Primul Smartphone Fabricat in Romania

Primul smartphone fabricat in Romania vine direct din Ramnicu Valcea si va fi lansat pe piata in data de 3 noiembrie, atunci cand vom avea si iPhone X in magazine.

25

Primul smartphone fabricat in Romania vine din Ramnicu Valcea, acolo un grup de tineri reusind sa faca un smartphone cu specificatii impresionante si nu doar pentru ca este fabricat in tara noastra. Smartphone-ul romanesc nu este produs in totalitate folosind componente romanesc, ci si cunele cumparate din China, insa are o parte dintre componente imprimate 3D in laboratorul companiei care il produce.

Vorbim despre un smartphone al carui placa de baza a fost creata de catre unul dintre tinerii care a lucrat la producerea sa, el avand 4 GB RAM, 64 GB spatiu de stocare si o baterie de 15.800 mAh. Da, ati citit bine, bateria este mai mare decat cea integrata intr-o tableta iPad, iar explicatii privind modul in care ea a fost inghesuita in smartphone nu exista, dar atat timp cat el nu explodeaza, nici nu prea conteaza.

Primul smartphone fabricat in Romania

A fost nevoie de 5 ani de dezvoltare pentru ca primul smartphone sa fie produs in Romania de catre compania celor 4 tineri, telefonul avand si un ecran cu rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, plus o camera de 13 megapixeli. Partea interesanta a acestei povesti este ca spre deosebire de brand-uri precum Allview, Vonino, si altele asemenea, acest smartphone este fabricat in Romania, nu in China, asa cum se intampla la celelalte.

Acest smartphone a fost comandat pana acum in 130 de bucati de catre diverse companii locale, pretul de vanzare nefiind deocamdata dezvaluit, dar probabil nu este chiar atat de scump. Chiar daca nu vorbim despre un smartphone cu specificatii impresionante, faptul ca el este produs in Romania, desi unele componente vin din alta parte, este impresionant si ar trebui sa fie un punct de plecare pentru alte povesti de scuces.

Smartphone-ul romanesc va fi lansat pe 3 noiembrie, in aceeasi zi cu iPhone X.

smartphone fabricat romania