iPhone X – Cat te Costa sa-l folosesti Zilnic

iPhone X are un cost de folosire estimat de catre cineva care incearca sa ne arate ce bani platim pentru folosirea zilnica a viitorului telefon Apple.

iPhone X are un cost de productie mare in comparatie cu orice alt model al iPhone creat de catre compania Apple, dar este deasemenea si mult mai scump decat orice model standard al iPhone. Apple a incearcat sa obtina un cost de productie mic pentru iPhone X anul acesta, dar nu a reusit, asa ca acum vinde telefonul la un pret foarte mare, dar oare cat ne costa pe noi zilnic sa folosim telefonul celor de la Apple ?

iPhone X are in imaginea de mai jos estimat in cost pentru utilizarea zilnica de catre clientii companiei Apple, acesta pornind de la pretul de baza al unui model cu 256 GB spatiu de stocare. Vorbim despre un iPhone X cu 256 GB spatiu de stocare care costa nu mai putin de 1150 de dolari, fara taxe, la Apple, sau aproximativ 1250 de dolari dupa ce taxele sunt aplicate, pretul fiind unul foarte mare pentru un telefon.

iPhone X are un cost estimat pentru cei interesati sa afle cam cat platesc pentru telefon, iar asta inseamna aproximativ 3.14 dolari zilnic pentru “bijuteria” celor de la Apple. Vorbim desore 0.4 dolari la fiecare deblocare, iar cu 32 de atingeri, in medie, la fiecare utilizare, vorbim despre un cost de 0.0012 dolari pentru iPhone X, iar asa va puteti face o idee ce grad de uzura aduna telefonul intr-un an de zile.

iPhone X – iata cat te costa sa-l folosesti zilnic

iPhone X este telefonul Apple cu cel mai mare cost de productie din cauza noutatilor implementate de catre americani, iar aici vorbim despre ecran, camera TrueDepth, noul chip A11 Bionic si nu doar atat. Pe langa toate acestea Apple a investit si foarte mult in cercetare si dezvoltare pentru iPhone X, toti acesti bani cheltuiti crescand costul de dezvoltare si productie, iar banii se recupereaza de la noi.

iPhone x cost 1

iPhone X, in ciuda pretului foarte mare de vanzare, este foarte asteptat, iar al sau cost nu sperie lumea pentru ca oamenii isi doresc gadget-urile cele mai noi, indiferent de pret. In Romania va conta foarte mult acest cost al iPhone X si multa lume va sta departe de telefon, dar in strainatate fanii companiei Apple, si nu numai, se vor grabi sa cumpere telefonul dupa ce va fi lansat oficial de catre americani.

iPhone X, din punctul meu de vedere, are un cost de productie mai mic decat ar fi trebuit, dar asta multumita Apple, insa sunt sigur ca dezvoltarea a costat aproape la fel de mult. Cred ca Apple va incerca in viitor sa echilibreze mai mult aceste lucruri si sa obtina un cost de productie mai mic pentru telefoane ca iPhone X, altfel risca sa-i scada serios vanzarile.