Huawei Mate 10 Pro – Performante sub iPhone X

Huawei Mate 10 Pro are performante inferioare celor inregistrate de catre iPhone X conform primului benchmark aparut in cursul acestei zile pe internet.

Huawei Mate 10 Pro va avea performante inferioare celor ale iPhone X, conform unui prim benchmark care ne arata ca el nu va uimi din acest punct de vedere, asa cum se asteptai unii fani. Huawei Mate 10 Pro are in imaginea de mai jos prezentat primul test de performante realizat pe noul chip Kirin 970, iar rezultatul este similar cu ceea ce ofera chip-urile Qualcomm Snapdragon 835 in momentul de fata pentru telefoane.

Huawei Mate 10 Pro are un scor foarte apropiat de cel al Samsung Galaxy S8, de exemplu, inferior chiar si celui din Samsung Galaxy Note 8, dar complet in limitele existente pentru Android. Daca ne uitam inspre iPhone 8 si iPhone X, atunci vorbim despre un minus de 4000 de puncte pentru Huawei Mate 10 Pro, sau cu mult peste 50%, cam ceea ce vedem si in cazul altor telefoane Android de top ale momentului.

Huawei Mate 10 Pro va avea un chip Kirin 970 dezvoltat special de catre compania Huawei pentru seria Huawei Mate 10, insa performante par sa fie mult prea mici. Daca A11 Bionic ofera pentru iPhone 8 si iPhone X scoruri de peste 10.000 de puncte in testele Geekbench, Huawei Mate 10 Pro pare sa fie un telefon ce trebuia lansat cu un an de zile in urma, nu dupa ce Apple a intors pe dos lumea smartphone.

Huawei Mate 10 Pro are performante incredibil de mici in primul benchmark

Huawei Mate 10 Pro performante
Huawei Mate 10 Pro nu dadea in vreun fel de inteles in saptamanile trecute ca ar putea intrece iPhone X in performante, cei de la Huawei evitand sa faca asemenea promisiuni. Huawei Mate 10 Pro era prezentat de catre compania Huawei ca avand un chip special pentru inteligena artificiala si fiind gandit special pentru asta, insa se pare ca pe partea de performante vor exista deficiente majore pentru el.

Huawei Mate 10 Pro nu va fi mai incet decat telefoanele Android actuale, insa in comparatie cu iPhone 8 si iPhone X va fi cu mult in urma, asta daca nu cumva Huawei va face o magie si va schimba lucrurile. Huawei Mate 10 Pro fara un scor de macar 10.000 de puncte in Geekbench va fi o dezamagire foarte mare pentru extrem de multa lume in contextul in care iPhone X este principalul sau concurent pe piata.

Huawei Mate 10 Pro va fi prezentat in cursul zilei de maine de catre compania Huawei pentru fanii din intreaga lume, iar atunci vom afla mai multe detalii despre el. Huawei Mate 10 Pro urmeaza sa aiba un pret destul de apropiat de cel al iPhone X, fara a se sti deocamdata clar care este acesta, insa daca performantele nu vor fi pe masura asteptarilor, atunci dezamagirile vor fi foarte mari.