Apple e peste Samsung in Profitul din Vanzare Smartphone-urilor

Apple a inregistrat incasari si profit mult mai mari decat cele ale companiei Samsung din vanzarea de smartphone-uri in T3 2017, asa cum era de asteptat.

Apple continua sa inregistreze incasari si profit mai mari decat compania Samsung din vanzarea de smartphone-uri, in T3 2017 americanii reusind sa se mentina in top, desi la diferenta mai mica. Conform celor de la Strategy Analytics, in T3 2017 compania Apple a stocat in conturi 32% din incasarile intregii industrii a producatorilor de smartphone-uri, deci o treime din ceea ce au vandut toti la un loc.

Apple ramane inaintea Samsung si in acest trimestru fiscal, dar diferenta dintre companii este de doar 8.9%, Samsung ajungand la 23.1%, in crestere substantiala fata de anii trecuti. Daca in 2015 diferenta dintre incasarile inregistrate de catre cele doua companii era de 15.5%, iata ca in T3 2017 s-a ajuns la doar 8.9%, dar asta si pentru ca Apple a avut vanzari mai mici decat coreenii pe piata.

Apple e peste Samsung in profitul din vanzare smartphone-urilor

Apple a inregistrat si profit mult mai mare decat Samsung, de 69.9% din intreaga industrie, coreenii ajungand la 21.8% in T3 2017, o crestere foarte mare in comparatie cu alti ani. In aceeasi perioada a anului trecut diferenta era de 66.9% in profitul inregistrat de catre companii, insa acum a scazut la 48.1%, iar aici se vede cat de mult a contat asteptarea pentru lansarea iPhone X din partea Apple.

“Apple accounted for 32 percent of the industry’s combined revenue in the July-September period, compared with Samsung’s share of 23.1 percent. In terms of operating profits, Apple took up 69.9 percent of the market, while Samsung accounted for 21.8 percent.”

Analistii spun ca aceste cifre sunt normale pentru Apple din moment ce incasarile si profitul cel mai mare sunt inregistrate in T4 2017, iar americanii au vandut jumatate din ceea ce a vandut Samsung. Desi au vandut jumatate din telefoanele livrate de Samsung, Apple a facut totusi profit de peste 3 ori mai mare si a avut incasari cu 50% mai mari, dar aceasta situatie nu este nici pe departe noua.

Apple incasari profit samsung