Prima Pagina iPhone X iPhone X – ultimul iPhone cu Camera in Afara Carcasei ?

iPhone X – ultimul iPhone cu Camera in Afara Carcasei ?

iPhone X ar putea fi ultimul model al iPhone care are camera scoasa in afara carcasei, Apple cumparand o companie care are o tehnologie ce permite asta.

iPhone X ar putea fi ultimul model al iPhone cu camera iesita in afara carcasei, Apple cumparand o companie care s-a specializat pe dezvoltarea de camere foarte subtiri pentru telefoane mobile. InVisage Technologies este aceasta companie, tehnologiile dezvoltate de catre ea putand permite lansarea unor viitoare modele ale iPhone care nu mai au camera iesita in afara carcasei, ceva la care fanii iPhone viseaza din 2014 incoace.

InVisage a dezvoltat o tehnologie numita QuantumFilm Image Sensor, marea noutate adusa de catre aceasta tehnologie stand in faptul ca permite implementarea de senzori de imagine mici in telefoane mobile. Desi dimensiunile acestor senzori de imagine sunt reduse, lumina capturata de catre ei cel putin la fel de multa precum in cazul unui senzor de imagine standard dintr-o camera pentru un telefon mobil premium.

iPhone X – ultimul iPhone cu camera in afara carcasei ?

iPhone X a fost criticat de catre unele persoane din cauza faptului ca inca are camera scoasa in afara carcasei, insa companiei Apple nu i-a pasat prea mult de acest lucru si i-a laudat calitatile. Acest model de telefon Apple ar putea fi totusi ultimul cu o asemenea caracteristica de design, daca americanii vor reusi sa integreze tehnologiile InVisage suficient de repede in modelele care urmeaza sa fie lansate in 2018.

“QuantumFilm is a photosensitive layer that relies on InVisage’s newly invented class of materials to absorb light; specifically, the new material is made up of quantum dots, nanoparticles that can be dispersed to form a grid once they are synthesized. Just like paint, this dispersion of solid materials can be coated onto a substrate and allowed to dry.”

Apple ar putea oferi deasemenea si rezolutie mai mare pentru camerele viitoarelor modele de telefoane iPhone, insa desigur ca deocamdata nimeni nu vorbeste despre acest lucru. InVisage are tehnologii foarte interesante si foarte utile pentru telefoanele mobile, dar de la achizitie si pana la integrarea acestora in produse noi este o cale foarte lunga, iar Apple nu va face totul chiar atat de usor pentru noi.

 • Srb Srb

  Nu cred ca la anul va fi vorba de vreo schimbare…posibil incepand cu 2019

 • Lucian84

  Bine ar fi !! Dacă introduce camera in carcasa, îl face fără decupaj și ii pune un Touch id îl cumpăr fără sa clipesc !

 • Olimpiu

  Ideal Lucian84. Si poate chiar mai ieftin, cine stie?

 • gica

  Cand o sa vrea cucu lui samsung sau sony o sa vedem camera in carcasa.

 • tenlives

  De unde sti tu ca nu se intampla asta in 2018 ??? Si chiar sunt curios si nu cred ca sunt singurul , cum vei reactiona atunci ?!? Tot cu : SUPERB ?! Vezi ca nu o sa fie super ….. o sa ne aliniem si noi la ceilalti care nu au camera iesita .

 • tenlives

  Decupajul si camera penibila iesita in relief m-au facut sa stau pe loc anul asta si sa nu le bag bani in buzunar celor de la apple .

 • myimyic

  Pai daca fac asta nu va mai fi superb!

 • Pai Apple nu are prezent, are doar viitor:)

 • MarianR

  Pe mine nu ma deranjeaza deloc camera. M-am obisnuit cu ea. Nu mai zic faptul ca filmeaza superb!

 • tenlives

  Nu contesta nimeni ca nu filmeaza super bine , dar sa recunoastem si minusurile ……asa ar fi fer

 • alex

  Atunci voi deveni din nou clientul lor!pana at raman la bătrânul 5s care nu il voi da niciodata si la s8 plus!