iPhone – Apple Vorbeste despre Functia Radio FM

iPhone nu va avea radio FM integrat de catre compania Apple, cei din Cupertino afirmand si ca nu pun profitul inaintea sigurantei clientilor din lumea intreaga.

iPhone a fost criticat dur de catre autoritatile americane in cursul zilei de ieri din cauza faptului ca nu are activa functia radio FM, Apple fiind acuzata ca pune profitul inainte sigurantei clientilor. In fata unor acuzatii atat de dure, cei de la Apple au oferit un raspuns prin departamentul de PR, si prin vicepresedintele senior Phil Schiller, spunand pentru inceput ca iPhone 7 si iPhone 8 nu au chip radio in ele.

iPhone are solutii moderne de siguranta integrate de catre compania Apple, mai exact posibilitatea de a apela rapid serviciile de urgenta prin apasarea repetata a butonului lateral. Mai mult decat atat, Apple sustine si ca iPhone are un sistem numit Medical ID, adica un card digital cu informatii medicale despre detinatorul telefonului, acesta fiind afisat in LockScreen pentru ca paramedicii sa aiba acces rapid la ele.

iPhone – Apple vorbeste despre functia Radio FM

iPhone are deasemenea implementat un sistem care permite afisarea notificarilor trimise de catre serviciile de urgenta ale guvernului SUA, de la alerte meteo pana la cele privind rapirile de copii. Desi iPhone are toate aceste sisteme integrate, compania Apple sustine ca iPhone 7 si iPhone 8 Plus nu au antene radio FM integrate, deci vechile modele au asa ceva si Apple refuza sa le activeze pentru clienti.

iPhone cu functie radio FM ar fi fost pe placul multor clienti ai companiei Apple, insa cei din Cupertino se gandesc dar la profit in aceasta problema. Ei se tem ca activarea functiei radio FM le-a reduce veniturile din Apple Music si iTunes Store, asa ca nu vor activa vreodata o asemenea functie in telefoane, deci nu va faceti sperante sa vedeti vreodata asa ceva oferi intr-un iPhone.

„Apple cares deeply about the safety of our users, especially during times of crisis and that’s why we have engineered modern safety solutions into our products. Users can dial emergency services and access Medical ID card information directly from the Lock Screen, and we enable government emergency notifications, ranging from Weather Advisories to AMBER alerts. iPhone 7 and iPhone 8 models do not have FM radio chips in them nor do they have antennas designed to support FM signals, so it is not possible to enable FM reception in these products.”

iPhone Apple Radio FM