Facebook lanseaza Oculus GO la 199 de dolari

Facebook a lansat Oculus Go in cursul zilei de ieri, casca pentru realitate virtuala fiind vanduta la pretul de 200 de dolari de catre compania americana.

Facebook, prin subsidiara Oculus, a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea Oculus Go, o casca pentru realitate virtuala care este vanduta la pretul de 199 de dolari in SUA. Presedintele Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat casca pentru realitate virtuala Oculus Go in cursul zilei de ieri, acesta fiind al doilea produs de acest gen realizat de catre cei de la Oculus, realitatea virtuala fiind foarte importanta pentru americani.

Facebook a investit multe miliarde de dolari in Oculus si in dezvoltarea de solutii pentru realitate virtuala, iar Oculus Go este doar cea mai recenta tentativa de a cuceri lumea. Oculus Go a fost anuntat oficial in cursul zilei de ieri, insa Facebook sustine ca vanzarile pentru aceasta noua casca pentru realitate virtuala vor incepe abia in prima parte a anului viitor, dar deocamdata nu exista vreo data clara oferita.

Facebook vindea pana ieri casca pentru realitate virtuala Oculus Rift la pretul de 400 de dolari, ea fiind ieftinita cu 100 de dolari ieri, insa Oculus Go este si mai ieftina. Oculus Rift necesita si un calculator pentru a functiona, insa Oculus Go nu este “legata” de un calculator, cei de la Facebook spunand ca ea este combinatia perfecta intre o casca standard pentru realitate virtuala si una care functioneaza cu ajutorul smartphone-urilor.

Facebook lanseaza Oculus GO la pretul de 199 de dolari

Facebook a colaborat cu diverse vedete americane pentru a crea clipuri video ce pot fi vazute cu ajutorul Oculus Go si a altor casti pentru realitate virtuala, dar nu va crea in viitor. Facebook vrea ca lumea sa “imbratiseze” realitatea virtuala, insa continut nu prea exista, iar cel care este nu te tine conectat la produsele de acest gen, asa ca fara foarte multi dezvoltatori implicati in trend, el nu va atrage multa lume.

Facebook Oculus Go

Facebook incearca de ani de zile sa faca realitatea virtuala atractiva pentru oameni, insa realitatea augmentata este cea care devine din ce in ce mai interesanta pentru oameni. Multumita integrarii facute de Apple in iOS 11 pentru realitate augmentata, tehnologia devine si mai populara, asa ca Facebook are o munca si mai grea in a face realitatea virtuala cu adevarat poulara fara suportul unor companii ca Apple.

Facebook este cunoscuta ca o retea de socializare, insa in realitate compania din spatele ei investeste in foarte multe alte proiecte de care lumea nu prea stie. Facebook produce zeci de miliarde de dolari anual si investeste multe miliarde in proiecte de cercetare si dezvoltare, iar pana acum a reusit sa dezvolte foarte multe tehnologii importante.