Iata cu cat au Crescut Vanzarile Globale de Smartphone-uri in T3 2017

Apple a avut un T3 2017 bun, cu o crestere a vanzarilor de smartphone-uri, dar iata cum s-au descurcat si competitorii celor din Cupertino in aceasta perioada.

T3 2017 a fost un trimestru fiscal foarte bun pentru producatorii de smartphone-uri, vanzarile globale pentru aceste produse crescand fara discriminare, insa nu la fel de mult pentru fiecare. 383 de milioane de smartphone-uri au fost vandute in T3 2017 in intreaga lume, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar toti 5 dintre cei mai mari producatori au mers pe crestere fata de 2016.

Apple a avut cea mai mica crestere procentuala a vanzarilor dintre toti producatorii, iar asta din cauza faptului ca toti fanii sai asteptau aparitia iPhone X, care a venit abia in cel de-al patrulea trimestru. Cota de piata a Apple a crescut de la 11.6% in T3 2016 la 11.9% in T4 2017, o crestere procentuala de putin peste 5%, cea mai mica dintre toti producatorii, Samsung si Xiaomi avand parte de cele mai mari.

Iata cu cat au crescut vanzarile globale de smartphone-uri in T3 2017

Apple a inregistrat totusi vanzari mult mai bune in China, India si alte piete aflate in curs de dezvoltare, modelele ieftine ale iPhone inregistrand vanzari bune aici, in special iPhone 5S. Daca tot vorbim de telefoane ieftine, Samsung a urcat serios in vanzarile smartphone, in timp ce Huawei si Oppo au avut parte de cresteri ceva mai mici, ramanand serios in urma companiei Apple in vanzari.

Apple era prezentata la un moment dat ca fiind intrecuta de catre Huawei in vanzarile de smartphone-uri, insa realitatea este cu mult diferita fata de propaganda chinezilor si a jurnalistilor lor. Huawei ramane la 9 milioane de smartphone-uri in urma Apple in materie de vanzari, iar Apple la 40 de milioane de unitati distanta de Samsung, dar T4 2017 va schimba lucrurile.

Apple a incasat 69% din profitul industriei smartphone in T3 2017, deci in ciuda faptului ca nu este cel mai mare producator, incaseaza totusi mai multi bani decat oricare altul si decat toti la un loc.

vanzari smartphone t3 2017