Prima Pagina Apple Watch Apple Watch poate detecta apneea si hipertensiunea

Apple Watch poate detecta apneea si hipertensiunea

Un nou studiu ne arata ca Apple Watch poate fi folosit pentru a detecta apneea si hipertensiunea arteriala folosind inteligenta artificiala.

Apple Watch este suficient de inteligente pentru a putea detecta apneea si hipertesiunea arteriala, conform unui nou studiu ale carui rezultate au fst facute publice chiar astazi. Conform studiului, Apple Watch poate detecta apneea cu o acuratete de 90% si hipertensiunea arteriala cu o acuratete de 82%, toate acestea de la un simplu ceas inteligent care ruleaza aplicatii speciale.

Studiul a fost facut de catre Universitatea din California si un start-up numit Cardiogram, peste 6000 de persoane participand la studiu pentru a se obtine aceste rezultate. Dintre persoanele care au folosit aplicatia celor Cardiogram, 1016 au fost detectate cu apnee, in timp ce 2230 dintre celelalte au fost detectate cu hipertensiune arteriala, totul multumita Apple Watch.

Conform presedintelui Cardiogram, Apple Watch poate fi folosit pentru a monitoriza aceste afectiuni ale oamenilor, totul in timp ce acestia isi desfasoara viata de zi cu zi. Pentru a obtine rezultatele, Cardiogram a folosit inteligenta artificiala, interpretand inclusiv date privind bataile inimii si distantele parcurse de catre utilizatori in calatoriile zilnice.

Apple a laudat Apple Watch in multe randuri pentru functionalitatea extinsa pe care o poate oferi, iar ceea ce vedem aici este o dovada foarte buna pentru acest lucru. Desigur ca este nevoie de mai multa cercetare pentru a putea spune cu exactitate de 100% daca o persoana sufera de o boala, sau alta, asa ca ramane de vazut cum va evolua studiul.

“The idea here is that by screening continuously you would identify people with hypertension who might not know they have it.Cardiogram’s engineers took the kind of artificial neural networks that Google and others use to turn our speech into text and adapted them to interpret heart-rate and step count data. (Like speech, they are signals that vary over time.) The system, dubbed DeepHeart, is given strings of heart-rate and step data from multiple people, and information about their health conditions.”

Apple Watch apnee hipertensiune arteriala

 

 • rethy

  Iata ca device-urile incep sa depaseasca zona de fashion…

 • Srb Srb

  Pur si simplu superb. Deja ceasurile elvetiene devin doar un simbol pe cans apple watch un status al sanatatii

 • Andrew

  Și cum îmi dau eu seama ca am una din aceste boli ? Sau ma anunța ceasul ? Pentru ca eu personal suspectez ca am ceva dar spre rușinea mea nu am reușit sa ajung la medic 😁

 • EMP83

  Știe cineva dacă există un pad cu care sa poți incarca wireless iphone 8+ și apple watch series 3?
  Până să am ceasul nu ma interesa încărcarea wireless însă acum, ca îl am, parcă mi-ar place sa am ceva care să le incarce pe amândouă în același timp!

 • Srb Srb

  Airpower

 • Srb Srb

  stai calm, sunt cam singurul de pe aici care detine ceasurile elvetiene si pana acum inca nu am putut renunta la ele…dar cand un device precum AW devine o chestie esentiala , ca un fel de medic non stop pt tine, atunci serios trebuie sa fii prrost sa ramai cu un ceas elvetian doar pt ca a rezistat in lumea asta secole..asta inseamna sa cam ramai in trecut dar si prrost si manipulat de timp

 • Fasocle Tranchil

  Iti spune cineva daca sforai in somn cu horcaieli. Atunci e semn de apnee!

 • Doar Unul

  Cât de prost sa fii sa crezi asta?! Referitor la Apple watch?! In primul rand ești un mare mincinos. In al doilea rand, ce te face sa crezi, in cazul in care ar fi așa, ceea ce este o aberatie, ca tu ești singurul de pe aici care are un anumit lucru- concepție cocalareasca, tipic romaneasca. Nimeni care are simtul valorii, al esteticului si luxului, nu poate pune alături de un ceas elvețian, sau orice alt brand de renume, o idioțenie ca Apple watch. Si cred ca simtul tău practic este praf, odata ce poti atribui astfel de merite unui ceas de jucărie marca Apple, care are probleme vizibile. Mai taci, ca postezi ieftin, doar pentru a face act de prezenta. Ești un tip fara consistentă.

 • Doar unul

  Iti spune medicul. Lasă Apple watch in seama babelor credule, gen srb, care încă isi mai dau in bobi-Apple- pentru a si prezice viitorul…

 • Fasocle Tranchil

  De mare ajutor, pentru suferinzi, daca apare acest soft pentru AW. Din punct de vedere medical este un salt enorm, sa-ti monitorizezi somnul, pentru ca apneea nu este o chestie despre care sa glumesti. La fel si presiunea arteriala, amandoua fiind direct implicate in cazuistica de infarct miocardic.

 • EMP83

  Pai este disponibil pe piața?

 • Srb Srb

  in prezent nu, dar asta va fi cel ce iti va incarca in acelasi timp acele dispozitive. Din pacate trebuie sa asteptam inca cateva luni de zile