Primul Smartphone Fabricat in Romania

Primul smartphone fabricat in Romania vine direct din Ramnicu Valcea si va fi lansat pe piata in data de 3 noiembrie, atunci cand vom avea si iPhone X in magazine.

Primul smartphone fabricat in Romania vine din Ramnicu Valcea, acolo un grup de tineri reusind sa faca un smartphone cu specificatii impresionante si nu doar pentru ca este fabricat in tara noastra. Smartphone-ul romanesc nu este produs in totalitate folosind componente romanesc, ci si cunele cumparate din China, insa are o parte dintre componente imprimate 3D in laboratorul companiei care il produce.

Vorbim despre un smartphone al carui placa de baza a fost creata de catre unul dintre tinerii care a lucrat la producerea sa, el avand 4 GB RAM, 64 GB spatiu de stocare si o baterie de 15.800 mAh. Da, ati citit bine, bateria este mai mare decat cea integrata intr-o tableta iPad, iar explicatii privind modul in care ea a fost inghesuita in smartphone nu exista, dar atat timp cat el nu explodeaza, nici nu prea conteaza.

Primul smartphone fabricat in Romania

A fost nevoie de 5 ani de dezvoltare pentru ca primul smartphone sa fie produs in Romania de catre compania celor 4 tineri, telefonul avand si un ecran cu rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, plus o camera de 13 megapixeli. Partea interesanta a acestei povesti este ca spre deosebire de brand-uri precum Allview, Vonino, si altele asemenea, acest smartphone este fabricat in Romania, nu in China, asa cum se intampla la celelalte.

Acest smartphone a fost comandat pana acum in 130 de bucati de catre diverse companii locale, pretul de vanzare nefiind deocamdata dezvaluit, dar probabil nu este chiar atat de scump. Chiar daca nu vorbim despre un smartphone cu specificatii impresionante, faptul ca el este produs in Romania, desi unele componente vin din alta parte, este impresionant si ar trebui sa fie un punct de plecare pentru alte povesti de scuces.

Smartphone-ul romanesc va fi lansat pe 3 noiembrie, in aceeasi zi cu iPhone X.

smartphone fabricat romania

25 COMENTARII

  1. Conteaza doar initiativa lor, cu atat mai mult cu cat vor dezvolta niste produse fiabile, iar ca pret fara a depasi pocnitorile chinezesti!

  2. Oricum, pentru mine initiativa lor este laudabila, si nu vad de ce produsul lor nu ar fi optiune pentru un mid range, ceva pentru o utilizate de zi cu zi.

  3. Astept 3 noiembrie pentru altceva… dar pentru ca sint tineri si merita incurajati am sa cumpar unul pentru familie. Asteptam numele si mai multe date despre companie. Un site web poate…

  4. Eu dacă nu va avea un preț exagerat un telefon de la ei l-aș cumpăra…… nu cred ca va fi unul de genul celui de la allview, arata ă fi construit bine

  5. Dacă bateria are chiar capacitatea aia, eu îl cumpăr
    Ma gândesc la o săptămâna de utilizat cu bateria aia ??? visul meu

  6. Sper foarte tare sa le iasa. Bravo lor. Poate ii stimuleaza si pe altii.
    Dar cum sa aiba fratilor baterie de 15.800 mAh la dimensiunile alea? In link-ul de la digi, la min 0:47 se vede si dimensiunea reala a bateriei. Sper ca baiatul ala care a dat interviul a gresit si nu a mancat maro cu intentie. Am telefon cu baterie de 10.000 si stiu ce inseamna. Mare si greu. Nu e de tinut in vreun buzunar. L-am cumparat doar pe post de hotspot pentru Asia unde mega-ul in roaming e cat gramul de aur in plm. In orice caz, pentru cei care viseaza, bateria tine 4-5 zile cu hotspotul activ non stop (fara nicio alta activitate pe el). Odata l-am uitat deschis (fara hotspot activ si fara cartela in el) si dupa 30 si ceva de zile inca avea vreo 40% baterie.
    Deci va garantez ca nu va avea 15.800. Probabil ca nici macar 5.800

  7. Nu cred nimic. 15.800? E de Petre Ispirescu. 4 indivizi din Râmnicu Vâlcea? S-o fi reincarnat Steve Jobs pe plaiuri mioritice? Vrajeli, dragilor. Timpul o să o dovedească.

  8. Probabil au scapat un “zero” in plus. La 15Ah va dati seama cum trebuie sa arate ? Daca nu-ti porneste masina dimineata, ii dai curent de la telefon 😀

  9. E o diferenta mare Aurelian, Allview si restul sunt 100% produse si asamblate in china, ti-o spun fiindca stiu si firma care le produce in china, este una din firmele care produce telefoane si tablete sub alte denumiri in Italia si Spania. Una e sa il asamblezi la tin in tara adica linie de asamblare, baie sau statie laser cu fludor, camere agare pentru echipare display si tauch si etc…. Sunt niste riscuri si investitii. Daca va fi sa functioneze ca foenurile produse pe vremuri la Arges pentru jumate europa nu trebuie nimic mai mult.

  10. este faza de proiect si ceea ce s-a dat in folosinta is cu politica de testare vs review pentru niste sume discutate la sfarsit de perioada de test. probabil din Ianuarie se va vorbi de marca si pret.

  11. nu trebuie scapat zero in plus ci conteaza foarte mult concentratia de electrolit si materialele de baza ale bateriei si atunci poate avea si dimensiuni reduse. ce zici? ne intoarcem la chimia si fizica elementara ca de electronica unii nu au auzit inca. :))

  12. la cati hackeri au astia in valcea nu e ceva supranatural plus ca is olteni si astia au mintea ascutita de fel. Si daca vrei sa sti apple de pe vreme lui steve jobs chiar se bazeaza pe spatele la cativa romanasi insa americanul nu se poate lauda cu munca romanului e tipic evreiesc.

  13. Ok, mersi de răspuns. Am întrebat pentru ca, cum bine ai menționat și tu, aici in Spania tot promovează mărci așa zise de fabricație locală, care in realitate sunt fabricate in China in schimb le pun un nume pompos care sa sune bine in spaniola și gata, telefon spaniol. Iar din articol reiese ca și Allview este o marca românească la fel ca și aceasta, de aici și întrebarea mea.
    “Totuşi, acesta nu este singurul smartphone de producţie românească. Braşovenii de la Allview au lansat încă din 2008 modele de telefoane care sunt în magazinele de profil din ţară.”

  14. Categoric da, este singurul smartphone de productie romaneasca, pentru buna ta cunostinta, Allview a intrat pe piata in 2008 cu doua telefoane mici cu taste si chipurile erau productie proprie si ca se lanseaza pe piata cu telefoane si telefoane insa era doar o re-branduire (nu iti zic marca), ce-ar fi fost de atunci sa iesim noi cei care stim de fapt cum cei de la brasov umblau pe la serviseri gsm cu traistele alea de rafie (cu care merg si babele la piata) pline cu cutiute si telefoanele in ele fiindca uitase chinezul sa le puna limba romana. Interesant, nu? :))

  15. Ai dreptate, cand unii faceau fizica, chimie si electronica altii se incaltau cu fesul. Daca era asa simplu de implementat cu tehnologia actuala poate ca o faceau si marii producatori. Altfel sustin in continuare ca la 15Ah o sa arate ca o caramida.

  16. mda, din pacate pentru unii chiar ma joc de multi ani in electronica chiar microscopica adica fac si reball la chipuri, in plus si tot din pacate pentru unii care nu stiu este ca armata romana folosea la dronele care au activat in afganistan si irak baterii cu autonomie de 72 ore de dimensiuni similare unui telefon (ceva de genu: 150mm x 45mm x 18mm) si asta acum ceva ani. Ce zici, de atunci o mai fi evoluat tehnologia?