Phablet-urile vor Domina Vanzarile de Smartphone-uri

Vanzarile de smartphone-uri vor fi dominate de phablet-uri in urmatorii 2 ani, telefoanele cu ecrane gigant fiind tot mai preferate de catre consumatori.

Phablet-urile, sau telefoanele care au diagonale de minim 5.5 inch, vor domina vanzarile de smartphone-uri in urmatorii ani, conform unor informatii furnizate de catre analistii de la IDC. Acestia afirma ca pana in 2019 phablet-urile vor reprezenta majoritatea vanzarilor de smartphone-uri inregistrate la nivel global, diferenta fata de cele standard urmand a creste gradual pana in respectiva perioada.

Se estimeaza ca vanzarile de phablet-uri vor creste cu 18.1% in urmatorii doi ani, in timp ce vanzarile de telefoane standard vor scadea cu 7.4%, dar nimeni nu se astepta ca trend-ul sa fie diferit. Acest apetit al consumatorilor pentru telefoane cu ecrane mari a fost perfect vizibil in ultimii ani si in cazul seriei iPhone, modelele Plus avand parte de vanzari mai bune decat cele normale in seria iPhone 8, pentru prima oara.

Adaugand si faptul ca iPhone X are un ecran cu diagonala de 5.8 inch, cel mai mare folosit vreodata intr-un telefon Apple, e clar de ce analistii considera ca phablet-urile vor domina vanzarile de smartphone-uri. Apple vinde cele mai multe smartphone-uri premium dintre toti producatorii, iar iPhone X si iPhone 8 Plus au generat o crestere uriasa in vanzarile de phablet-uri in ultimele luni si trend-ul va continua.

„Meanwhile, phablets (smartphones with a screen size of 5.5 inches to <7 inches) will far outpace total market growth by climbing from 611 million units in 2017 to 1 billion units in 2021, representing a five-year compound annual growth rate (CAGR) of 18.1%. In comparison, the total smartphone market is expected to grow at a 3.0% CAGR during the same period, while normal smartphones (under 5.5 inches) will decline 7.4%.”

Desi acum cativa ani phablet-urile erau privite ca o ciudatenie si am fost in asentimentul multora atunci, acum lucrurile sunt complet diferite si ele sunt cautate de mai toti oamenii. In urmatorii doi ani interesul pentru ele va creste si mai mult, asa ca ramane doar de vazut daca previziunile analistilor sunt adevarate, sau ei inca nu au inteles cat de populare sunt aceste tipuri de telefoane mobile.

phablet vanzari smartphone

Articolul precedentSamsung Galaxy S9. Lansarea CONFIRMATA de Coreeni
Articolul următoreMAG. Apple Watch la Reducere de Ziua Nationala
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.