iPhone 8 – Performante Slabe la unele Modele

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au performante diferentiate in functie de mediul de stocare pe care il au integrat, situatia fiind similara cu cea a seriei iPhone 7.

iPhone 8 are performante slabe pentru unele modele vandute de catre compania Apple, situatia fiind identica cu cea intalnita in cursul anului trecut, dupa ce a fost lansata seria iPhone 7 pentru clienti. V-am spus atunci ca unele modele ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus au performante inferioare fata de altele si exact acelasi lucru se intampla cu iPhone 8, care astazi poate fi cumparata chiar acum de aici din stoc, cu ridicare maine.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt vandute in versiuni care au 64 GB si 256 GB spatiu de stocare, memorii NAND flash de la producatori precum Samsung si Toshiba, iar aici este marea diferenta. Vitezele de scriere si citire difera intre versiunile cu 64 GB si 256 GB spatiu de stocare ale iPhone 8 si iPhone 8 Plus, cele cu spatiu de stocare mai mic avand performante inferioare celor cu spatiu de stocare mai mare, asa cum se intampla cu seria iPhone 7.

iPhone 8 cu 64 GB spatiu de stocare are viteze de scriere de 260 MB/s, in timp ce modelul cu 256 GB spatiu de stocare are viteze de scriere de 460 MB/s, diferenta fiind foarte mare. Practic, iPhone 8 cu 256 GB spatiu de stocare este cu peste 50% mai rapid in scriere informatiilor in comparatie cu modelul cu 64 GB spatiu de stocare, vitezele de scriere fiind atat de mari incat nici macar nu mai conteaza diferenta de 30 – 100 MB intre ele.

iPhone 8 – performante slabe pentru unele modele

iPhone 8 performante slabe modele

iPhone 8 cu 64 GB spatiu de stocare va scrie datele mai incet decat modelul cu 256 GB spatiu de stocare, iar diferenta va fi resimtita in principal pentru editarea de fisier evideo de dimensiuni mari. Si la instalarea de aplicatii de dimensiuni mari se va simti o diferenta mare intre diversele modele ale iPhone 8 si iPhone 8 Plus, dar in rest, n-ar trebui sa existe, teoretic, diferente mare intre telefoane.

iPhone 8 ar putea avea diferente si daca va uitati la filme de dimensiuni mari si le copiati intre aplicatii, sau daca faceti transferuri mari de date intre telefoanele voastre. Indiferent cum privim situatia, o diferenta de 200 MB intre vitezele de scriere ale iPhone 8 64 GB si 256 GB conteaza foarte mult si trebuie sa stiti ce primiti cand cumparati modelele cu spatiu de stocare mai putin, ale companiei Apple.

iPhone 8 cu 64 GB spatiu de stocare are totusi mai putine blocaje in utilizarea zilnica a iOS 11, iar asta desi are si viteza de scriere mai mica si, ca sa fiu sincer, nu ma asteptam la asa ceva. Acestea fiind spuse, atunci cand platiti 150 de euro in plus pentru un model de 256 GB al iPhone 8 si iPhone 8 Plus, platiti nu doar spatiul de stocare mai mare, ci si performante mult mai bune in unele task-uri.

26 COMENTARII

  1. Asta este ceva normal. Același lucru se întâmplă și în cazul cardurilor de memorie. Un card de 16GB niciodată nu va avea aceeași viteză ca a unuia de 128GB sau 256GB.

  2. Nu e atat de mare problema. Ce conteaza cel mai mult e viteza de citire, aia se vede in viata de zi cu zi, atunci cand deschizi aplicatiile. Viteza de scriere rar o simti, poate doar atunci cand copiezi fisiere in cadrul telefonului si poate daca instalezi o aplicatie de dimensiune foarte mare, dar aia nu faci zilnic.
    Apropo, titlul are o tenta de clickbait si face din tantar armasar. Mai corect si precis era “mediu de stocare mai putin performant/incet la unele modele”.

  3. Din Romania, avand in vedere ca se lanseaza in aceeasi zi in toate tarile, teoretic ar trebui sa fie sanse mai mari sa il obtii din Romania mai repede, iar pe mine asta ma intereseaza.