iOS 11 lasa iPhone si iPad Vulnerabile in fata Atacurilor

iOS 11 vine cu o schimbare care lasa iPhone si iPad mult mai vulnerabile in fata unor atacuri care expun datele din terminalele folosite de noi.

iOS 11 are probleme, posibil, majore de securitate din cauza carora iPhone si iPad sunt mult mai vulnerabile in fata atacurilor hackerilor, conform unei companii specializate pe securitate informatica. Vorbim despre compania ruseasca Elcomsoft, specializata si pe dezvoltarea de software cu ajutorul caruia pot fi extrase informatii din backup-urile iPhone si iPad, indiferent ce versiune a iOS ruleaza ele.

iOS 11 vine cu un nou mod de a cripta datele salvate in backup-uri, iar Elcomsoft spune ca aceasta schimbare lasa terminalele vulnerabile in fata anumitor tipuri de atacuri. Conform companiei, orice persoana care are acces la un iPhone, sau o tableta iPad, cu iOS 11 instalat, poate accesa si datele salvate intr-un backup criptat din cauza unei schimbari facute de catre compania Apple pentru ele.

“The password would become the property of the i-device and not the PC (or the copy of iTunes) that was used to set the password. You could connect your phone to a different computer and make a local backup with a freshly installed copy of iTunes, and that backup would still be protected with the password you set a long time ago.”

Pana la iOS 11, backup-urile criptate nu puteau fi accesate chiar daca o persoana stia codul de siguranta al iPhone si iPad, iar asta pentru ca acele backup-uri aveau parole separate. Unele date puteau fi accesate cu un cod de acces, dar nu toate, iar fara parola backup-ului criptat nu se putea accesa ele, chiar si in cazul schimbarii calculatorului folosit pentru a salva datele din iPhone, sau iPad.

Incepand cu iOS 11, compania Apple permite resetarea parolei unui backup criptat direct din iPhone, sau iPad, astfel ca datele pot fi accesate de o persoana care stie si codul de acces. Dupa ce se reseteaza paroa si se acceseaza datele, o alta parola poate fi setata fara probleme, dar cheia in acest proces sta in faptul ca parola se reseteaza acum direct din terminal fara o sti pe cea veche.

“Any attempt to change or remove that password must pass through iOS, which would require to provide the old password first. Forgot the original password? There’s no going back, you’re stuck with what you have unless you are willing to factory reset the device and lose all data in the process.”

Schimbarea este benefica pentru utilizatorii care uita parolele backup-urilor pe care le cripteaza, ei avand posibilitatea de a le reseta din telefoane pentru a avea acces la ele. Schimbarea reduce nivelul de securitate al iPhone si iPad, lasand telefoanele vulnerabile in fata celor care doresc sa afle datele din ele, dar compromisul e facut pentru a ajuta utilizatorii sa nu piarda date importante din telefoane.

Schimbarea aceasta poate ajuta autoritatile sa acceseze mai usor datele telefanelor si tabletelor infractorilor si teroristilor, iar in viata reala e greu de spus cate persoane ar putea fi afectate de modificare.

iOS 11 schimbare iPhone iPad securitate