Phablet-urile vor Domina Vanzarile de Smartphone-uri

Vanzarile de smartphone-uri vor fi dominate de phablet-uri in urmatorii 2 ani, telefoanele cu ecrane gigant fiind tot mai preferate de catre consumatori.

Phablet-urile, sau telefoanele care au diagonale de minim 5.5 inch, vor domina vanzarile de smartphone-uri in urmatorii ani, conform unor informatii furnizate de catre analistii de la IDC. Acestia afirma ca pana in 2019 phablet-urile vor reprezenta majoritatea vanzarilor de smartphone-uri inregistrate la nivel global, diferenta fata de cele standard urmand a creste gradual pana in respectiva perioada.

Se estimeaza ca vanzarile de phablet-uri vor creste cu 18.1% in urmatorii doi ani, in timp ce vanzarile de telefoane standard vor scadea cu 7.4%, dar nimeni nu se astepta ca trend-ul sa fie diferit. Acest apetit al consumatorilor pentru telefoane cu ecrane mari a fost perfect vizibil in ultimii ani si in cazul seriei iPhone, modelele Plus avand parte de vanzari mai bune decat cele normale in seria iPhone 8, pentru prima oara.

Adaugand si faptul ca iPhone X are un ecran cu diagonala de 5.8 inch, cel mai mare folosit vreodata intr-un telefon Apple, e clar de ce analistii considera ca phablet-urile vor domina vanzarile de smartphone-uri. Apple vinde cele mai multe smartphone-uri premium dintre toti producatorii, iar iPhone X si iPhone 8 Plus au generat o crestere uriasa in vanzarile de phablet-uri in ultimele luni si trend-ul va continua.

“Meanwhile, phablets (smartphones with a screen size of 5.5 inches to <7 inches) will far outpace total market growth by climbing from 611 million units in 2017 to 1 billion units in 2021, representing a five-year compound annual growth rate (CAGR) of 18.1%. In comparison, the total smartphone market is expected to grow at a 3.0% CAGR during the same period, while normal smartphones (under 5.5 inches) will decline 7.4%.”

Desi acum cativa ani phablet-urile erau privite ca o ciudatenie si am fost in asentimentul multora atunci, acum lucrurile sunt complet diferite si ele sunt cautate de mai toti oamenii. In urmatorii doi ani interesul pentru ele va creste si mai mult, asa ca ramane doar de vazut daca previziunile analistilor sunt adevarate, sau ei inca nu au inteles cat de populare sunt aceste tipuri de telefoane mobile.

phablet vanzari smartphone

10 COMENTARII

  1. Pai asta e si ideea sa ai un calculator de buzunar,eu pe Note 8 ma uit pe Netflix seara in pat si e belea.Nu mai zic de Youtube.Astept X Plus la anu’ sper sa aiba 6.4″.

  2. pai din moment ce companiile se axeaza pe asta chiar daca vanzarile au aratat altceva…cand nu mai exista flagship de 4″-5″ mi se pare normal
    Este imposibil ca sa nu fie asa atata timp cat pe piata doar din astea exista

  3. Corect. Si eu vrau hardware de 8+ in carcasa de 8 dar apple nu vrea. Cum variantele + sunt prea mari pt mana mea si sunt incomode de folosit pt mine, ori aleg un telefon mai ergonomic dar mai “prost”, ori aleg unul mai tare cu care ma chinui. Unii aleg (de drag sau de musai) varintele mai mari si acest lucru poate fi si cauza cresterii vanzarilor de phableturi

  4. Iphone 10 are in sfarsit un display demn de un device Apple, atat ca marime cat si din pdv calitate. Nu e chiar asa mare si sigur nu e phablet. Daca ar face si true multi tasking pe displayul ala ar fi demential.

  5. E clar că vânzările au arătat faptul că phablet-urile sunt cerute masiv. Altfel, ar fi rămas un segment de nișă.
    Mă rog… pentru cei cu mâini mici ca tine, e greu neică!

  6. Prrostul tot prrost ramane. Iphone 6 s-a vandut mai bine ca 6 plus ,la fel si cu 6s si 7,si s8 mai bine ca s8+,deci e clar ce se vrea. Deci e clar ca nu esti citit. Dar daca samsung si restul idiotilor nu mai fac high end smartphone decat de 6” ,cum kkt poti compara? Pai in kkt am doar 6” pe piata normal ca doar ala pot si sunt obligat sa iau daca vreau the best
    Sa faca apple si samsung iphone XS de 5” cu tot ce se poate pe el,si samsung la fel si atunci se poate face o statistica

  7. Ai dreptate: prostul tot prost rămâne… Mă uit la comentariile tale, și nu văd nicio schimbare la tine :))))

    Arată-mi și mie statistici cu privire la vânzările de iPhone 6 vs 6 plus.
    Este bine știut că Apple a vândut masiv iPhone-ul cu ecran mare în China, adică 6 și 6 Plus.

    Azi, aplicațiile de smartphone-uri sunt cele care îți oferă cât mai mult conținut. Care este rostul să te chiorăști pe un ecran minuscul?

  8. Pai stiu ca te uiti. Sunt idolul tau,curiozitatea ta intr-o lume in care nu te regasesti
    Pai daca nu iti place minuscul de ce nu mergi cu tableta ?!