iOS face iPhone putin mai Incet, de-a lungul Timpului

iOS-ul iti va face iPhone sau iPad mai incete de-a lungul timpului, insa diferentele nu sunt atat de dramatice precum ai vrea sa crezi la o prima vedere.

iOS iti face iPhone si iPad putin mai incet de-a lungul timpului, insa schimbarile in performante nu sunt chiar atat de dramatice precum par la o prima vedere, conform expertilor. Cei de la Futuremark, specializati in dezvoltarea de software pentru testarea performantelor, au analizat performantele catorva modele ale iPhone in cursul ultimului an pe 3 versiuni ale iOS, mai exact iOS 9, iOS 10 si iOS 11 fiind analizate.

Conform celor de la Futuremark, performantele iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6S si iPhone 7 au scazut usor in iOS 11 fata de iOS 9, insa schimbarea nu este atat de dramatica precum ati crede. Futuremark sustine ca un utilizator obisnuit al iPhone nu va simti aceasta scadere a performantelor iPhone in utilizarea zilnica a telefoanelor, iar asta este perfect normal pentru ca diferenta dintre iOS 9 si iOS 11 nu este foarte mare, in grafice.

iOS iPhone incet timp 2

iOS a avut performantele comparate pe iPhone atat in ceea ce priveste procesorul, cat si placa video, iar dupa cum puteti vedea, exista variatii intre performantle oferite de diverse versiuni ale iOS. Compania Apple face in mod constant modificari pentru sistemul sau de operare, iar din aceasta cauza performantele variaza de-a lungul timpului, insa nu suficient de mult pentru a conta pentru utilizatorii obisnuiti de iDevice-uri.

iOS face iPhone putin mai incet, de-a lungul timpului

iOS iPhone incet timp 1

Futuremark a analizat 100.000 de teste facute folosind cele 4 modele ale iPhone in ultimul an, iar totul pentru a demonstra ca Apple nu ne face in mod voi telefoanele mai incete. Din toate testele de performante pe care vi le prezint cu fiecare actualizare a iOS puteti vedea exact acelasi lucru, diferentele in performante fiind minime pentru utilizatori, chiar surprinzator de mici.

“Our benchmarking data shows that, rather than intentionally degrading the performance of older models, Apple actually does a good job of supporting its older devices with regular updates that maintain a consistent level of performance across iOS versions.”

Pana in prezent a existat si cu siguranta nu va disparea teoria conform careia compania Apple reduce performantele iPhone si iPad pentru a ne obliga sa cumparam mereu modelele mai noi. Futuremark sustine ca in realitate acest lucru nu este adevarat, iar acum ramane sa va decideti singuri daca aveti incredere in graficele lor, sau daca veti contiuna sa credeti in teoria conspiratiei privind Apple.

iOS iPhone incet timp 3

iOS nu reduce in mod voit performantele iPhone sau iPad, insa pe masura ce functii noi sunt implementate si tot mai multe procese sunt rulate in fundal, acestea sunt automat reduse. Totul nu face parte dintr-o conspiratie generala a companiei APple, ci dintr-o evolutie normala a lucrurilr, pentru ca e imposibil sa crezi ca un telefon vechi de 1/2/3 ani are performantele unui telefon nou, indiferent ce versiune a sistemului de operare are.