Apple ar fi cumparat o Companie ce Produce Camere

Apple ar fi cumparat o companie numita InVisage, ea fiind specializata pe dezvoltarea de senzori de imagine pentru cmaerele folosite intr-o varietate de produse electronice. Cei de la Apple ar fi cumparat compnia la jumatatea acestui an, informatiile venind de la surse care ar fi participat la parafarea vanzarii catre cei din Cupertino.

InVisage a fost retrasa din fondurile de investitii din care facea parte, cei de la Nokia si cei de la InterWest investind in companie pentru a o ajuta sa se dezvolte. Mai mult decat atat, compania a eliminat si pagina in care lista angajatii pe care ii are, asa cum se intampla in cazul mai tuturor companiilor pe care cei de la Apple le cumpara.

Cel putin 6 dintre angajatii companiei lucreaza acum la Apple, deci este destul de clar ca in Cupertino s-a luat la un moment dat decizia de a cumpara aceasta companie. InVisage a fost fondata in SUA si dezvolta o noua arhitectura pentru senzori de imagine folosind un strat QuantumFilm care permitea preluarea unei cantitati mai mari de lumina in camera unui smartphone.

QuatumFilm creste cu de pana la 3 ori raza dinamica a pozelor facute folosind un senzor de imagine al InVisage, permitand inregistrarea de poze in aproape orice fel de conditii de iluminare. Avand in vedere aceasta tehnologie extrem de benefica pentru camerele terminalelor mobile, este de asteptat ca Apple sa o implementeze in produsele sale la un moment dat.

Cat ar putea dura pana cand se va intampla asta, nu stie nimeni, dar daca Apple a cumparat compania, sigur ii va folosi tehnologiile in viitoare produse.