iPhone X – Acuratetea Face ID este Proasta

iPhone X va avea acuratetea Face ID afectata de catre o schimbare importanta facuta de catre compania Apple pentru a creste productia noului telefon mobil.

iPhone X va avea acuratete mai proasta pentru Face ID din cauza unei schimbari facute de catre compania Apple pentru camera 3D frontala folosita in noul sau telefon anul acesta. V-am spus acum cateva ore despre masura radicala facuta de catre Apple pentru a se asigura ca are suficient de multe camere pentru a putea asambla mai multe telefoane iPhone X pentru a acoperi cererea de pe piata, dar asta afecteaza acuratetea Face ID.

iPhone X va avea un Face ID mai prost pentru ca Apple a relaxat limitele de toleranta in baza carora este produs senzorul cu laser care analizeaza fetele utilizatorilor. Relaxarea acestor limite de toleranta are drept efect o scadere a acuratetii senzorului si implicit a Face ID, astfel ca iPhone X nu va face recunoasterea faciala la fel de bine precum ar dori compania Apple, dar acesta este compromisul pe care trebuie sa il faca.

iPhone X avea oricum sub semnul intrebarii sistemul Face ID implementat de catre compania Apple, iar asta din cauza unei probleme avute in momentul prezentarii oficiale. Atunci Face ID din iPhone X a refuzat sa functioneze pentru ca sistemul fusese blocat de catre o persoana care curata telefoanele inaintea prezentarii, insa lumea intreaga a ramas cu impresia ca sistemul nu functioneaza corect.

iPhone X – acuratetea Face ID este afectata de o schimbare in productie

iPhone X acuratetea Face ID

iPhone X are cea mai mare parte a functionalitatii Face ID implementata multumita acestui senzor cu laser, iar relaxarea specificatiilor de productie ridica multe semne de intrebare. Nimeni nu a spus ce fel de modificari a facut compania Apple pentru a creste productia acestei componente, insa componenta e atat de mica incat daca e gresita dimensiunea cu doar cativa microni, Face ID nu va functiona.

“To boost the number of usable dot projectors and accelerate production, Apple relaxed some of the specifications for Face ID, according to a different person with knowledge of the process. As a result, it took less time to test completed modules, one of the major sticking points, the person said. “

iPhone X forteaza compania Apple sa faca un alt compromis, separat de decupajul in care este ascunsa camera frontala pentru face ID, insa acesta din urma ar putea fi mult mai problematic. Daca Face ID nu va functiona corect si nu va recunoaste fetele utilizatorilor asa cum trebuie, atunci iPhone X va fi criticat de toata lumea si vanzarile vor fi cu siguranta afectate, asa ca Apple are foarte multe probleme pe cap acum.

iPhone X are lansarea programata de catre compania Apple pentru data de 3 noiembrie, insa pe 27 octombrie urmeaza sa inceapa in mod oficial precomenzile. Ca sa fiu complet sincer, sper ca modificarile facute de catre compania Apple sa nu fie chiar atat de serioase precum pare acum si ca Face ID din iPhone X sa functioneze asa cum trebuie, altfel va exista foarte multa lume nemultumita de telefon.

25 COMENTARII

  1. banii is cei mai importanti.
    o sa fie multi care nu o sa-si deblocheze telefonul cu face id.
    pe asta se bazeaza apple(daca informatia asta e corecta)

  2. ??? Cineva de pe aici blama Samsung ca face totul repede, fără să conteze calitatea, ci doar cantitatea. Dar Apple ce face acum ? ?

  3. Or sa zica ca e foarte ok sa se deblocheze din a7a incercare..ca e chiar indicat..asta dupa ce apesi alte doua butoane sa activezi faceid. Zaone o sa zica ceva de genul ” faceid e inutilizabil..dar telefonul nu explodeaza si umileste android la editat video”

  4. Deci au lăudat face ID in prezentare,apoi au pus fanii pe jar cu stocurile reduse,acum spun că de fapt au reuÈ™it să rezolve problema È™i stocurile vor creste dar,ce să vezi,au găsit scuza perfectă pentru momentul in care utilizatorii vor vedea că face of nu funcÈ›ionează aÈ™a cum a fost lăudat… super.

  5. Sper ca totul sa fie bine cu telefonul iPhone X, dacă nu ai 14 zile de returnare a telefonului dacă nu ești mulțumit. Chiar vreau sa îmi cumpăr acest telefon și nu pe iPhone 8 Plus.

  6. tu realizezi ca daca ar fi asa, ar avea o groaza de retururi…nu le-ar conveni. Eu zic ca e o strategie acest zvon ca sa se inghesuie sa cumpere “primul lot”

  7. Exact asta cred și eu.Nu zic că face ID funcționa perfect,nu am de unde sa știu,dar nici nu cred că Apple va face un asemenea compromis.

  8. Eu nu cred așa ceva. Sunt prea multe in joc: imaginea companiei, produsele vor fi returnate in primele 14 zile, se vor face cozi ca pe vremea lui Jobs dar nu pentru a cumpara ceva ci pentru a înlocui terminalele in garanție, iar in unele tari mai civilizate se pot trezi și cu oameni care ii dau in judecată. Sa nu mai vorbim de vânzările proaste ale iPhone 8. Dacă X ar avea aceste probleme care se speculează și au probleme cu vânzarea și acestui dispozitiv, atunci vor avea probleme și mai mari. Încasări foarte mici dar și investitori supărați si decepcionati. Acțiunile se vor duce in cap in câteva zile. Practic acest iPhone X este salvarea lor de la eșecul cu iPhone 8.

  9. Ba mai rau chiar, nu m-as mira ca oaia de servici (stim cu totii cine) sa spuna ca odata cu relaxarea tolerantelor sa creasca calitatea si produsul sa devina chiar mai bun.

  10. Părerea mea este ca sistemul va putea fi mai ușor de păcălit, deci va funcționa mai rapid dar nu atât de sigur.