Digi Mobil cere Reducerea Tarifelor de Telefonie

Digi Mobil cere reducerea tarifelor de telefonie mobila si ieftinirea serviciilor in tara noastra, in ciuda deciziei ANCOM de a mentine preturile.

Digi Mobil cere reducerea tarifelor de telefonie mobila in Romania printr-o recalculare a tarifelor de interconectare dintre operatorii de telefonie mobila din tara noastra. Digi Mobil critica decizia ANCOM de a nu reclacula tarifele de interconctare pentru serviciile de telefonie fixa si mobila, ele ramanand la valoarea calculata in 2012, care a fost aplicata abia in 2014, iar acum ne aflam in… 2017, nu-i asa ?

Digi Mobil sustine ca tarifele de interconectare pentru serviciile de telefonie fixa si mobila ar trebui injumatatite, da ati citit bine, iar asta ar duce si la o scadere a preturilor serviciilor. Digi Mobil acuza ANCOM ca nu face recalcularea si afecteaza interesele cetatenilor din Romania, mentinand aceste preturi mari care nu sunt benefice fix pentru oamenii care ar trebui sa beneficize din plin de reducerea lor.

Digi Mobil sustine ca decizia celor de la ANCOM este de neinteles in conditiile in care pana si studiile lor au aratat faptul ca reducerea tarifelor de interconectare nu injiba investitiile.Practic operatorii de telefonie mobila continua sa faca investitii in infrastructura si servicii desi tarifele de interconectare scad, iar cei de la Digi Mobil cer o reducere si mai mare a acestora, la cel putin jumatate din valoarea actuala.

Digi Mobil cere reducerea tarifelor de telefonie mobila

Digi Mobil este singurul operator care cere acest lucru acum, tarifele de interconectare pentru telefonie mobila scazand in 2014 de la 3.06 centi pe minut la 0.96 centi pe minut. Practic, tarifele de interconectare au scazut de 3 ori la baza, iar terifele operatorilor de a oferi servicii a scazut de 8 ori, in timp ce preturile au ramas la fel, iar Digi Mobil vrea si mai multa libertate sa ofere preturi mai mici.

“Aşteptarea noastră era ca ANCOM să recalculeze aceste tarife cât mai curând, având în vedere că acestea au fost calculate în 2012 şi aplicate din 2014. Aceste analize ar fi trebuit să fie supuse unui calcul riguros. Noi credem că tarifele ar trebui să scadă. Este fără precedent şi de neimaginat, ANCOM are în studiile proprii date care arată că tarifele de terminare scad şi că nu afectează investiţiile operatorilor.”

Digi Mobil face referire si la un raport al unui studiu in baza caruia au fost reduse tarifele de interconectare in 2014, acesta aratand preturi mult mai mici decat cele standard. In aceasta idee, Orange ar avea un cost de interconectare de 0.8 centi, Vodafone 0.47 centi, Telekom 0.62 centi si Digi Mobil 0.35 centi, insa imaginati-va cu cat ar putea fi reduse preturile abonamentelor de telefonie mobila daca s-ar reduce si mai mult tarifele.

Digi Mobil cere aceasta reducere a tarifelor de interconectare pentru a plati mai putin pentru minutele nationale din abonamentele clientilor, acesta fiind singurul beneficiu major pentru operator. Reducerea tarifelor ar scadea costurile minutelor nationale din abonamente, teoretic, Digi Mobil oferind oricum convorbiri nelimitate, deci Orange, Vodafone si Telekom ar trebui sa vina cu ceva mai bun.

Digi Mobil Tarife Telefonie