AliveCor KardiaBand – Prima Bratara pentru Apple Watch care face Electrocardiograma (VIDEO)

AliveCor KardiaBand este prima bratara pentru Apple Watch, sau orice alt smartwatch, care este capabila sa faca o electrocardiograma la incheietura.

AliveCor KardiaBand este prima bratara pentru Apple Watch care a fost certificata ca si dispozitiv medical de catre autoritatile din SUA, iar este capabila sa faca EKG, electrocardiograma. Conform producatorilor AliveCor KardiaBand, bratara este capabila sa faca o electrocardiograma in doar 30 de secunde si sa detecteze anomalii ale ritmului cardiac, fibrilatie arteriala sau aritmii.

AliveCor KardiaBand are acum disponibil si un sistem numit SmartRhytm, acesta folosind senzorul din Apple Watch pentru a masura bataile inimii si a detecta anomalii cand ne odihnim. Inteligenta artificiala este utilizata in acest caz pentru a face detectarea eventualelor probleme, utilizatorii fiind raportati in timp real de catre aplicatie pentru a sti cand trebuie sa ceara ajutor.

AliveCor KardiaBand – prima bratara pentru Apple Watch care face electrocardiograma, EKG

AliveCor KardiaBand poate fi vanduta ca si dispozitiv medical in SUA, fara a fi nevoie de recomandarea doctorului pentru folosire, iar functionalitatea este oferita in urma unor studii clinice amanuntite. Informatiile din ele au fost introduse in sistemul de inteligenta artificiala folosit de catre AliveCor KardiaBand pentru a face detectari cat mai exacte pentru diverse tipuri de utilizatori si ritmuri cardiace.

“We have the clinical studies to prove it. These capabilities will allow people to easily and discreetly check their heart rhythms when they may be abnormal, capturing essential information to help doctors identify the issue and inform a clear path of care to help manage AFib, a leading cause of stroke, and other serious conditions.”

AliveCor KardiaBand este vanduta de catre producatorii sai la pretul de 200 de dolari in momentul de fata, destul de rezonabil pentru functionalitatea pe care o ofera in acest moment. Separat, utilizatorii AliveCor KardiaBand au nevoie si de un abonament lunar de 10 dolari pentru a folosi inteligenta artificiala a producatorului, acesta putand salva viata detinatorilor in cazul in care au probleme.