iPhone X vs Galaxy Note 8 – Comparatia Camerelor

iPhone X si Samsung Galaxy Note 8 apar in prima comparatie a camerelor care ne arata care dintre ele este mai bun pentru facut poze si clipuri video.

iPhone X si Samsung Galaxy Note 8 apar astazi intr-o comparatie foarte interesanta care ne arata cat de bune sunt camerele celor doua telefoane mobile premium ale companiilor Apple si Samsung. iPhone X si Samsung Galaxy Note 8 au camere similare, atat cand vorbim despre cele frontale, cat si cand vorbim despre cele secundare, asa ca diferentele dintre ele n-ar trebui sa fie chiar atat de mari pe cat par.

iPhone X vine in mod standard cu setarea care are activata inregistrarea pozelor si filmelor in format HEIF si HEVC, iar asta strica serios calitatea pozelor, dupa cum se si poate vedea. Samsung Galaxy Note 8 inregistreaza majoritatea pozelor mai bine decat Samsung Galaxy Note 8, atat in ceea ce priveste camera principala, cat si in ceea ce priveste camera frontala, iar din ceea ce am observat, alegerea folosirii formatelor JPEG si MP4 aduce rezultatele cele mai bune.

iPhone X pierde in acest test in fata Samsung Galaxy Note 8 atat in ceea ce priveste inregistrarea pozelor si clipurilor video, inclusiv cand vine vorba despre inregistrarea pozelor portret. Samsung Galaxy Note 8 se descurca mai bine decat iPhone X atat in conditii de luminozitate buna, cat si in conditii de luminozitate scazuta, asa ca per total, cred ca e imposibil ca telefoanele Apple sa faca poze bune cu formatele impuse de Apple.

iPhone X nu e singurul model care sufera din cauza incapatanarii Apple de a impune HEIF si HEVC, pentru ca si iPhone 8 are exact aceeasi problema, desi niciunul nu face poze naturale nici in format JPEG. Despre asta voi vorbi totusi intr-un articol separat, insa iPhone X nu cred ca va putea intrece nici Google Pixel 2 intr-un test al camerei, pentru ca Samsung Galaxy Note 8 l-a intrecut.