Doua mari Repo-uri ale Cydia s-au Inchis Definitiv

Cydia a ramas de astazi fara doua dintre cele mai mari repo-uri cu tweak-uri si aplicatii, acestea fiind inchise definitiv de catre cei ce le sustineau.

Doua dintre cele mai mari repo-uri ale Cydia au fost inchise definitiv zilele trecute, aceasta fiind o noua confirmare a faptului ca solutiile de jailbreak au murit. La aproape un an dupa prima lansare a primei solutii de jailbreak pentru iOS 10, iata ca doua dintre cele mai mari repo-uri pentru aplicatia Cydia nu mai sunt functionale.

Cydia a ramas de zilele trecute fara repo-urile ModMyi, acum ModMy, si ZodTTD & MacCiti, insa era asteptata de ceva vreme inchiderea ambelor, avand in vedere scaderea interesului in jailbreak. Pentru primul dintre ele era logica aceasta schimbare din moment ce website-ul ModMyi a fost cumparat de o retea de site-uri care colaboreaza cu Apple, deci mentinerea repo-ului era imposibila.

In ciuda acestui lucru, nu stiu cata lume se mai astepta ca aceste repo-uri sa mai ramana deschise din moment ce solutiile de jailbreak au disparut intr-o buna masura. Ultima solutie de jailbreak este pentru o versiune a iOS mai veche de 6 luni de zile si este complet inutila, pentru ca vasta majoritate a utilizatorilor de iDevice-uri ruleaza iOS 11.

Jailbreak-ul a murit, dar era pe moarte de cativa ani, primul semn ca el va disparea venind in momentul in care bootrom exploit-urile n-au mai putut fi(sau nu s-a mai dorit) exploatate. Aple a reusit intr-un final sa omoare jailbreak-ul si nimeni nu va mai reusi sa ne aduca ceea ce aveam in trecut pentru ca Apple va bloca intotdeauna solutiile de jailbreak.

Iata si ce a avut de spus fondatorul Cydia despre faptul ca acum Bigboss este singurul mare repo pentru aplicatia sa.

“What do you get in the end? It used to be that you got killer features that almost were the reason you owned the phone. And now you get a small minor modification. That turns into, like, a death spiral, where when you get fewer people bothering to jailbreak you get fewer developers targeting interesting things, which means there’s less reasons for people to jailbreak,” he added. “Which means there’s fewer people jailbreaking, which causes there to be less developers bothering to target it. And then you slowly die.”

repo cydia inchis

9 COMENTARII

  1. Cu părere de rau, nu este o știre buna pt cei care au sperat la jb. Pacat, însă. Eu cred ca de mult se pregătește aceasta acțiune. Asta este…

  2. Era tare, dar te si riscai. Am avut un ipad air cu jb si ios 9, 2 ani si dupa reset si update nu mai activeaza serverul apple tableta. Nici un soi de restore nu a mers, nici iStyl nu i au dat de capat. O tin pe post de bibelou acum din cauza jb. Nu m-as mai risca.

  3. nu am avut niciodata asemenea probleme. Desi am avut jb de la iOS 5.1.1
    pana la 8.4 rareori pot spune ca mi-a facut probleme.
    Acum trebuie sa recunosc ca Apple a implementat multe idei luate din sfera jb, dar cu se putea face cu jb poate vom avea peste minim 5 ani.
    Asta daca nu vor strica iOS-u si mai tare decat in prezent.

  4. Sa vedem de unde se mai inspira inginerii Apple pt versiunile viitoare ale iOS? Cat le-a luat sa implementeze un amarat de buton de Activare date mobile? Il aveam cu JB inca de la iOS 5.1.1! Si nu am avut nicio problema cu JB pana au intrat chinezii in schema…De atunci nu am mai avut curajul sa fac JB…Cu JB iPhone-ul arata tot timpul diferit; il puteai customiza cum vroiai tu…RIP JB!!!

  5. Parcă nu mai are același farmec iOS fără jb.
    Și eu am avut jb de la iOS 6.1.3. Era genial. Aveam exact tot ce îmi trebuia