ING Bank: ALERTA de ULTIMA ORA pentru TOTI Clientii Romani

ING Bank a emis o alerta de ultima ora pentru toti clientii sai din toata Romania, iata ce trebuie sa stii chiar acum in legatura cu ea, si ce sa faci.

ING Bank instrument

ING Bank a emis o foarte importanta alerta pentru toti clientii sai din toata Romania, iar asta in conditiile in care o problema extrem de serioasa incepe sa afecteze tot mai multi oameni din tara. ING Bank vorbeste din nou despre atacurile de tip phishing, care din pacate au loc in numar tot mai mare in tara noastra in ultima perioada, iar asta pentru ca pandemia de Coronavirus a dus inevitabil si la o crestere a acestui fenomen foarte serios.

ING Bank vorbeste mai jos despre una dintre cele mai des intalnite tehnici de phishing care ii vizeaza pe romanii din toat tara, mai exact folosirea website-urilor cu anunturi online pentru pacalirea oamenilor. Mai exact, ING Bank explica mai jos o metoda care vizeaza oamenii care au produse listate la vanzare pe website-uri de anunturi online, si carora li se cer, de la persoane interesate de acele produse, datele propriilor carduri pentru a vinde produsele.

ING Bank: ALERTA de ULTIMA ORA pentru TOTI Clientii Romani

ING Bank spune ca nu ar trebui vreodata sa oferim datele cardului nostru pentru ca o alta persoana sa faca o plata pentru un cont propriu, iar asta deoarece ea nu are nevoie de asa ceva pentru a finaliza plata. Pentru ca o plata sa fie facuta in contul nostru, acea persoana are nevoie doar de numele nostru si codul IBAN, fara numarul cardului, data de expirare, codul CVV2, aceste date fiind confidentiale, si trebuind pastrate secrete.

ING Bank stie foarte bine cat de importante sunt aceste informatii pentru cei care vor sa fure din conturi banii oamenilor, asa ca vine cu aceasta alerta de phishing pe care a mai facut-o si in trecut deja. E foarte posibil ca numarul atacurilor sa fi crescut exponential in ultimele luni si de aceea sa tot vina noi alerte de la ING Bank, insa si Politia Romana, sau alte banci, au emis alerte similare pentru clienti, deci nu vorbim despre ceva ce nu s-a mai intamplat pana acum.

ING Bank incearca sa ii protejeze cat poate de bine pe toti clientii sai din Romania, insa desigur ca e improbabil sa reuseasca sa faca totul chiar asa cum isi imagineaza.