Vodafone – Internet de 1 Gbps prin Fibra Optica

Vodafone lanseaza un serviciu de internet fix cu viteze de pana la 1 Gbps prin fibra optica, operatorul oferindu-l initial exclusiv pentru companii in Romania.

Vodafone a anuntat astazi lansarea unui serviciu de internet fix prin fibra optica ale carui viteze de navigare pe internet ajung pana la 1 Gbps, el fiind dedicat deocamdata doar companiilor. Vodafone ajunge practic din urma Orange si Telekom cu acest nou serviciu, operatorul din Romania oferind intr-un final servicii de internet fix si cum putea incepe mai bine decat cu unul de 1 Gbps, cea mai mare viteza oferita de toti concurentii.

Vodafone ofera servicii complete pentru companiile care doresc sa se bucure de oferta de internet de mare viteza prin fibra optica, asigurand instalarea si suport non-stop gratuit. Spre deosebire de alte oferte de pe piata, cei de la Vodafone sustin ca viteza de 1 Gbps pentru internet poate fi atinsa atat in upload, fara a plati un pret mai mare pentru o linie dedicata, cum cer in mod normal furnizorii de servicii de internet.

Vodafone isi asigura clientii ca vitezele de internet pana la 1 Gbps pot fi atinse indiferent de gradul de incarcare al retelei, insa expresia cheie aici este “de pana la”. Practic, vitezele pot fi si de 100 Mbps pentru companii, cei de la Vodafone oferind doar garantia ca ele pot ajunge pana la 1 Gbps, dar fara o limita inferioara, dar in general vitezele teoretice pentru internet fix sunt mari, in functie de locatia in care se face conectarea.

Vodafone lanseaza serviciul de internet fix de 1 Gbps prin fibra optica

Vodafone ofera aceste servicii in toate municipiile resedinta de judet si in alte cateva zeci de orase, asigurand in acelasi timp si echipe de interventie non-stop pentru rezolvarea problemelor tehnice. Vodafone sustine ca poate oferi internet de pana la 1 Gbps inclusiv in zonele limitrofe oraselor, unde in mod normal nici RDS si nici UPC nu prea ofera viteze bune, asa ca va fi interesant de vazut daca se pot tine de cuvant.

https://www.youtube.com/watch?v=bSCnCmiMIZ0

Vodafone sustine ca aceste servicii sunt perfecte pentru orice fel de firme, indiferent de marimea lor, dar si ca ele pot veni cu o conexiune de rezerva prin 4G+. Practic Vodafone intra pe piata internetului fix cu o oferta interesanta, a carui pret este comunicat la cerere, deci ramane ca fiecare firma sa fie stresata contactata de catre agentii de vanzari ai operatorului pentru a afla oferta.

Vodafone nu spune prin ce infrastructura ofera aceste servicii de internet fix de pana la 1 Gbps, dar daca ar fi sa-mi dau cu parerea, as spune ca totul face parte dintr-o intelegere cu RCS & RDS. S-a speculat mult pe marginea unei colaborari intre cele doua companii pentru ca Vodafone sa lanseze servicii de internet fix, iar acum ele sunt disponibile si cu siguranta va fi lume interesata de ele, daca pretul va fi bun.