WhatsApp – 1 Milion de Fani Android Pacaliti

WhatsApp a pacalit peste 1 milion de fani Android, dar nu compania in sine, ci o aplicatie cu malware publicata in Google Play de o persoana rau intentionata.

WhatsApp a fost folosita pentru a pacali peste 1 milion de fani Android din lumea intreaga, aplicatia de mesagerie fiind perfecta pentru cei care au vrut sa distribuie putin malware. Vorbim despre faptul ca o aplicatie falsa WhatsApp a fost publicata in Google Play si a fost descarcata de peste 1 milion de utilizatori ai Android intr-o perioada foarte scurta de timp, demonstrand din nou cat de mare este problema securitatii in sistemul de operare.

WhatsApp are deja o aplicatie disponibila pentru utilizatorii Android in Google Play, insa aplicatia falsa publicata acolo a fost facuta sa semene foarte bine cu cea originala si peste 1 milion de oameni au fost pacaliti. Aplicatia se numea Update WhatsApp Messenger si se pare ca peste 1 milion de persoane au crezut ca ea este facuta de catre compania WhatsApp si nu de catre un dezvoltator obscur care vrea sa infecteze telefoane cu malware.

WhatsApp a fost brand-ul folosit pentru cea mai de succes pacaleala de pana acum, aceasta fiind prima aplicatie care cloneaza una populara si are peste 1 milion de descarcari din Google Play. Versiunea falsa a WhatsApp nu este singura aplicatie care imita una populara, versiuni false ale Facebook, Instagram, Facebook messenger, etc, au fost deasemenea publicate in Google Play, insa niciuna nu a avut un asemenea succes.

WhatsApp – 1 milion de fani Android pacaliti de o aplicatie falsa

WhatsApp a notificat cu siguranta Google in legatura cu problema, insa cei din Mountain View nu s-au grabit sa elimine aplicatia falsa pentru a nu pune in pericol utilizatorii. In ciuda acestui lucru, marea problema este ca o aplicatie de acest gen a fost publicata de la bun inceput in Google Play, magazinul neavand vreun fel de verificare pentru aplicatiile publicate, asa ca aplicatia WhatsApp falsa a pacalit multa lume.

WhatsApp fani Android pacaliti 1

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta in momentul de fata, iar aplicatia clonata a avut succes tocmai din aceasta cauza, Google Play dovedindu-se platforma perfecta pentru pacalire. Google incearca in mod constant sa creasca securitatea utilizatorilor Android care descarca aplicatii din Google Play, insa din pacate are probleme mari, asa cum a demonstrat si aceasta aplicatie WhatsApp.

WhatsApp nu are probleme similare in iOS pentru ca Apple securizeaza foarte bine AppStore-ul sau, astfel ca utilizatorii nu pot descarca aplicatii false de acest gen. Aplicatiile din AppStore sunt verificate temeinic de catre angjatii Apple inainte de a fi publicate, asa ca nu veti putea descarca vreodata o aplicatie WhatsApp falsa din magazinul celor din Cupertino, insa pentru iOS nu exista oricum malware.