Apple Watch poate detecta apneea si hipertensiunea

Un nou studiu ne arata ca Apple Watch poate fi folosit pentru a detecta apneea si hipertensiunea arteriala folosind inteligenta artificiala.

Apple Watch este suficient de inteligente pentru a putea detecta apneea si hipertesiunea arteriala, conform unui nou studiu ale carui rezultate au fst facute publice chiar astazi. Conform studiului, Apple Watch poate detecta apneea cu o acuratete de 90% si hipertensiunea arteriala cu o acuratete de 82%, toate acestea de la un simplu ceas inteligent care ruleaza aplicatii speciale.

Studiul a fost facut de catre Universitatea din California si un start-up numit Cardiogram, peste 6000 de persoane participand la studiu pentru a se obtine aceste rezultate. Dintre persoanele care au folosit aplicatia celor Cardiogram, 1016 au fost detectate cu apnee, in timp ce 2230 dintre celelalte au fost detectate cu hipertensiune arteriala, totul multumita Apple Watch.

Conform presedintelui Cardiogram, Apple Watch poate fi folosit pentru a monitoriza aceste afectiuni ale oamenilor, totul in timp ce acestia isi desfasoara viata de zi cu zi. Pentru a obtine rezultatele, Cardiogram a folosit inteligenta artificiala, interpretand inclusiv date privind bataile inimii si distantele parcurse de catre utilizatori in calatoriile zilnice.

Apple a laudat Apple Watch in multe randuri pentru functionalitatea extinsa pe care o poate oferi, iar ceea ce vedem aici este o dovada foarte buna pentru acest lucru. Desigur ca este nevoie de mai multa cercetare pentru a putea spune cu exactitate de 100% daca o persoana sufera de o boala, sau alta, asa ca ramane de vazut cum va evolua studiul.

“The idea here is that by screening continuously you would identify people with hypertension who might not know they have it.Cardiogram’s engineers took the kind of artificial neural networks that Google and others use to turn our speech into text and adapted them to interpret heart-rate and step count data. (Like speech, they are signals that vary over time.) The system, dubbed DeepHeart, is given strings of heart-rate and step data from multiple people, and information about their health conditions.”

Apple Watch apnee hipertensiune arteriala