Prima Pagina WhatsApp Messenger WhatsApp – 1 Milion de Fani Android Pacaliti

WhatsApp – 1 Milion de Fani Android Pacaliti

WhatsApp a pacalit peste 1 milion de fani Android, dar nu compania in sine, ci o aplicatie cu malware publicata in Google Play de o persoana rau intentionata.

WhatsApp a fost folosita pentru a pacali peste 1 milion de fani Android din lumea intreaga, aplicatia de mesagerie fiind perfecta pentru cei care au vrut sa distribuie putin malware. Vorbim despre faptul ca o aplicatie falsa WhatsApp a fost publicata in Google Play si a fost descarcata de peste 1 milion de utilizatori ai Android intr-o perioada foarte scurta de timp, demonstrand din nou cat de mare este problema securitatii in sistemul de operare.

WhatsApp are deja o aplicatie disponibila pentru utilizatorii Android in Google Play, insa aplicatia falsa publicata acolo a fost facuta sa semene foarte bine cu cea originala si peste 1 milion de oameni au fost pacaliti. Aplicatia se numea Update WhatsApp Messenger si se pare ca peste 1 milion de persoane au crezut ca ea este facuta de catre compania WhatsApp si nu de catre un dezvoltator obscur care vrea sa infecteze telefoane cu malware.

WhatsApp a fost brand-ul folosit pentru cea mai de succes pacaleala de pana acum, aceasta fiind prima aplicatie care cloneaza una populara si are peste 1 milion de descarcari din Google Play. Versiunea falsa a WhatsApp nu este singura aplicatie care imita una populara, versiuni false ale Facebook, Instagram, Facebook messenger, etc, au fost deasemenea publicate in Google Play, insa niciuna nu a avut un asemenea succes.

WhatsApp – 1 milion de fani Android pacaliti de o aplicatie falsa

WhatsApp a notificat cu siguranta Google in legatura cu problema, insa cei din Mountain View nu s-au grabit sa elimine aplicatia falsa pentru a nu pune in pericol utilizatorii. In ciuda acestui lucru, marea problema este ca o aplicatie de acest gen a fost publicata de la bun inceput in Google Play, magazinul neavand vreun fel de verificare pentru aplicatiile publicate, asa ca aplicatia WhatsApp falsa a pacalit multa lume.

WhatsApp fani Android pacaliti 1

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta in momentul de fata, iar aplicatia clonata a avut succes tocmai din aceasta cauza, Google Play dovedindu-se platforma perfecta pentru pacalire. Google incearca in mod constant sa creasca securitatea utilizatorilor Android care descarca aplicatii din Google Play, insa din pacate are probleme mari, asa cum a demonstrat si aceasta aplicatie WhatsApp.

WhatsApp nu are probleme similare in iOS pentru ca Apple securizeaza foarte bine AppStore-ul sau, astfel ca utilizatorii nu pot descarca aplicatii false de acest gen. Aplicatiile din AppStore sunt verificate temeinic de catre angjatii Apple inainte de a fi publicate, asa ca nu veti putea descarca vreodata o aplicatie WhatsApp falsa din magazinul celor din Cupertino, insa pentru iOS nu exista oricum malware.

 • sudteamromania

  Cea mai mare hazna a omenirii acest playstore, mulți rad de noi ca suntem cocalari pentru ca am ales Apple, da sunt scumpe produsele Apple pentru mulți poate renunțam la multe sa ne cumpărăm un telefon dar cel puțin luam ceva de calitate, cu programe sigure și sistem de operare stabil.

 • real

  Sincer tre sa fi chiar ‘vită ‘ sa pui botul la aplicații gen aia cu update.

 • bacelliviu

  apple e nr 1 in securitate , eu am colegi care platesc antivirus pe android

 • Srb Srb

  android….nu ai ce face

 • Individu

  Zaone nu ne mai Răspunde sub numele de Srb !

 • Individu

  Am trimis un email celor de la The Verge despre copyright-ul pe care îl faci

 • Srb Srb

  si la cat de incult esti, astepti si o rezolvare

 • brs brs

  clar, srb srb e z1
  F M M de hoit cu blog-ul tau de c a c a t

 • Nashville Skyline

  Nu e deloc greu sa dai teapa unui fan Android..

 • serban07

  Când vezi alternativa, merită să plătești de 3 ori prețul de producție al unui iPhone.

 • real

  inseamna ca lucrezi cu *vite*

 • Copilu’ lu’ Greupceanu

  Nu prea înțeleg cum au făcut asta. Totuși aplicația este una