iPhone 8 – Putere Exceptionala, Experienta Trista

iPhone 8 are putere exceptionala, experienta trista fiind data de iOS 11 care nu stie cum sa foloseasca in mod corect hardware-ul oferit de catre Apple.

iPhone 8 are putere exeptionala, dar o experienta trista din cauza iOS 11, a Apple, sau a universului care nu vrea ca puterea de procesare sa fie resimtita in realitate. iPhone 8 are foarte multa putere de procesare, cea mai mare oferita vreodata intr-un telefon mobil insa in utilizarea reala nu se resimte pe deplin ceea ce promite compania Apple ca poate sa faca noul chip A11 Bionic, iar asta este o mare dezamagire.

iPhone 8 depaseste orice telefon Android si chiar multe laptop-uri cu puterea de procesare pe care o are, insa in utilizarea iOS 11 veti resimti multe agatari si blocaje, combinate cu rapiditate uimitoare. In articolul de ieri privind impresiile mele cu iPhone 8 v-am spus ca inca de la ecranul de setare am intalnit blocaje pe noul telefon si desigur ca nu pot decat sa atribui totul sistemului de operare iOS 11, nu hardware-ului.

iPhone 8 nu m-a lasat sa traiesc fara blocaje care apar inopinat cand inchizi aplicatii, cand treci de la o aplicatie la alta, cand deschisi task switcher-ul, etc. Aceste mici blocaje sunt combinate cu instalari aproape instantanee a aplicatiilor din AppStore si cu viteza foarte buna pentru navigare pe internet, experienta de folosire fiind mixta si confuza, pentru ca uneori nu intelegi de ce iPhone 8 se “misca” atat de greu, cand este atat de rapid.

iPhone 8 – putere exceptionala, experienta trista

iPhone 8 Putere Experienta

iPhone 8 obtine un scor foarte mare in AnTuTu, peste orice iPhone, sau Android, insa sub iPad Pro 10.5 inch, conform tabelului oficial cu terminale mobile testate folosind aplicatia. Teoretic, ar trebui sa vedem si un iPhone 8 Plus pe acolo, dar puteti vedea in imagine ca AnTuTu nu listeaza acest model, iar el ar putea avea un punctaj final mai bun, dar totul depinde de testele facute si vom vedea in viitor daca e asa.

iPhone 8 are totusi viteze de scriere si citire mult mai bune decat cele ale iPhone 7, ele ajungand la 1 GB/s, colosal pentru un telefon mobil. Practic, iPhone 8 poate citi chiar si filme 4K de minim 2.5 minute in mai putin de o secunda multumita chip-ului NAND de memorie, unitatea mea avand 256 GB spatiu de stocare, deci performantele sale sunt exceptionale, cu mult mai bune decat cele ale iPhone 7.

iPhone 8 Putere Experienta 11

 

iPhone 8 este uimitor, din punctul meu de vedere, cand vine vorba despre puterea bruta de procesare pe care o are, insa iOS 11 nu prea stie ce sa faca cu ea. Daca m-ati intreba pe mine, as spune ca iOS 11 a ajuns in stadiul Android acum, cand iPhone 8 are putere foarte mare de procesare, dar sistemul de operare nu stie cum sa foloseasca in cel mai eficient mod hardware-ul, acesta fiind un paradox pentru Apple.

29 COMENTARII

  1. Eu mi-am luat ieri iphone 8 plus insa momentan sunt puțin dezamăgit de ios 11. Deși nu prea imi pasa în general de benchmark-uri eu în Antutu am scos 198xxx puncte. Este adevărat ca testul l-am făcut după ce mi-am instalat toate aplicațiile, aproximativ 100 insa parcă este cam puțin în comparație cu ce vad la alte persoane pe net care au același dispozitiv. Am observat și eu scurte blocaje însă cel mai tare ma enervează app store-ul care câteodată se blochează sau nu descarca aplicațiile. Sunt momente când îmi descarca câteva aplicații instantaneu insa sunt momente când ii trebuie și 30min sa descarce o aplicație de 30-40mb.
    Sigur nu este o problemă de internet.

  2. Am avut o presimțire care s-a dovedit a fi reală vis-a-vis de ios 11…stau liniștit pe 10.3.3 și râd de fraieri acum

  3. Exact problema androidului. Multa putere pe care n o foloseste cum trebuie. Alta bila neagra pe langa toate celelalte adunate anul asta.

  4. Apple nu mai e ce a fost. Folosesc Iphone si implicit ios de la versiunea 2. Inainte daca de la an la an se imbunatatea experienta de utilizare pana pe la ios 7, dupa a inceput sa se vada un regres de la o versiune la alta pana in prezent. Daca inainte simteam nevoia sa schimb telefonul anul, acum nu mai sunt deloc inclinat sa fac asta. Sunt dezamagit de Apple.

  5. Exact la fel si la modelul de la mine, pentru una din aplicatiile de benchmark a trebuit sa-l repornesc, pentru ca nu voia sa se instaleze.
    Cat despre instalarea rapida, se explica usor prin vitezele mari de scriere si citire, daca il ajuta iOS-ul.

  6. Nici poveste,știți bine toti ca si 11 este la fel de perfectibil pana la versiunea 11.3.5 asa ca nu mai plângeți ca niște babe plouate

  7. Cum e iPhone 8 proaspăt ieșit din fabrica, probabil cu iOS 11 GM, ar trebui sa resetezi prin iTunes poate rezolva unele glitch-uri!? Într-adevăr unele aplicații încă nu functioneaza corect cu noua versiune de soft, iOS 11.1 ar trebui sa rezolve mare parte din probleme, deja așa se întâmpla in fiecare an, dar nu cred ca are rost comparația cu Android, unde acolo e clar alta problema, care probabil nu se rezolva imediat cu un simplu update!

  8. Deci asteptati, firmware update, si dupa aceea va decideti ce pad sa cumparati. Acum nu are niciun rost, se incarca mai greu fata de cei 5W ce vin standard !!! daca instalati ceva sau de ex folositi o aplicatie care isi face in app update, nici nu se incarca 🙂

  9. Ce scuze penibile. Adica iti cumperi telefonul, iar experienta de utilizare e un gunoi pt ca iOS desii a fost release si a avut 100 de versiuni brta, este tot un gunoi.
    Astepti o versiune stabila care vine undeva pe la ios x.3.3 si dupa 2-3 luni o iei de la capat ca apare un nou iOS :))) super interesanta experienta de pe ios.

  10. @zaone

    Ce ai tu e o unitate demo cu soft special demo. Nu are rost sa compari o unitate demo cu una de serie. Astazi dupa ce il primesti pe cel normal ar trebui sa ne spui mai multe 🙂

  11. Drohg și srb, aveți o gândire… Păi oamenii și-au primit iPhone-urilede acum câteva zile. Ce e aia “bine ca ați dat banii, acum mai așteptați voi pana la iOS 11.x ca să meargă mai bine” ? Atâta timp cât ești o companie care se respectă, oferi o experiența de utilizare bună de când îl scoți din cutie și pana la sfârșit.

  12. Sa așteptăm lansarea lui X și de atunci se pun in mișcare rotitele lui IOS , și DA sunt babe plângăcioase persoanele care spun ca iOS nu mai e ce a fost, mie mi se pare tot cel mai stabil și sigur SO din piața, anul asta sa ieșit cu trei modele in piata diferite oarecum, cu o Inovație și poate de-asta iOS nu e preparat cum trebuie, așteptați lansarea lui X și parca văd articolele lui Zaone cum ca umilim lumea întreaga 🙂

  13. Android se mișcă foarte bine, fără lag. Android a evoluat iar iOS a devenit mai greoi pentru că a primit mai multe funcții.

  14. Ai observat ca nu se mai plange nimeni, acum ca Iphone-ul are procesor cu 6 nuclee?
    Pana acum toti se plangeau ca producatorii de device-uri Android ca iti ofera procesor cu “nspee” mii de core-uri in timp ce Iphone-ul merge cu dualcore si 1gb ram .

  15. Cam ciudată situația, Apple nu are nici o scuza pentru felul in care ios-ul înainte joc de terminale și implicit,de utilizatori.

  16. Sincer, nu am observat, dar ai dreptate! Am observat totuși că nu mai spune nimeni nimic despre “optimizarea” iOS-ului. Până de curând, iOS era super optimizat și de aia mergea cu 1 GB de RAM, în timp ce Androidele mergeau prost cu 4 GB.
    Ete cum se întoarce roata!

  17. ios 11 stie exact cum sa foloseasca resursele. problema e ca apple prefera lase telefonul sa foloseasca nucleele mai putin performante pentru a economisi baterie cele perfomante activandu-se doar cand e absoluta nevoie, asa e si cum iphone 7 el deschizand aplicatii banale mai greu ca 6s iar jocurile mai repede

  18. Sunt perfect mulțumit de felul in care funcționează 6S cu 11.0.1,chiar nu inteleg căutătorii de nod in papura :)) In fond face mai mult decât se așteaptă toti denigratorii,no?

  19. Eu cand va spun ca este mare diferenta intre testele sintetice si utilizarea de zi cu zi. Degeaba va prezinta si se lauda aia ca aveti cel mai tare procesor din galaxia daca el in real life se misca ca un telefon depășit. In final daca ne gândim bine asa si este, dotări de 2015, funcționare de 2015. 😀
    Băieți terminati ca visele astea umede cum ca iphone x va rupe, luati-va un telefon adevarat, gen samsung, lg, htc, google.

  20. Pai tu nu stai sa faci teste :)))) Si eu am un iphone 7 de 32 si nu am avut probleme sa ma deranjeze… doar niste mici problemute ca sa zic asa, dar rare!