iPhone X – 3 Functii furate de la Android si o Minciuna

iPhone X are prezentate 3 functii furate de la tabara Android, dar si o mare minciuna pe care fanii platformei si-o spun zilnic in lipsa functiei Apple.

iPhone X a fost prezentat oficial de catre compania Apple la jumatatea lunii septembrie si a luat prin surprindere extrem de multa lume multumita functiilor implementate de catre Apple. iPhone X uimeste in primul rand prin design, ecranul sau acoperind o buna parte din panoul frontal, dar avand un decupaj in partea superioara, aceasta fiind caracteristica diferentiatoare intre telefonul Apple si cele ale concurentei.

iPhone X vine cu foarte multe schimbari in comparatie cu vechile modele ale iPhone, insa are si o serie de functii preluate de la telefoanele Android lansate in ultimii ani pe piata. In clipul video de mai jos aveti detaliate cateva dintre aceste functii pe care iPhone X le-a preluat de la competitorii Android, dar si o minciuna grosolana pe care Apple va trebui sa o combata cu explicatii detaliate in viitor.

Incarcarea wireless

iPhone X are incarcare wireless, la fel ca iPhone 8 si iPhone 8 Plus, iar aceasta este una dintre functiile cheie pe care telefoanele le ofera, desi ea nu este chiar atat de utila. Incarcarea wireless din iPhone X este compatibila cu standardul Qi, nu va fi rapida, dar aduce o tehnologie care exista in telefoanele Android de foarte multi ani de zile, aici compania Apple ajungand din urma concurenta fara a inova.

Ecranul OLED

iPhone X are un ecran OLED, da in premiera pentru iPhone, dar la foarte multi ani dupa ce majoritatea producatorilor de telefoane Android au decis sa foloseasca tehnologia. Apple a evitat sa foloseasca ecrane OLED in iPhone pentru ca tehnologia nu era suficient de buna fata de ceea ce folosea ea, dar si pentru ca producatia nu era suficient de mare, insa cu iPhone X lucrurile se schimba.

iPhone X are ecrane OLED fabricate exclusiv de catre compania Samsung, insa coreeniinu pot satisface per total cererea Apple, deci implementarea este facuta cu probleme, dar nu vorbim despre ceva inovator.

Ecran care acopera intregul panou frontal

iPhone X uimeste cu un design foarte interesant ce are la baza un ecran care acopera intregul panou frontal, eleganta fiind intrerupta de catre decupajul superior, dar va trebui sa traim cu el, asa cum am trait cu dungile din carcasa. Desi iPhone X are aceasta caracteristica implementata ca un element nou, nu vorbim nici aici despre vreo inovatie, ci despre preluarea unui trend incepuc acum mai bine de 1 an.

iPhone X are un ecran care acopera aproape intregul panou frontal, in premiera si partea inferioara, dar ideea in sine a inceput cu alti producatori, care au lansat telefoane de acest gen cu mult timp in urma.

Recunoastere faciala avansata prin Face ID

Aici vine marea minciuna a clipului video de mai sus, pentru ca iPhone X nu implementeaza o recunoastere faciala care exista de ani de zile in telefoanele Android. iPhone X implementeaza primul sistem biometric de recunoastere faciala, ceva ce niciun producator de telefoane Android nu are si nici nu va avea prea curand, implementarea din Android fiind ceva gandit pentru ca utilizatorii sa se joace in timpul liber.

iPhone X are un sistem de recunoastere faciala, Face ID, extrem de avansat care foloseste o camera 3D, senzori cu infrarosu si diversi alti senzori pentru a oferi securitate biometrica avansata. Face ID din iPhone X este mai sigur decat Touch ID, care scaneaza amprente, in timp ce recunoasterea faciala din Android poate fi pacalita cu poze ale utilizatorilor, asa ca minciuna propagata de fanii Android nu va disparea, dar va demonstra cat de limitati sunt unii in a intelege ce inseamna Face ID.