Apple Watch a avut o Vara grea, cu o Scadere in Cota de Piata

Apple Watch pare sa fi avut parte de o vara destul de complicata in care vanzarile au scazut impreuna cu cota de piata in segmentul smartwatch.

Apple Watch a avut o vara destul de grea, ceasul inteligent al celor de la Apple inregistrand o scadere a cotei de piata in cel de-al treilea trimestru fiscal al anului 2017. Apple a spus ca vanzarile Apple Watch au crescut cu 50% in T3 2017, insa cei de la IDC spun ca vorbim de fapt despre o scadere a cotei de piata a smartwatch-ului celor din Cupertino.

Apple watch a avut in T2 2017 o cota de piata de 49.6%, insa in T3 2017 aceasta a scazut la 41%, iar asta pe fondul unei scaderi a interesului din partea consumatorilor. Conform celor de la IDC, Apple Watch s-ar fi vandut in 2.7 milioane de unitati in T3 2017, cu 700.000 de unitati mai putin decat in cel de-al doilea trimestru fiscal al anului 2017.

Apple Watch a avut o vara grea, cu o scadere in cota de piata

Apple Watch a avut vanzari in scadere cel mai probabil din cauza faptului ca Apple pregatea lansarea unor noi modele ale smartwatch-ului, iar o varietate de zvonuri au aparut pe internet in legatura cu ele. De asta au profitat cei de la Samsung, Garmin, Fossil si Continenta Wireless, acestia toti inregistrand totusi vanzari mai mici decat Apple.

Apple a afirmat ca Apple Watch a inregistrat o crestere de 50% a vanzarilor in comparatie cu T3 2016, dar in baza a ceea ce spune IDC, lucrurile stau cu totul diferit. Acum ramane ca fiecare sa creada ce vrea, adica sa aiba incredere in ceea ce spune Apple in baza vanzarilor inregistrate, sau sa creada IDC in baza unor estimari fara date exacte.

Apple Watch vanzari slabe T3 2017