WhatsApp – 1 Milion de Fani Android Pacaliti

WhatsApp a pacalit peste 1 milion de fani Android, dar nu compania in sine, ci o aplicatie cu malware publicata in Google Play de o persoana rau intentionata.

WhatsApp a fost folosita pentru a pacali peste 1 milion de fani Android din lumea intreaga, aplicatia de mesagerie fiind perfecta pentru cei care au vrut sa distribuie putin malware. Vorbim despre faptul ca o aplicatie falsa WhatsApp a fost publicata in Google Play si a fost descarcata de peste 1 milion de utilizatori ai Android intr-o perioada foarte scurta de timp, demonstrand din nou cat de mare este problema securitatii in sistemul de operare.

WhatsApp are deja o aplicatie disponibila pentru utilizatorii Android in Google Play, insa aplicatia falsa publicata acolo a fost facuta sa semene foarte bine cu cea originala si peste 1 milion de oameni au fost pacaliti. Aplicatia se numea Update WhatsApp Messenger si se pare ca peste 1 milion de persoane au crezut ca ea este facuta de catre compania WhatsApp si nu de catre un dezvoltator obscur care vrea sa infecteze telefoane cu malware.

WhatsApp a fost brand-ul folosit pentru cea mai de succes pacaleala de pana acum, aceasta fiind prima aplicatie care cloneaza una populara si are peste 1 milion de descarcari din Google Play. Versiunea falsa a WhatsApp nu este singura aplicatie care imita una populara, versiuni false ale Facebook, Instagram, Facebook messenger, etc, au fost deasemenea publicate in Google Play, insa niciuna nu a avut un asemenea succes.

WhatsApp – 1 milion de fani Android pacaliti de o aplicatie falsa

WhatsApp a notificat cu siguranta Google in legatura cu problema, insa cei din Mountain View nu s-au grabit sa elimine aplicatia falsa pentru a nu pune in pericol utilizatorii. In ciuda acestui lucru, marea problema este ca o aplicatie de acest gen a fost publicata de la bun inceput in Google Play, magazinul neavand vreun fel de verificare pentru aplicatiile publicate, asa ca aplicatia WhatsApp falsa a pacalit multa lume.

WhatsApp fani Android pacaliti 1

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta in momentul de fata, iar aplicatia clonata a avut succes tocmai din aceasta cauza, Google Play dovedindu-se platforma perfecta pentru pacalire. Google incearca in mod constant sa creasca securitatea utilizatorilor Android care descarca aplicatii din Google Play, insa din pacate are probleme mari, asa cum a demonstrat si aceasta aplicatie WhatsApp.

WhatsApp nu are probleme similare in iOS pentru ca Apple securizeaza foarte bine AppStore-ul sau, astfel ca utilizatorii nu pot descarca aplicatii false de acest gen. Aplicatiile din AppStore sunt verificate temeinic de catre angjatii Apple inainte de a fi publicate, asa ca nu veti putea descarca vreodata o aplicatie WhatsApp falsa din magazinul celor din Cupertino, insa pentru iOS nu exista oricum malware.

Articolul precedentiPhone 8 Plus aduce Primul Proces pentru Apple
Articolul următoreMAG – Mac-uri Reduse Inainte de Black Friday
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.