Prima Pagina iPhone 9 iPhone 9 are noul chip A12 in Dezvoltare

iPhone 9 are noul chip A12 in Dezvoltare

iPhone 9 are noul chip A12 in dezvoltare la compania TSMC, viitorul procesor urmand a fi produs folosind un proces de navigatie de 7nm, superior celui actual.

iPhone 9 are noul chip A12 in dezvoltare la partenerul Apple TSMC, cel care produce de cativa ani buni chip-urile in care sunt inclus procesorul si memoriile pentru iDevice-uri. Cei de la TSMC sunt parteneri exclusivi ai companiei Apple pentru productia acestui tip de chip-uri, iar pentru 2018 ei vor produce noul chip A12 al iPhone 9, care este deja in proces de dezvoltare, asa cum este si normal pentru o componenta atat de importanta.

iPhone 9 are noul chip A12 in stadiul incipient al procesului de devoltare, compania Apple cerand ca acesta sa fie pregatit pentru testare in urmatoarele luni. Asta inseamna ca TSMC va produce noul chip A12 pentru iPhone 9 intr-un numar foarte mic de unitati in ideea de a il prezenta companiei Apple si de a il modificapana in vara viitoare inainte ca productia la scara industriala sa inceapa in fabricile sale.

iPhone 9 va avea noul chip A12 dezvoltat de catre Apple in parteneriat cu cei de la TSMC, inginerii celor doua companii lucrand in tandem pentru a-i pregati toate noutatile. Conform celor mai recente informatii venite de la compania taiwaneza, Apple ar dori sa produca noul chip A12 pentru iPhone 9 folosind un proces de fabricatie de 7nm, net superior celui de 10nm al chip-ului A11 Bionic din iPhone 8.

iPhone 9 are noul chip A12 in dezvoltare

iPhone 9 ar putea beneficia pentru noul chip A12 de un proces de fabricatie pe care cei de la Samsung l-ar avea pregatit abia pentru finalul anului 2018, deci vorbim espre un potential avantaj imens pentru Apple. Un chip A12 pentru iPhone 9 produs cu un proces de fabricatie de 7nm ar oferi performante net superioare celor actuale, dar si o imbunatatire radicala a autonomiei bateriei telefoanelor si tabletelor.

iPhone 9 are noul chip A12 in dezvoltare chiar inainte ca iPhone X sa fie lansat si acest lucru este normal, pentru ca Apple dezvolta cel mai probabil procesorul de mai bine de un an. Acesta este procedeul normal pentru a dezvolta componente atat de importante, ele intrand in procesul de finalizare a specificatiilor cu un an inainte de a intra in productie, asa cum se intampla cu chip-ul A12 al iPhone 9.

“According to an industry source, Apple has already begun to engage TSMC to develop and test core processor chips for the iPhone range coming out in 2018. Meanwhile, TSMC said on Friday that it will build a production facility for cutting-edge 3 nanometer chips in southern Taiwan, reaffirming an announcement made by a senior Taiwanese official late last year.”

iPhone 9 ar trebui sa fie lansat de catre Apple in cursul anului 2018, daca nu cumva se va numi iPhone 8S atunci, dar e posibil ca Apple sa vrea sa renunte la S-ul din denumirile telefoanelor. iPhone 9 ar putea fi oferit impreuna cu iPhone 9 Plus, telefoanele putand avea ecrane cu diagonale de 5.8 inch si 6.46 inch, dar ramane de vazut ce va fi anuntat pana anul viitor.

iPhone 9 chip A12 Dezvoltare

 • Srb Srb

  Vineeeee,alaturi de iphone plus edge to edge 6.4”

 • EuGeorge

  avand in vedere faptul ca dezvoltarea A11 Bionic a inceput in urma cu 3 ani, dupa cum a declarat Phill Schiller in keynote, nu este exclus ca Apple sa dezvolte in acest moment A13 si chiar A14

 • Srb Srb

  asta clar, dar deja se testeaza la TSMC, adica cred ca exista deja cateva bucati

 • Crs Crs

  Mai au de lucrat cei de la Apple sa ajungă la nivelul procesoarelor Exynos

 • Srb Srb

  Hahhahah, daca vor sa le faca mai slabe ca cele exynos, atunci da,georgica,mai au de lucrat

 • Bogdan Marian

  nu prea cred cel mai probabil vor merge pe un display de maxim 5,5” la iphone x sa facut excepţie pentru ca e un telefon aniversar (ediție speciala) daca telefonul se va numi iphone 9 înseamna ca acel iphone x Plus de care zici tu nu va exsita.

 • Bogdan Marian

  probabil ca deja lucreaza și la A13 dar sa nu uitam ca de producție se ocuoa TSMC practic apple nu produce nimic.

 • Bogdan Marian

  cel puțin ce-i de la samsung își fac singuri procesoarele nu ca apple care doar își pun numele și gata.

 • Tony

  tot ce este in iphone este custom daca stii ce inseamna. apple cere un lucru iar ei executa.TSCM produce ideile celor de la apple

 • Srb Srb

  e nu, stai calm. Nu stiu pe ce te bazezi dar nah, gresesti

 • Srb Srb

  apple isi face cpu si gpu in the house, doar asamblarea o face TSMC…credeam ca nu mai exista oameni ce nu stiu macar atata

 • h8er

  Nici eu nu credeam ca mai exista oameni mai “destepti” ca tine Srb…sunt curios ce droguri consumi sa fii atat de “destept”… ptu, sa nu te mai speli!

 • Tony

  😂😂😂😂😂😂😂

 • Srb Srb

  nu ma spal 2 zile la rand atunci cand vin la tine, si iti umplu veceul

 • V.P

  FALS !! Sa te iei de mana cu SRB , bateti campii .
  Apple nu poate realiza un CIP de una singura fara inginarii si ajutorul celor de la TSCM .
  Apple inca consuma tehnologia celor de la TSCM , etc .

 • EuGeorge

  apple aduce popcorn si soda…atat

 • Rabi

  Daca TSMC face procesorul inseamna ca Cei din conducerea Apple sint niste timpiti. De ce? Pentru ca platesc sute de ingineri degeaba. Ingineri care dezvolta procesorul device’urilor mobile an de an.

 • Geafer Onur

  Cu asa ceva Apple va avea un avantaj prea mare!!Samsung trebuie sa aduca urgent ceva cu care sa intoarca jocul in favoarea lor!!!

 • Geafer Onur

  UNDE sunt cei de la Samsung si DE CE nu au facut Snapdragon 845 la 7nm??