iPhone 8 – Putere Exceptionala, Experienta Trista

iPhone 8 are putere exceptionala, experienta trista fiind data de iOS 11 care nu stie cum sa foloseasca in mod corect hardware-ul oferit de catre Apple.

29

iPhone 8 are putere exeptionala, dar o experienta trista din cauza iOS 11, a Apple, sau a universului care nu vrea ca puterea de procesare sa fie resimtita in realitate. iPhone 8 are foarte multa putere de procesare, cea mai mare oferita vreodata intr-un telefon mobil insa in utilizarea reala nu se resimte pe deplin ceea ce promite compania Apple ca poate sa faca noul chip A11 Bionic, iar asta este o mare dezamagire.

iPhone 8 depaseste orice telefon Android si chiar multe laptop-uri cu puterea de procesare pe care o are, insa in utilizarea iOS 11 veti resimti multe agatari si blocaje, combinate cu rapiditate uimitoare. In articolul de ieri privind impresiile mele cu iPhone 8 v-am spus ca inca de la ecranul de setare am intalnit blocaje pe noul telefon si desigur ca nu pot decat sa atribui totul sistemului de operare iOS 11, nu hardware-ului.

iPhone 8 nu m-a lasat sa traiesc fara blocaje care apar inopinat cand inchizi aplicatii, cand treci de la o aplicatie la alta, cand deschisi task switcher-ul, etc. Aceste mici blocaje sunt combinate cu instalari aproape instantanee a aplicatiilor din AppStore si cu viteza foarte buna pentru navigare pe internet, experienta de folosire fiind mixta si confuza, pentru ca uneori nu intelegi de ce iPhone 8 se “misca” atat de greu, cand este atat de rapid.

iPhone 8 – putere exceptionala, experienta trista

iPhone 8 Putere Experienta

iPhone 8 obtine un scor foarte mare in AnTuTu, peste orice iPhone, sau Android, insa sub iPad Pro 10.5 inch, conform tabelului oficial cu terminale mobile testate folosind aplicatia. Teoretic, ar trebui sa vedem si un iPhone 8 Plus pe acolo, dar puteti vedea in imagine ca AnTuTu nu listeaza acest model, iar el ar putea avea un punctaj final mai bun, dar totul depinde de testele facute si vom vedea in viitor daca e asa.

iPhone 8 are totusi viteze de scriere si citire mult mai bune decat cele ale iPhone 7, ele ajungand la 1 GB/s, colosal pentru un telefon mobil. Practic, iPhone 8 poate citi chiar si filme 4K de minim 2.5 minute in mai putin de o secunda multumita chip-ului NAND de memorie, unitatea mea avand 256 GB spatiu de stocare, deci performantele sale sunt exceptionale, cu mult mai bune decat cele ale iPhone 7.

iPhone 8 Putere Experienta 11

 

iPhone 8 este uimitor, din punctul meu de vedere, cand vine vorba despre puterea bruta de procesare pe care o are, insa iOS 11 nu prea stie ce sa faca cu ea. Daca m-ati intreba pe mine, as spune ca iOS 11 a ajuns in stadiul Android acum, cand iPhone 8 are putere foarte mare de procesare, dar sistemul de operare nu stie cum sa foloseasca in cel mai eficient mod hardware-ul, acesta fiind un paradox pentru Apple.