Produsele din Magazinele Fizice sunt mai Scumpe decat Online

ARMO explica de ce preturile produselor din magazinele fizice sunt mai mari decat cele ale produselor vandute prin intermediul magazinelor online.

Spre surprinderea nimanui, astazi aflam ca produsele vandute in magazinele fizice sunt mai scumpe decat cele vandute prin intermediul magazinelor online. Conform celor de la ARMO, Asociata Romana a Magazinelor Online, preturile produselor vandute in magazinele fizice sunt, in medie, cu 38% mai scumpe decat in cele online.

Diferenta de pret se situeaza la o medie de 51 de LEI, insa vorbim despre un pret care poate ajunge si la cateva sute bune de LEI pentru anumite produse. Calculele au fost facute pentru produse similare disponibile in magazine online si magazine fizice, insa chiar si acelasi magazin poate vinde produsele mai scump intr-un magazin fizic decat in cel online.

Puteti vedea in tabelul de mai jos cum arata diferentele de preturi intre produsele vandute in magazinele fizice si in cele online, deci iesiti mai castigati daca achizitionati online. Cei de la ARMO au oferit si o explicatie pentru diferentele de preturi, pentru cei care nu si-au dat seama ca nu e vorba de acelasi costuri pentru a intretine un magazin online si unul fizic.

Practic, magazinele online au un mare avantaj in fata celor fizice nu doar prin pretul mai mic, ci si prin usurinta cu care pot fi cumparate produsele atunci cand e aglomeratie. Marele dezavantaj, care se aplica intotdeauna la haine si care m-a frustrat de multe ori, sta in faptul ca nu pot incerca, sau proba, produsele, iar desi ai dreptul de retur disponibil, e foarte enervant in multe situatii.

„Diferența de preț între offline și online se datorează costurilor mai mari asociate operării unui magazin fizic, respectiv, chirie, întreținere, depozit, costuri mai mari de personal. Online este mai eficient pentru retailer, lucru care se reflectă într-un preț mai bun pentru cumpărător.”

diferente pret vanzari produse online fizic

Articolul precedentAgent A: A puzzle in disguise este disponibil la oferta
Articolul următorSamsung Galaxy S9. Schimbare URIASA de Design
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.