iPhone – Apple Vorbeste despre Functia Radio FM

iPhone nu va avea radio FM integrat de catre compania Apple, cei din Cupertino afirmand si ca nu pun profitul inaintea sigurantei clientilor din lumea intreaga.

iPhone a fost criticat dur de catre autoritatile americane in cursul zilei de ieri din cauza faptului ca nu are activa functia radio FM, Apple fiind acuzata ca pune profitul inainte sigurantei clientilor. In fata unor acuzatii atat de dure, cei de la Apple au oferit un raspuns prin departamentul de PR, si prin vicepresedintele senior Phil Schiller, spunand pentru inceput ca iPhone 7 si iPhone 8 nu au chip radio in ele.

iPhone are solutii moderne de siguranta integrate de catre compania Apple, mai exact posibilitatea de a apela rapid serviciile de urgenta prin apasarea repetata a butonului lateral. Mai mult decat atat, Apple sustine si ca iPhone are un sistem numit Medical ID, adica un card digital cu informatii medicale despre detinatorul telefonului, acesta fiind afisat in LockScreen pentru ca paramedicii sa aiba acces rapid la ele.

iPhone – Apple vorbeste despre functia Radio FM

iPhone are deasemenea implementat un sistem care permite afisarea notificarilor trimise de catre serviciile de urgenta ale guvernului SUA, de la alerte meteo pana la cele privind rapirile de copii. Desi iPhone are toate aceste sisteme integrate, compania Apple sustine ca iPhone 7 si iPhone 8 Plus nu au antene radio FM integrate, deci vechile modele au asa ceva si Apple refuza sa le activeze pentru clienti.

iPhone cu functie radio FM ar fi fost pe placul multor clienti ai companiei Apple, insa cei din Cupertino se gandesc dar la profit in aceasta problema. Ei se tem ca activarea functiei radio FM le-a reduce veniturile din Apple Music si iTunes Store, asa ca nu vor activa vreodata o asemenea functie in telefoane, deci nu va faceti sperante sa vedeti vreodata asa ceva oferi intr-un iPhone.

“Apple cares deeply about the safety of our users, especially during times of crisis and that’s why we have engineered modern safety solutions into our products. Users can dial emergency services and access Medical ID card information directly from the Lock Screen, and we enable government emergency notifications, ranging from Weather Advisories to AMBER alerts. iPhone 7 and iPhone 8 models do not have FM radio chips in them nor do they have antennas designed to support FM signals, so it is not possible to enable FM reception in these products.”

iPhone Apple Radio FM

24 COMENTARII

  1. Atât timp cât există aplicații de radio în magazin este absurd să-i reproșezi lui Apple că nu are funcție de radio integrată în sistem sau că urmărește în mod exclusiv profitul.
    Nici măcar aplicațiile terțe și gratuite de muzică – precum Pandora, soundcloud sau Spotify (acolo unde este oferit serviciul) – nu sunt blocate, deci nu mai arunca păreri gratuite, dragă editorule.

  2. aici este vorba de CATASTROFE..deci mai dai 2 bani pe cat costa ce costa cand esti intr-o situatie de genul?? hai sa fim seriosi, gandim si noi?

  3. Aplicațiile radio funcționează prin INTERNET!!!
    In SUA Internetul și rețelele de telefonie nu au funcționat 3 zile
    Deci FM era SINGURA modalitate ca acei oameni sa afle ceva…

  4. Solicitarea catre Apple se bazeaza pe faptul ca in cazul unor catastrofe naturale, sunt sanse mari ca retelele de telefonie mobila sa devina nefunctionale, deci adio voce si date, iar undele FM sunt singurele care pot informa populatia. In afara de asta sunt foarte multe zone in USA in care nu exista semnal de telefonie mobila. Partea cu faptul ca iphone 7 si 8 nu au functie radio FM e chiar amuzanta. Ca funtionalitate chiar si in masina prefer sa ascult radio de pe telefon folosind datele mobile pentru ca are calitatea net superioara

  5. tu intelegi ca voi nu intelegeti ca iphone nu are chip radio ?? a confirmat si apple
    Cand cade blocu pe mine fug, imi bag ceva in telefon, gasesc un plastic de android pe drum ulterior daca scap cu viata

  6. Funny. La anul o sa se trezeasca altii ca vor antena de satelit pe iphone 9.
    Sau Asociatia Gospodinelor care sa ii critice ca nu au functia Delimano

  7. Dar daca in zona unde ma aflu cu iphonul nu exista semnal gsm si nici internet cum aflu daca e vreun pericol in zona daca nu am radio fm?

  8. Lacomia strica omenia. Radio-ul si lipsa mufei pentru casti la ultimele modele (pe langa slabiciunea bateriei) sunt cele mai mari minusuri la iP. Poate chiar vitale in conditii extreme.

  9. :)))))))))))))))))))))))))))
    Bă, tu ești bun de studiat, ca să vadă și studenții la psihologie cum se manifestă imbecilitatea dusă la extrem.
    Pe un idiot nici măcar nu te poți supăra…