania Apple in locul Touch ID, iar noul sistem de securitate biometrica ar trebui sa fie compatibil cu vechiul sistem bazat pe citirea amprentelor. Conform celor de la Apple, orice aplicatie care are suport implementat pentru Touch ID va functiona fara probleme si cu Face ID din iPhone X, doar ca se va scana fata in locul amprentei pentru oferirea functionalitatii.

iPhone X are Face ID disponibil pentru securizarea telefonului, dar unele aplicatii vor permite securizarea datelor din ele cu ajutorul Face ID incepand de anul acesta. Unele aplicatii folosesc Touch ID pentru asta acum, dar dupa ce va fi lansat iPhone X, Face ID va prelua aceasta functionalitate, teoretic, fara ca dezvoltatorii sa mai fie nevoiti sa isi actualizeze aplicatiile pentru a oferi aceasta functionalitate pentru noi.

iPhone X va oferi suportul Face ID pentru aplicatii, fie ca este vorba despre cele bancare, sau cele care securizeaza date personale precum parole, username-uri etc. Unele aplicatii ale bancilor din Romania permit logarea in conturi folosin Touch ID, iar iPhone X va face acelasi lucru cu Face ID, functionalitatea fiind disponibila in exact acelasi mod si pentru aplicatii precum 1Password, de exemplu.

iPhone X – aplicatiile functioneaza cu Face ID

iPhone X are implementat suport automat in Face ID pentru toate aplicatiile deoarece eliminarea sa ar fi lasat utilizatorii fara posibilitatea de a se folosi de foarte multe functii. Apple a inlocuit practic tot framework-ul Touch ID cu cel Face ID in iPhone X, astfel incat totul ar trebui sa functioneze exact la fel, doar mai rapid pentru ca se elimina necesitatea de a mai apasa un buton pentru autorizare.

iPhone X are prin iOS 11 optiunea ca Face ID sa fie implementat in orice fel de aplicatie capabila sa ofere securitate biometrica, doar ca dezvoltatorii sunt cei care implementeaza suportul. Prin oferirea tuturor acestor schimbari, cei de la Apple se asigura de faptul ca Face ID va fi utilizat de la bun inceput de clientii care vor cumpara iPhone X de la companie, multa lume fiind destul de nesigura in legatura cu folosirea sa.

iPhone X va fi lansat de catre compania Apple in luna noiembrie, iar Face ID nu va fi obligatoriu pentru utilizare, ci doar o optiune de securizare a telefonului. iPhone X va permite in continuare folosirea unui cod de acces in locul securitatii biometrice, asa ca utilizatorii sunt cei care decid in ce mod isi securizeaza telefoanele pentru ca doar ei sa poata accesa datele disponibile in ele.

iPhone X Aplicatiile Face ID