Prima Pagina Windows 10 Windows 10 va Schimba Laptop-urile Fundamental

Windows 10 va Schimba Laptop-urile Fundamental

Windows 10 va revolutiona laptop-urile, conform celor de la Microsoft, compania americana anuntand o schimbare majora pentru aceste tipuri de produse.

Windows 10 va schimba laptop-urile in mod fundamental, conform companiei Microsoft, ea pregatind o serie de schimbari care vor fi oferite in urmatoarele luni. Vorbim aici despre suportul pe care Windows 10 il va avea pentru laptop-urile care au procesoare ARM, acestea urmand a oferi cea mai buna autonomie pentru baterie pentru produsele de acest gen, sau cel putin asta spune Microsoft.

Windows 10 va avea suport pentru laptop-uri care au integrate procesoare Qualcomm Snapdragon 835, si eventual 845, acestea urmand a putea rula aplicatii pentru desktop multumita integrarii oferite de catre Microsoft. Primele laptop-uri cu procesoare ARM ar fi trebuit sa apara pana la sfarsitul acestui an, cu suport pentru Windows 10, insa deocamdata nu a fost anuntata vreo lansare.

Windows 10 va uimi totusi prin autonomia bateriei pe care o va oferi pentru laptop-urile cu procesoare ARM, compania Microsoft reusind sa faca ceva cu adevarat impresionant. Ieri Microsoft a anuntat lansarea Surface Book 2 care are procesoare Intel si ofera o autonomie de pana la 17 ore, deci Windows 10 pe laptop-urile ARM ar trebui sa ofere autonomie si mai buna decat atat, poate chiar de o intreaga zi.

Windows 10 va schimba laptop-urile fundamental

Windows 10 este laudat de catre cei de la Microsoft pentru faptul ca utilizarea zilnica a unui laptop ARM nu necesita incarcarea in timpul zilei, ci abia peste noapte, dupa o zi de utilizare. Practic, autonomia bateriei pe care o ofera laptop-urile Windows 10 cu procesoare ARM este similara cu cea oferita de catre smartphone-uri, evolutia tehnologica pentru bateriile acestor produse fiind surprinzatoare.

“To be frank, it’s actually beyond our expectations. We set a high bar for [our developers], and we’re now beyond that. It’s the kind of battery life where I use it on a daily basis. I don’t take my charger with me. I may charge it every couple of days or so. It’s that kind of battery life.”

Windows 10 in laptop-urile care au procesoare ARM va revolutiona perioada de utilizare a acestui tip de produse, autonomiei bateriei fiind un element esential in strategia de vanzare a acestora. Cei de la Microsoft sustin ca primele persoane care au testat laptop-urile cu procesoare ARM si suport pentru Windows 10 anuntau ca exista probleme cu monitorizarea bateriei, dar in realitate ea era atat de buna incat energia se consuma foarte greu.

Windows 10 este primul sistem de operare care are integrat suport pentru procesoarele ARM in laptop-uri, iar asta in conditiile in care si compania Apple lucreaza la ceva similar. Este greu de spus daca cei de la Apple vor putea oferi curand procesoare ARM pentru Mac-uri, insa in baza a ceea ce vedem acum pentru Windows 10 si laptop-urile ARM, se pare ca Apple va ramane cu mult in urma in fata concurentei.

Windows 10 nu are deocamdata disponibil suportul pentru procesoarele ARM, dar cu primele laptop-uri va veni si suportul oficial prin el.

Windows 10 laptop

 • Srb Srb

  Surface book 2 niciodata nu va oferi autonomie de 17 ore…dar cu cpu ARM s-ar putea…
  Dar primele editii sigur vor fi cele de sacrificiu

 • ibadea

  impropriu spus Windows 10, procesorele ARM vor schimba fundamental laptopurile, atat Apple cat si Google vor scoate pe piata laptopuri cu ARM, desigur si restul producatorilor de hardware, este o lovitura catre Intel care daca nu va scoate un procesor ARM fiabil va pierde din piata in fata Qualcomm.

 • Srb Srb

  Din pacate dai cpu pe baterie,mai bine iei un Pixelbook daca tot asta vrei

 • ibadea

  clar, ce nu se specifica daca vor rula versiunea 10 full, sau versiunea de windows 10 in care nu poti sa instalezi decat aplicatii din store, nu cred ca 845 va face fata la rulare windows 10 full, va fi defapt un chrome OS..

 • Lucian84

  Legat de Windows 10 ! Nu știu dacă era implementat in versiunea mai veche dar acum au suport prin chat ! Aseară am făcut update și azi mi-am dar seama ca nu puteam sa accesez control panel !! Deschidea fereastra și se închidea imediat ! I-am contactat prin chat și mi-a cerut sa ii dau remote acces la laptop, in 10 secunde și un restart a fost rezolvată treaba ! Bravo Windows !!!

 • Cosmin

  Ai acasa Surface Book 2?

 • Srb Srb

  Abia pe 16 noiembrie. Multumesc de intrebare

 • Cosmin

  Pai eu vad ca tu deja ști ca nu ofera 17 ore de autonomie.
  Daca nu-l ai acasa, de unde stii?

 • Srb Srb

  Istoria si experienta ne invata multe. Pana in 2017 nu am gasit un laptop cu windows sa ofere autonomia precizata. Oricum deja toata lumea spune sa ne asteptam undeva pe la 12 ore