WhatsApp – Schimbari pentru Pozele Trimise

WhatsApp testeaza schimbari pentru pozele pe care le trimitem catre prietenii cu care purtam conversatii prin platforma de mesagerie pentru iPhone.

WhatsApp are schimbari pentru pozele trimise de catre utilizatori in proces de dezvoltare in momentul de fata, compania americana testand modificarile in acest moment. Acum cateva saptamani WhatsApp a facut o schimbare pentru modul in care sunt trimise pozele de catre utilizatori, aplicatia folosind noi servere ale companiei Facebook pentru a distribui imaginile catre persoanele cu care vorbim.

WhatsApp a facut aceasta schimbare si pentru ca urmeaza sa implementeze un nou mod de comprimare a pozelor pe care utilizatorii le trimit in conversatiile cu prietenii. Acest nou sistem este testat in momentul de fata de catre WhatsApp pentru implementare la scara larga, iar in baza testelor se va decide ce fel de comprimare se va face pentru pozele pe care le trimit utilizatorii in viata de zi cu zi.

WhatsApp urmeaza sa foloseasca cel putin doua sisteme separate pentru comprimarea pozelor trimise, unul pentru cele care contin texte si altul pentru cele care au mai multe elemente grafice. WhatsApp ofera moduri diversificate de compresie pentru a se asigura ca utilizatorii primesc pozele intr-o calitate suficiente de buna astfel incat toate elementele din ele sa fie vizibile dupa deschidere.

WhatsApp – schimbari pentru pozele trimise

WhatsApp comprima toate pozele si clipurile video trimise de catre utilizatori prin retea, astfel ca dimensiunea acestora este substantial redusa pentru a genera consum de internet mai mic. Din pacate, acest proces de comprimare afecteaza substantial si calitatea pozelor si clipurilor video trimise de catre utilizatori, dar acesta este compromisul care trebuie facut pentru a nu consuma mult trafic de internet in folosirea WhatsApp.

WhatsApp testeaza foarte serios acest sistem inainte de a il implementa pentru toti utilizatorii sai, iar asta pentru ca schimbarea ar putea avea efecte majore asupra calitatii materialelor. Vorbim despre o posibila reducere suplimentara a calitatii unora dintre pozle si clipurile video partajate prin WhatsApp, iar asta daca se va dori ca dimensiunile acestora sa fie reduse si mai mult fata de ceea ce este oferit pana acum.

WhatsApp are peste 1.2 miliarde de utilizatori in lumea intreaga, iar a oferi servicii de partajare poze si clipuri video pentru toti este destul de costisitoare pentru companie. In aceasta idee, e posibil ca modificarile testate acum sa aiba drept efect si o reducere a costurilor de functionare ale serverelor folosite de catre WhatsApp, insa totul depinde de modul in care vrea compania americana sa isi ofere serviciile pentru utilizatori, deci ramane de vazut ce va anunta oficial.

WhatsApp schimbari Pozele