Prima Pagina iPhone X iPhone X – Problema Redarii Aplicatiilor pe Ecran

iPhone X – Problema Redarii Aplicatiilor pe Ecran

iPhone X are o problema cu redarea aplicatiilor pe ecran, cele neoptimizate urmand a fi afisate in doar o portiune centrala a ecranului, ascunzand decupajul.

iPhone X are o problema cu redarea aplicatiilor pe eranul cu diagonala de 5.8 inch, iar o noua imagine surprinsa cu un telefon folosit de un partener al companiei Apple ne arata ca vom avea o experienta proasta. Mai exact, in imaginea de mai jos vedeti un iPhone X pe care este rulat jocul Pokemon GO disponibil in AppStore, insa din pacate interfata jocului nu este afisata chiar asa cum ar trebui pe noul telefon.

iPhone X are un ecran cu diagonala de 5.8 inch, o rezolutie diferita si un aspect ratio diferit, iar asta aduce o problema pentru aplicatiile care nu sunt optimizate pentru el. Mai exact, aplicatiile pentru iPhone X care nu au suport pentru noul ecran vor fi afisate doar intr-o portiune a ecranului, dupa cum puteti vedea in imagine, iar aceasta este o reala problema pentru toti cei care vor cumpara noul telefon al companiei Apple.

iPhone X va afisa aplicatiile neoptimizate pentru el intr-o portiune centrala a ecranului, lasand partile superioara si inferioara complet negre, dupa cum este foarte usor vizibil. Partea buna a acestui mod de afisare al aplicatiilor pe ecranul iPhone X sta in faptul ca decupajul dispare complet si devine aproape insesizabil, insa problema este ca aplicatiile vor arata destul de ciudat afisat intr-un format de acest gen.

iPhone X si problema redarii aplicatiilor pe ecran

iPhone X va afisa aplicatiile neoptimizate exact asa cum apar ele pe iPhone 7 Plus, adica cu spatiu gol in partea superioara si inferioara, unde in mod normal ar fi fost marginile panoului frontal. Apple nu a explicat aceasta problema cand a prezentat iPhone X in 12 septembrie, iar ea nu va fi prezenta pentru multe aplicatii care sunt constant actualizate, dar pentru restul problema va fi vizibila si enervanta.

iPhone X aplicatii

iPhone X va avea aceasta problema cu aplicatiile nu din cauza companiei Apple, ci din cauza aplicatiilor care n-au fost gandite pentru un ecran de asemenea dimensiune si forma. Apple nu poate face nimic pentru a rezolva problema cu interfata aplicatiilor, dezvoltatorii fiind cei care vor trebui sa isi actualizeze aplicatiile pentru a fi compatibile cu noul ecran al iPhone X, iar asta se va intampla in timp.

iPhone X trece prin aceleasi probleme prin care au trecut toate modelele noi ale iPhone care au venit cu un ecran ce avea dimensiune si rezolutie mai mari decat ale modelelor precedente. Cred ca vor trece cateva saptamani si luni pana cand aplicatiile vor avea problema rezolvata de catre dezvoltatori, asa ca pana atunci va trebui sa folosim iPhone X au aplicatiile afisate pe doar o parte din ecran.

 • ibadea

  Aceeasi tranzitie ca de la 4s la 5

 • Gabriel

  Problema asta o are și s8 și dacă setezi full screen jocul se vede mult prea mare ..

 • Gabriel

  Dar Apple nu e samsung deci se va rezolva problema, sunt sigur

 • Nu apple rezolva problema ma…. Ci dezvoltatorii o sa isi optimizare aplicatiile si jocurile ….asa e si la samsung … repede tu arunci cu noroi in competitie

 • kik_24

  Superb -așa cum spune @srb

 • Rik88

  Probabil va fi ca si cu Dark Theme ul, incet fiecare aplicatie o sa fie updatata.

 • Daniel Razvan

  … da cum draq se face, când nu iese pasenta cu ceva la Apple, mister angajatul nr. 1 Apple, nu iese pe forum la comentarii ?!?

 • X1

  optimizate vor arata si mai rau. vor avea urechi 😂

 • Srb Srb

  Superb. Superb de ce? Pt ca nimeni nu joaca poke poke

 • Dani

  Iar s-a descoperit gaura din covrig pe aici ? E doar “compatibility” mode, care a existat inca de la 4 la 5 sau de la 5 la 6/6s (acel zoomed mode).
  Este de fapt o chestie excelenta de la Apple, pentru a permite apps neoptimizate pt un ecran nou sa ruleze ca inainte si sa nu se ‘strice’ layout-ul. Orice dev isi va actualiza app (asta daca nu a facut-o deja) pana iese iPhoneX sau in luna imediat urmatoare.

 • Srb Srb

  Cine stie cunoaste

 • Vlad

  S-ar putea sa fie o problema destul de serioasa pentru noul iPhone. Nu doar intarzierea update-urilor aplicatiilor, ci felul in care vor arata. Urechile alea presupun putina imaginatie si ma tem ca foarte multi nu o vor avea. Daca e sa faca partea de sus neagra si avand in vedere bara accea de jos pentru swipe, ajungi ca din ecranul tau edge to edge sa ai tot atat de mult spatiu util cat pe un iPhone obisnuit sau foarte putin mai mult, dar nu cat ar trebui. Sa vedem cum vor arata aplicatiile, dar nu ma astept sa fie atat de wow.

 • Perfect adevărat.

 • Mihai V

  Are emotii

 • NicKel

  zici ca nimeni nu joaca pogo… nici n-ai idee

 • V.P

  Atat poate ,, vrea si el sa tina cu Apple ;)))

 • aimer

  Superb, doar la apple vezi asa ceva