Prima Pagina Apple Apple e Acuzata ca si-a Mutat Afacerile Europene intr-un Paradis Fiscal

Apple e Acuzata ca si-a Mutat Afacerile Europene intr-un Paradis Fiscal

Apple este acuzata ca si-a mutat afacerile europene intr-un paradis fiscal pentru a plati impozite cat mai mici pentru banii pe care ii face pe continent.

Apple este acuzata de catre un celebru ziar american ca si-a mutat afacerile europene intr-un paradis fiscal numit insula Jersey, acolo incasarile sale si profitul beneficii de lipsa taxarii, sau a uneia foarte mici. Compania Apple ar fi inceput procesul de mutare a afacerilor europene pe aceasta insula inca de acum 3 ani, cand UE a initiat investigatia care avea sa se finalizeze cu o amenda de 13 miliarde de euro.

“With help from law firms that specialize in offshore tax shelters, the company canvassed multiple jurisdictions before settling on the small island of Jersey, which typically does not tax corporate income. Apple decided that its new offshore tax structure should use Appleby’s office in Jersey, which is one of the Channel Islands and has strong links to the British banking system. Jersey makes its own laws and is not subject to most European Union legislation, making it a popular tax haven.”

Apple a mutat in aceasta insula doua dintre subsidiarele sale care coordoneaza afacerile europene, una dintre ele ramanand in Irlanda, dar se pare ca majoritatea banilor trec prin insula. Schimbarea a fost facuta de catre compania Apple pentru a evita plata impozitelor pentru incasari si profit in Irlanda si implicit catre Uniunea Europeana, americanii gasind o “portita legala” pentru a-si pastra banii in conturi.

Apple a raspuns acestor acuzatii cu un comunicat de presa foarte lung in care ofera unele explicatii cu privire la acuzatiile facute de catre presa americana, dar putina lume este convinsa. Apple sustine in continuare ca este compania care plateste cele mai mari taxe pentru incasarile si profitul pe care le are, iar asta in baza vanzarilor foarte bune pe care le inregistreaza in raport cu alte companii de pe planeta.

“Apple believes every company has a responsibility to pay its taxes, and as the largest taxpayer in the world, Apple pays every dollar it owes in every country around the world. We’re proud of the economic contributions we make to the countries and communities where we do business.”

Apple are un singur scop, sa faca profit si sa plateasca taxe cat mai mici, asa ca indiferent cate explicatii ar da, este foarte clar ca se foloseste de diverse portite legale pentru a plati cat mai putin. Apple nu va plati prea curand nici amenda de 13 miliarde de dolari pe care Uniunea Europeana o cere, avocatii sai lucrand deja din greu pentru a se impotrivi acestei plati, un apel fiind deja facut la institutiile de justitie din Europa.

Apple Mutat Afaceri Europene Paradis Fiscal

 • Nicos

  Nimeni nu vrea sa plateasca mai mult fata de minimul posibil 🙂

 • Lucian84

  NormaL întotdeauna a plătit săracul și prostul ! Mui…i au fentat sa se îmbogățească mai mult decât este nevoie !

 • paladine

  este normal sa faca asta… Nu ar trebui sa sustinem astfel de imperialisti meschini. Imi pare rau ca sunt bagat in jocul lor. Fraieri platim super taxe la orice abureala si in utima instanta facem si puscarie pentru 100 EUR. Welcome in the wonderful world!

 • real

  asa a fost din totdeauna.
  nu ma mai mira nimic.
  bogatii sa imbogatesc,saracii saracesc.

 • ibadea

  smart move!

 • sudteamromania

  Pana s-o supăra Parlamentul european și-o zice: Acolo aveți sediul, acolo sa va vindeți jucăriile

 • Srb Srb

  Apple deja revolutioneaza si acest lucru

 • serban07

  Folosesc produsele lor, dețin 7, sunt bune dar nu mă ascund și zic că sunt șmecheri cu putere. Ne fură și ăștia pe toate părțile. Au creat prima dată “nevoia” și acum ne exploatează prin asta. Ai nevoie de iPhone? Sări cu mia de euro. Eu am sărit, oricum au umflat prețurile

 • serban07

  Față de prețul de producție au triplat prețul de vânzare. Plus că mai vor să scape și de taxe.

 • Cristi

  Aceste paradisuri fiscale nu sunt întocmai legale.
  Amenda către UE o va plăti dupa ce se judeca si apelul, in urma căruia tot va avea de plata amenda. Comisia Europeană a facut o motivare complexa si exhaustiva in speța, Apple doar vrea sa tragă de timp, dar sorți se izbânda nu are.

 • Leo MC

  Deci soluția este să faceți bani.

 • Leo MC

  N-ai nevoie de iPhone; poți să folosești foarte bine un 3310 sau un Allview (care parcă este firmă românească).

 • serban07

  Am nevoie, pentru că nu sunt alte alternative. Sau ce? Să încep să plătesc antivirus ca alții pentru mizeria aia de android? Iar au luat țeapă cu Upgrade WhatsApp 😆😆😆

 • real

  cand crepi ii duci cu tine.

 • Leo MC

  Și asta.
  Însă facem bani ca să trăim mai bine.

 • real

  Depinde ce intelegi prin mai bine.