iPhone 8 Intra in Ciclul de Reduceri Masive

iPhone 8 este vandut cu reduceri masive de catre compania Apple dupa ce iPhone X si-a facut aparitia la precomanda, iar asta este o veste buna pentru clienti.

12

iPhone 8 intra intr-un ciclu dereduceri masive la foarte scurt timp dupa lansarea oficiala, semn ca interesul pentru telefon a scazut dramatic, si v-am spus deja care sunt reducerile din Romania din aceasta pagina. Acum nu vorbim doar despre Romania, deoarece iPhone 8 are parte de reduceri foarte mari si intr-o tara foarte importanta pentru compania Apple, iar aici nu vorbim despre SUA, unde telefonul inca e vandut la preturi ok.

iPhone 8 are parte de reduceri foarte mari in China, acolo unde a ajutat Apple sa ramana peste Samsung in vanzari, dar inaintea lansarii iPhone X lumea nu se mai prea uita la vechiul model. In aceasta idee, marile lanturi de magazine din China au inceput sa vanda iPhone 8 cu reduceri de pana la 20% din pretul de baza, da ati citit bine, adica cu pana la 170 de dolari mai ieftin decat pretul normal perceput de catre Apple.

iPhone 8 nu ar putea fi vandut la preturi atat de mici daca Apple nu ar fi aprobat acest lucru, deci pana si in Cupertino este clar faptul ca iPhone X a afectat masiv vanzarile telefonului lansat in septembrie. Este foarte neobisnuit ca iPhone 8 sa aiba parte de reduceri atat de mari la doar o luna dupa lansare, insa toata toamna este neobisnuita pentru compania Apple din cauza lansarii tarzii a iPhone X.

iPhone 8 intra in ciclul de reduceri masive

iPhone 8 trebuia sa beneficieze de reduceri atat de mari abia in preajma Craciunului, deci dupa Black Friday, insa iata ca in China lucrurile se misca mult mai repede. iPhone 8 a contribuit la o crestere cu 40% a vanzarilor iPhone in T3 2017 comparativ cu T3 2016, astfel ca Apple vrea probabil sa mentina vanzarile pe un trend ascendent, mai ales ca nu are suficiente iPhone X pentru a acoperi cererea.

“Suning.com, the e-commerce platform of China’s largest electrical appliance retailer, Suning Appliance, is offering discounts of as much as 1,100 yuan (US$165.5) on the iPhone 8 to customers, making its prices as competitive as or even cheaper than those offered in Hong Kong, where mainland visitors swarm to purchase Apple products for savings of up to 15 per cent […] China’s second-largest e-commerce player, JD.com, which operates an authorised online Apple store on its platform, is also offering 500-yuan, 700-yuan and 800-yuan discounts on all iPhone 8 models that are originally priced at more than 5,000 yuan, 6,000 yuan and 7,000 yuan, respectively.”

iPhone 8 vandut cu reduceri de pana la 20% la doar o luna dupa lansare va aduce “gauri” mari in profitul companiei Apple, dar ar putea motiva alti cumparatori sa astepte reduceri similare in tarile lor. Ma astept ca in preajma Black Friday iPhone 8 si iPhone 8 Plus sa fie vandute cu reduceri foarte mari, dar nu in Romania, ci in tarile din Vestul Europe, si chiar SUA, unde se pot genera vanzari suficient de mari.

iPhone 8 a devenit foarte rapid un telefon “de linie” pentru compania Apple, intreaga atentie fiind acum indreptata catre iPhone X, lucru care, pana la urma, este cat se poate de normal. Apple doreste sa aiba parte de vanzari cat mai bune, separat de ceea ce a inregistrat iPhone 8 pana acum, iar aceasta reducere substantiala va contribui cu siguranta la o evolutie pozitiva in T4 2017.

iPhone 8 Reduceri Masive