Samsung Galaxy S9 – Noul Procesor Prezentat

Samsung Galaxy S9 are noul procesor Exynos 9810 anuntat oficial de catre compania Samsung, acesta urmand a fi demonstrat in cadrul CES 2018 de catre coreeni.

Samsung Galaxy S9 are astazi noul procesor prezentat chiar de catre compania Samsung, coreenii tinandu-se de cuvand si spunandu-i lumii intregi ceea ce urmeaza sa ofere in urmatoarea serie de telefoane. Samsung Galaxy S9 a anuntat in mod oficial astazi noul chip Exynos 9810 care va fi inclus in viitoarea serie de telefoane, el continand procesorul pe care compania vrea sa il foloseasca.

Samsung Galaxy S9 va avea un chip 9810 si unul Qualcomm Snapdragon 845, compania Samsung urmand a le combina pe ambele in telefoanele pe care vrea sa le vanda global. Noul chip 9810 care urmeaza sa ajunga in Samsung Galaxy S9 este produs folosind un proces de fabricatie de 10nm, la fel ca modelul folosit in seria Samsung Galaxy S8, deci aici nu vorbim despre un upgrade major.

Samsung Galaxy S9 urmeaza totusi sa aiba un chip 9810 produs cu a doua generatie a procesului de fabricatie, iar asta inseamna performante imbunatatite si consum redus de energie. Noul chip pentru Samsung Galaxy S9 beneficiaza de procesoare mai bune si de un chip grafic imbunatatit, memoria RAM folosita urmand a avea deasemenea performante mai bune, impreuna cu un modem mai performant.

Samsung Galaxy S9 are anuntat in mod oficial noul procesor

Samsung Galaxy S9 urmeaza sa permita navigarea pe internet la viteze de pana la 1.2 Gbps pentru clienti, insa deocamdata nu se cunosc specificatii exacte cu privire la procesor si RAM. Vorbim cel mai probabil despre un chip 9810 pentru Samsung Galaxy S9 care are tot un procesor cu 8 nuclee, acesta trebuind sa fie cel putin la fel de performant precum cel din iPhone X pentru a-l egala in testele sintetice.

“Exynos 9 Series 9810 The Exynos 9 Series 9810 is Samsung’s latest flagship processor, with 3rd-generation custom CPU cores, upgraded GPU, and gigabit LTE modem with industry-first 6CA support. It is built on 2nd generation 10nm process technology.”

Samsung Galaxy S9 va avea un chip 9810 ale carui performante vor fi egale cu cele ale chip-ului Snapdragon 845 pentru ca nu pot fi oferite performante diferentiate pentru cele doua componente. Samsung e obligata sa ofere pentru toate modelele Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus aceleasi performante, indiferent ce fel de chip au, iar asta va aduce pentru clienti aceeasi experienta de folosire, teoretic.

Samsung Galaxy S9 trebuia sa aiba un chip 9810 produs folosind un proces de fabricatie de 8nm, insa iata ca Samsung gandeste complet diferit lucrurile si intentioneaza sa ofere altceva. Daca Samsung Galaxy S9 va fi mai performant, sau nu, decat iPhone X vom afla abia in prima parte a anului viitor, telefonul urmand a intra in productie in decembrie pentru a fi lansat mult mai devreme decat predecesorul sau, spre uimirea multora.

Samsung Galaxy S9 procesor prezentat