iPhone 8 Plus aduce Primul Proces pentru Apple

iPhone 8 Plus aduce primul proces pentru compania Apple, cei din Cupertino fiind acuzati ca au copiat tehnologiile unei companii israeliene incepand cu 2016.

iPhone 8 Plus aduce primul proces pentru Apple, insa nu singur, ci impreuna cu iPhone 7 Plus, ambele telefoane fiind cauza unei cereri de chemare in judecata formulata in SUA. O companie israeliana numita Corephotonics sustine ca Apple a folosit tehnologii brevetate de catre ea in camera duala implementata in iPhone 7 Plus si iPhone 8 Plus, nu mai putin de 4 brevete de inventie fiind aduse in discutie.

iPhone 8 Plus si predecesorul sau ar incalca 4 brevete de inventie care au fost inregistrate la oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA intre noiembrie 2013 si junie 2016, inainte ca iPhone 7 Plus sa fie lansat. Brevetele de inventie acopera tehnologii pentru crearea de camere duale, precum cea din iPhone 8 Plus, in care pot fi inclusi senzorid e imagine standard si telefoto, exact ce are compania Apple.

iPhone 8 Plus aduce primul proces pentru Apple

iPhone 8 Plus si predecesorul sau ar incalca brevetele pentru design-ul lentilelor, metoda de a efectua zoom optic si tehnologia functiei Portret, care combina o poza standard cu una facuta folosind senzorul telephoto. Practic, Apple este acuzata ca a furat nu doar modul in care este facuta camera duala din iPhone 8 Plus, ci si functia Portret de la aceasta companie israeliana, desi cei din Cupertino afirmau in 2016 ca tehnologia e revolutionara si proprie.

iPhone 8 Plus si iPhone 7 Plus sunt mentionate in cererea de chemare in judecata, insa iPhone X nu apare, desi e foarte probabil sa fie deasemenea trecut pe lista telefoanelor care incalca brevetele. Ca sa fiu complet sincer, e cam uimitor sa vezi cate companii dau Apple in judecata in speranta ca ar putea castiga ceva in instanta, insa pana acum una singura a reusit sa obtina sute de milioane de dolari, dar nu definitiv.

“In fact, after one failed effort to negotiate a license, Apple’s lead negotiator expressed contempt for Corephotonics’ patents, telling Dr. Mendlovic and others that even if Apple infringed, it would take years and millions of dollars in litigation before Apple might have to pay something.”

iPhone 8 Plus proces Apple