iPhone X – Problema Redarii Aplicatiilor pe Ecran

iPhone X are o problema cu redarea aplicatiilor pe ecran, cele neoptimizate urmand a fi afisate in doar o portiune centrala a ecranului, ascunzand decupajul.

iPhone X are o problema cu redarea aplicatiilor pe eranul cu diagonala de 5.8 inch, iar o noua imagine surprinsa cu un telefon folosit de un partener al companiei Apple ne arata ca vom avea o experienta proasta. Mai exact, in imaginea de mai jos vedeti un iPhone X pe care este rulat jocul Pokemon GO disponibil in AppStore, insa din pacate interfata jocului nu este afisata chiar asa cum ar trebui pe noul telefon.

iPhone X are un ecran cu diagonala de 5.8 inch, o rezolutie diferita si un aspect ratio diferit, iar asta aduce o problema pentru aplicatiile care nu sunt optimizate pentru el. Mai exact, aplicatiile pentru iPhone X care nu au suport pentru noul ecran vor fi afisate doar intr-o portiune a ecranului, dupa cum puteti vedea in imagine, iar aceasta este o reala problema pentru toti cei care vor cumpara noul telefon al companiei Apple.

iPhone X va afisa aplicatiile neoptimizate pentru el intr-o portiune centrala a ecranului, lasand partile superioara si inferioara complet negre, dupa cum este foarte usor vizibil. Partea buna a acestui mod de afisare al aplicatiilor pe ecranul iPhone X sta in faptul ca decupajul dispare complet si devine aproape insesizabil, insa problema este ca aplicatiile vor arata destul de ciudat afisat intr-un format de acest gen.

iPhone X si problema redarii aplicatiilor pe ecran

iPhone X va afisa aplicatiile neoptimizate exact asa cum apar ele pe iPhone 7 Plus, adica cu spatiu gol in partea superioara si inferioara, unde in mod normal ar fi fost marginile panoului frontal. Apple nu a explicat aceasta problema cand a prezentat iPhone X in 12 septembrie, iar ea nu va fi prezenta pentru multe aplicatii care sunt constant actualizate, dar pentru restul problema va fi vizibila si enervanta.

iPhone X aplicatii

iPhone X va avea aceasta problema cu aplicatiile nu din cauza companiei Apple, ci din cauza aplicatiilor care n-au fost gandite pentru un ecran de asemenea dimensiune si forma. Apple nu poate face nimic pentru a rezolva problema cu interfata aplicatiilor, dezvoltatorii fiind cei care vor trebui sa isi actualizeze aplicatiile pentru a fi compatibile cu noul ecran al iPhone X, iar asta se va intampla in timp.

iPhone X trece prin aceleasi probleme prin care au trecut toate modelele noi ale iPhone care au venit cu un ecran ce avea dimensiune si rezolutie mai mari decat ale modelelor precedente. Cred ca vor trece cateva saptamani si luni pana cand aplicatiile vor avea problema rezolvata de catre dezvoltatori, asa ca pana atunci va trebui sa folosim iPhone X au aplicatiile afisate pe doar o parte din ecran.