Prima Pagina Apple Apple vrea sa Aduca Procesoarele iPhone in Mac

Apple vrea sa Aduca Procesoarele iPhone in Mac

Apple vrea sa aduca procesoarele ARM din iPhone in viitoarele sale modele de Mac-uri, compania avand planuri avansate pentru dezvoltarea si integrarea lor.

Apple vrea sa aduca procesoarele din iPhone in Mac, compania americana dezvoltand in momentul de fata chip-uri ARM pentru laptop-uri si calculatoare. Apple vrea sa reduca substantial dependenta de Intel si Qualcomm, iar separat de procesoare, compania vrea sa dezvolte inclusiv propriile modemuri GSM in viitorul nu foarte indepartat, iar ambitiile sale vor fi realizate.

Apple vrea dezvolte un chip care integreaza functii pentru ecrane tactile, citirea amprentelor si driverele ecranelor, acum cumparand aceste componente de la producatori diferiti. Interesul Apple in aceste chip-uri are legatura cu dezvoltarea ecranelor pentru produsele sale, aceasta componenta permitandu-i sa controleze mult mai exact modul in care ecranele afiseaza informatii pentru clientii sai.

Apple vrea sa aduca procesoarele iPhone in Mac

Apple produce de cativa ani procesoarele care sunt integrate in iPhone, ipad, iPod Touch, AirPods, Apple Watch, Apple TV, HomePod si vrea sa faca acelasi lucru pentru Mac. Practic, Mac-urile sunt ultimele produse ale companiei Apple care nu au un procesor introdus intr-un chip proprietar al celor din Cupertino, dar asta se va schimba peste nu foarte mult timp, planurile fiind deja puse in miscare.

Fabricand procesoarele pentru iPhone si iPad, compania Apple poate oferi cele mai bune performante pentru telefoane si tablete, cu mult, mult peste ceea ce ofera concurenta. In cazul Mac-urilor e putin probabil ca Apple sa poata depasi procesoarele Intel in performante, dar poate optimiza procesoarele sale atat de mult incat poate oferi autonomie exceptionala pentru produsele pe care le va lansa pe piata.

“By designing its own chips, Apple can better differentiate itself from others. Further, depending too much on other chip suppliers in the age of artificial intelligence will deter its development. We believe that more system houses will design their own chips. The purposes are to develop and protect their proprietary technology information, to make more efficient chips for their unique need, to lower [costs] and to do inventory control better and keep all logistic operation confidentially.”

Apple Procesoare iPhone Mac

 • .gelu

  Foarte bine – doar asa pot sa dispara mac-urile .
  Sa vedem de unde vor lua software , ca nimeni nu face soft bazat pe instructiuni ARM pt desktop.
  Probabil ca MAc-urile vor avea aplicatii de iPhone – LOL . Si asa era MacOS ala de rahat , cand vor schimba procesoarele o sa fie si mai si.

 • Rabi

  MacOS e de rahat? L-ai folosit vreodata? De pe ce lume ești coane?

 • Srb Srb

  Gelule,te-ai zapacit de la atata gel

 • Mac os de rahat? Ai folosit? Ce model de Mac ai avut sau ai?

 • Viorel Predatorul

  Mac OS nu e de rahat, dar este un sistem de operare plin de bug-uri și lipsit de elemente indispensabile.
  Cică în 2015 software-ul cu cele mai multe vulnerabilități au fost Mac OS, iOS și Adobe Flash:
  https://venturebeat.com/2015/12/31/software-with-the-most-vulnerabilities-in-2015-mac-os-x-ios-and-flash/

  Asta este rușinos pentru Apple!

 • Terrymada

  Cand oferi niste sume pentru descoperirea vulnerabilitatilor din propriile sisteme, firesc sa se inghesuie lumea la ce e platit. Si aspectul nr.2: la un sistem inchis ca cel apple e firesc sa descoperi multe vulnerabilitati. Ar fi culmea sa zici ca ai descoperit ce e deja open source😂

 • .gelu

  Misule – abtine-te !
  Windows 10 nu o sa aduca nici un support pt procesoarele ARM ci o sa emuleze instructiunile x86 pe procesoare ARM . DECI EMULATOR .
  Windows-ul care a functionat nativ pe ARM a murit – se chema Windows RT.
  Apoi Apple nu are capabilitatea Microsoft de a face soft – da, si de asta MacOS e de rahat . Nu ii vad facand un emulator pt instructiuni ARM si nici nu ar fi logic, daca vor sa-si schimbe tipul de procesoare .
  Au mai trecut ei pe procesoare Intel , si dupa aceea nu era mai nimic software pt Mac .

 • Viorel Predatorul

  Comentariul tău nu are sens.

  În primul rând…
  Vulnerabilitățile există și basta! Normal că dacă nu le descoperă nimeni fără să fie motivați, asta nu înseamnă că acele vulnerabilități nu există. Ele există acolo și pot fi exploatate de hackeri.

  Doi la mână…
  De ce ți se pare normal ca la un sistem închis să descoperi multe vulnerabilități? Care e logica? Tocmai că fiind sistem închis, producătorul îl poate gestiona mai bine și să îl securizeze mai bine.

  Trei la mână…
  Nu văd Androidul și nici Windowsul să fie în clasamentul ăsta. Android este mai atacat de hackeri pentru că are o bază uriașă de utilizatori. Și totuși…

 • Srb Srb

  calm ca se vede ca nu cunosti …windows va fi WINDOWS HOME/PRO pe ARM suport 100% deja dezvoltatorii isi fac update sa suporte

 • Srb Srb

  2015…noi nu mai avem produse si sisteme de acum 3 ani deja vechime

 • Srb Srb

  macar e cu 1 an mai nou articolul decat vechituri din epoca note 5

 • Srb Srb

  windows nu este pt ca microsoft nu plateste sa fie gasitie probleme chiar si asa ele exista, mai ales cand apar produse noi, deci hardware-software combinatia de kkt.
  mai citeste si tu, nu ramane in urma cu noutatile…

 • Viorel Predatorul

  Normal! Are grijă Apple să vă defecteze dispozitivele în fiecare an, ca să îl cumpărați pe ultimul model :)) Un iPhone din 2015 e praf astăzi.
  Și culmea: unii gogomani se bucură de asta 😃😃

 • Viorel Predatorul

  De unde știi tu că Microsoft nu plătește? Ai ceva informații oficiale sau trolling?
  Windows are o securitate mult mai bună decât Mac OS.

 • Viorel Predatorul

  Știam de articolul ăsta. Și zaone a scris unul pe subiecților ăsta. Însă asta nu face ca iOS (cel mai “sigur” sistem de operare din lume) să fie mai breaz.
  Cine știe ce bug-uri și vulnerabilități are ios în momentul actual? În momentul în care tu ca ai alții crezi că ios strălucește la securitate, iar el săracul e ca un schweizer.

 • Srb Srb

  pai cand platesti…cum o faci daca nu public sa stie oamenii CA SUNT PLATITI

 • Srb Srb

  2015…

 • Srb Srb

  2015….

 • Viorel Predatorul

  Îți agață banda? Nu m-am înșelat la faza cu rinichiul 😂😂

 • Viorel Predatorul

  Ești varză…

 • Olimpiu

  Predatorule, ce iPhone din 2015 e praf astazi???

 • Srb Srb

  Esti o muratura

 • Srb Srb

  Slaba rau,replica de acum 2 generatii

 • Srb Srb

  pai singurele din 2015 ar fi iphone 6s si SE…ce toata lumea le ridica in slavi si multi simt nevoia sa mai ramana cu ele inca 1 an…el nu stie ce vorbeste…el are o rasnita care daca as pune mana pe ea sigur merge ca o mizerie fata de un 6s cu ios 10.3.3

 • Leo MC

  În 2015 a apărut 6s.