iOS 11 – Butoanele Wi-Fi si Bluetooth sunt Confuze

iOS 11 are butoane WI-Fi si Bluetooth cu functionalitate confuza in Control Center, ele fiind si o potentiala problema de securitate pentru clientii Apple.

iOS 11 are butoane Wi-Fi si Bluetooth confuze in Control Center, spune organizatia care a reusit sa faca jailbreak-ul legal pentru iPhone si iPad in SUA cu multi ani in urma. Aceasta afirma ca din moment ce butoanele Wi-Fi si Bluetooth din Control Center pentru iOS 11 nu dezactiveaza efectiv aceste functii, ci doar ne deconecteaza de la retelele Wi-Fi si dispozitivele Bluetooth, functionalitatea lor este confuza pentru clienti.

iOS 11 nu dezactiveaza Wi-Fi si Bluetooth prin butoanele din Control Center, Apple afirmand ca doar suntem deconectat de la ce suntem conectati, reconectarea facandu-se automat a doua zi la 5 dimineata. Apple spune ca aceasta functionalitate a iOS 11 este oferita pentru a mentine Wi-Fi si Bluetooth disponibile pentru servicii ca AirDrop, AirPlay, Handoff, Continuity, sau interconectare cu Apple Pencil si Apple Watch.

iOS 11 – butoanele Wi-Fi si Bluetooth sunt confuze

iOS 11 cu asemenea fucntionalitate reprezinta si o problema de securitate, conform acestei organizatii, iar asta este adevarat, pentru ca iDevice-urile raman mereu cu Wi-Fi si Bluetooth active. Organizatia spune ca utilizatorii raman vulnerabili in fata unor posibile atacuri in viitor, unele pentru AirDrop fiind demonstrate in trecut, iar iOS 11 nu ofera protectie adecvata pentru clientii Apple.

iOS 11 butoane Wi-Fi Bluetooth nu merg

iOS 11 nu ofera aceasta functie asa cum o vor utilizatorii, iar pe retelele de socializare lumea s-a plans in stanga si in dreapta de schimbarea stupida si cretina facuta de catre Apple. Nu stiu cine a fost desteptul care a decis ca Wi-Fi si Bluetooth trebuie sa fie mereu pornite, chiar daca utilizatorul nu vrea asta, insa Apple este criticata mult pentru asta in iOS 11, dar lui Tim Cook nu-i prea pasa, inca.

Sa mai spun si ca mentinerea acestor servicii active consuma mai multa baterie decat ar trebui in iOS 11 ?

“When a phone is designed to behave in a way other than what the UI suggests, it results in both security and privacy problems. A user has no visual or textual clues to understand the device’s behavior, which can result in a loss of trust in operating system designers to faithfully communicate what’s going on. Since users rely on the operating system as the bedrock for most security and privacy decisions, no matter what app or connected device they may be using, this trust is fundamental.”