iPhone X si ce va Disparea din Telefoanele Android

iPhone X va face uitata o functie a telefoanelor Android pe care utilizatorii o folosesc, dar si una asteptata cu mare nerabdare, totul multumita inovatiei Apple.

iPhone X contribuie la disparitia unei caracteristici foarte importante a telefoanelor Android, producatorii grabindu-se deja sa copieze compania Apple in viitoarele produse pregatite pentru lansare. Mai exact, din cauza iPhone X producatorii de telefoane Android sunt foarte interesati sa implementeze functii similare Face ID in viitoarele produse, mutandu-si atentia de la dezvoltarea de cititoare de amprente inregrate in ecrane.

iPhone X este primul telefon din istorie care are un sistem biometric avansat pentru recunoastere faciala, Face ID fiind denumirea functiei oferita de catre compania Apple pentru clienti. Apple nu a putut implementa un cititor de amprente sub ecranul iPhone X, asa ca a fost nevoita sa creeze Face ID pentru telefon, iar producatorii de telefoane Android vor sa copieze ceea ce va fi oferit in telefonul aniversar al Apple.

iPhone X a avut nevoie de cativa ani de dezvoltare pentru ca Face ID sa fie produs cu functionalitatea pe care o are acum, iar producatorii Android vor trebui sa investeasca mult pentru a copia functia Apple. Desigur ca ei vor avea mai rapid decat Apple componenta principala a acestei functii, camera TrueDepth, ea fiind produsa in cantitati mici pentru iPhone X acum, insa pana anul viitor productia va creste substantial.

iPhone X si ce va disparea din telefoanele Android

iPhone X forteaza producatorii de telefoane Android sa ofere o functie similara Face ID pentru ca din 2017 cititoarele de amprente nu mai  sunt “la moda”. De indata ce iPhone X va fi lansat oficial si lumea va incepe sa foloseasca Face ID si va pune clipuri video pe internet, telefoanele Android cu vechile cititoare de amprente vor deveni imediat demodate, iar asta va afecta serios vanzarile lor.

“3D sensing not only enables facial recognition in security applications and allows users to create fun expressions like Apple’s Animoji, on a more important level, it is a key factor in the development of AR. We therefore believe brand vendors are willing to spend more for related components.”

iPhone X are un avans tehnologic de minim 2 ani in fata producatorilor de telefoane Android multumita Face ID, dar nu neaparat a hardware-ului, ci a software-ului. Android are o functie pentru scanarea fetei in vederea deblocarii telefonului, insa in comparatie cu Face ID din iPhone X este o gluma, pentru ca nu este nici pe departe la fel de sigura, putand fi pacalita cu o simpla poza de oricine.

iPhone X stabileste un nou trend in industria smartphone in 2017, fortand trecerea de la cititoarele de amprente la scanarea faciala, dar nu toata lumea va putea copia ceea ce are Apple. Dintre producatorii Android care vor copia Face ID, ma astept ca Xiaomi, Huawei si Samsung sa fie primii care ofera functia similara iPhone X, insa intr-un format inferior, rudimentar, care nu va oferi nici pe departe aceeasi experienta.

iPhone X Telefoane Android