iPhone X – Masura de Ultima Ora pentru a Creste Productia

iPhone X a obligat Apple sa ia o masura de ultima ora care are drept efect cresterea productiei unei componente care a pus probleme mari pentru asamblare.

iPhone X a fortat compania Apple sa ia o masura de ultima ora pentru a putea creste productia telefonului sau si a acoperi cererea existenta in momentul de fata pe piata. Stim cu totii cate probleme a avut compania Apple cu productia iPhone X pana in prezent si cat de mult s-a chinuit sa le rezolve, insa acum a fost nevoita sa ia o masura disperata pentru a putea aduce mai multe unitati disponibile pe piata.

Problemele  iPhone X au fost strans legate de camera TrueDepth care are senzori cu laser si infrarosu pentru a crea o harta 3D a fetei noastre. Componentele pentru aceasta camera a iPhone X au fost atat de greu de produs incat productia telefonului a fost tinuta in loc, iar Apple a reusit sa le permita partenerilor sai sa creasca productia lor prin reducerea specificatiilor pentru aceste componente.

Pentru iPhone X compania Apple a impus verificari foarte stricte pentru componentele camerei 3D, cu un invel mic de toleranta, iar asta a ingreunat testarea componentelor si producerea de module aproape perfecte. modificarea specificatiilor pentru aceste componente le permite partenerilor companiei Apple sa testeze componentele mai rapid si sa le produca cu mai multe imperfectiuni.

iPhone X – masura disperata de ultima ora pentru a creste productia

iPhone X Masura Ultima Ora 1

Se pare ca senzorul care proiecteaza cu laser 30.000 de puncte pe fetele noastre este foarte greu de produs si foarte fragil, testarea sa fiind extrem de dificila. Vorbim despre un laser microscopic si despre lentile din sticla, specificatiile foarte stricte de productie impuse de Apple fortand unul dintre cei 3 parteneri de productie sa renunte la contract, Apple ramanand cu doar unul eptnru livrarea componentelor.

“Apple came up with a solution: It quietly told suppliers they could reduce the accuracy of the face-recognition technology to make it easier to manufacture. Precision is key. If the microscopic components are off by even several microns, a fraction of a hair’s breadth, the technology might not work properly, according to people with knowledge of the situation.”

Fragilitatea acestui senzor cu laser folosit in camera 3D Frontala a iPhone X a generat probleme nu doar la productie, ci si pentru cei care au integrat componenta in modulul complet pentru camera. Cerintele foarte stricte ale Apple pentru productia acestui laser aproape ca au oprit productia in totalitate, asa ca americanii au fost nevoiti sa renunte la unele cerinte pentru a putea avea unele unitati ale iPhone X pentru vanzare.

Schimbarea facuta de catre Apple pentru componentele camerei iPhone X vor duce la o crestere a productiei, insa nimeni nu stie in ce fel va fi afectata calitatea camerei. E posibil ca Face ID sa nu mai faca la fel de bine, exact, sau rapid, recunoasterea faciala in noul telefon, asa ca va fi interesant de vazut cum va fi afectata functionalitatea, schimbarea urmand a avea cu siguranta si alte efecte.