iPhone 8 – Functii noi, Limitate in Stil Apple

iPhone 8 are functii noi si limitate in stilul Apple, compania americana bagandu-ne pe gat doua tehnologii noi care nu sunt adoptate la scara larga.

iPhone 8 are functii noi si limitate in stil Apple, compania americana anuntandu-le cu “surse si trambite”, dar lumea nu se va putea bucura de ele decat in anumite conditii. Mai exact, vorbesc despre noile functii ale iPhone 8 care permit inregistrarea de clipuri video in format 4K la 60 FPS si slow motion in format 1080p la 240 FPS, ambele fiind oferite doar pe seria iPhone 8 si iPhone X incepand din acest an de catre Apple.

iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X vor putea inregistra clipuri video in aceste formate doar daca aveti activate noile formate HEIF si HEVC pentru inregistrare. Apple a introdus aceste noi formate foto/video in iOS 11 pentru a ajuta utilizatorii sa faca poze si clipuri video care ocupa mai putin spatiu in dispozitive, dar nu au calitate mai proasta in urma compresiei, iar acum ne obliga sa le folosim.

iPhone 8 – functii noi, limitate in stil Apple

iPhone 8 Functii Limitate Apple

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au activate automat aceste formate de inregistrare foto video, iar noile functii pentru a face clipuri video sunt disponibile exclusiv cu ele. Atunci cand alegeti sa folositi formatele standard JPEG/H.264, optiunile dispar, desi alti producatori le ofera pentr propriile telefoane in formatele cele mai folosite, Apple exportand oricum pozele si filmele in aceste formate dupa inregistrare.

iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X sunt telefoanele cu care compania Apple ne va baga pe gat formatele HEIF si HEVC, desi nu exista suport extins pentru ele si desi in exportate pe email, Facebook, calculatoare, etc, pozele si filmele vor ajunge tot in format JPEG sau H.264. Acestea fiind spuse, obisnuiti-va cu limitarile si modul de lucru al companiei Apple pentru ca nimic nu se va schimba prea curand.

4 COMENTARII